Lontoossa pidetyn ECS:n kolmannen kauden finaalit ovat päättyneet SK Gamingin voittoon. Loppuottelussa brasilialaiset olivat Aleksi “allu” Jallin edustamaa FaZe Clania parempia luvuin 2-1(11-16, 19-17, 19-17).

Mirage

Loppuottelusta muodostui jännittävä trilleri kolmen tiukan kartan myötä. Ensimmäisenä karttana pelatun Miragen alku oli todella vakuuttava FaZe Clanilta, kun terroristeilla pelannut eurooppalaisjoukkue karkasi ensimmäisellä puolella, jopa 10-2 johtoon. FaZen Håvard “rain” Nygaard ja Nikola “NiKo” Kovač yltyivät varsinkin ensimmäisellä puoliskolla hurjiin ihmetekoihin.

Jos twiitti ei näy voit katsoa sen tästä.

SK Gaming ei kuitenkaan luovuttanut vaan Gabriel “FalleN” Toledon joukot nousivat jopa 11-11 tasatilanteeseen ottelussa ennen kuin FaZe löysi lääkkeen brasilialaisten rynnistykseen ja voitti kartan 16-11.

Inferno

Toisessa kartassa Infernossa SK Gaming otti pelin ohjat käsiinsä ja hallitsi kartan ensimmäistä puoliskoa Counter-Terroristeilla. FaZe Clan oli ongelmissa erityisesti Fernando “fer” Alvarengan B-pommipaikalta tulleiden nousujen sekä Fallenin uskomattomien tarkkuuskiväärisuoritusten kanssa.

Jos twiitti ei näy voit katsoa sen tästä.

Puolten vaihdon jälkeen ottelun tahti kuitenkin muuttui. FaZe Clan nousi ensimmäisen puoliskon 9-6 tilanteesta ensin pisteen päähän 12-11 tilanteeseen ja sen jälkeen parin SK:lle annetun kierroksen jälkeen vielä turnauspisteeseen 14-15. FaZe ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tilaisuuttaan vaan SK vei ensin ottelun jatkoajalle ja sen jälkeen jatkoaikavoiton myötä kolmanteen karttaan saakka. Inferno SK:lle 19-17.

Train

Pitkin kolmantena karttanana pelatun Trainin ensimmäistä puolta näytti jo siltä, että SK Gaming sai momentuminsa päälle eikä FaZesta ollut enää vastusta. Finns “Karrigan” Andersenin joukot näyttivätkin kartan alussa vain kasalta paikalleen jumahtaneita konkeloita. Sen verran hidasta FaZen peli terroristeillä oli. Counter-Terroristeilla pelanneet brasilialaiset onnistuivatkin saamaan peräti 13-2 johdon ennen puoltenvaihtoa.

Peli ei kuitenkaan ollut ohi. FaZe Clan nousi nopeasti Counter-Terroristeilla ensin tasoihin ja sen jälkeen kiinni toiseen turnauspisteeseensä ottelussa. Eurooppalaisten hermot eivät kuitenkaan kestäneet vaan SK nousi jälleen kerran veitsi kurkulla tilanteesta jatkoajalle ja sen jälkeen turnausvoittoon  Train SK:lle 19-17.

ECS:n Voitto jatkoi SK:n vakuuttavaa turnauksien sarjaa. Joukkue on saavuttanut voitot niin cs_summitissa, IEM Sydneyssä, kuin DreamHack Summerissa sekä pääsi neljän parhaan joukkoon ESL Pro Leaguen -finaaleissa. Finaalitappio oli FaZelle toinen perättäinen brasilialaisjoukkuetta vastaan.

Lohkovaiheessa jättiyllätys

Turnauksen A-lohko meni käsikirjoituksen mukaan. SK Gaming ja FaZe pääsivät kovasta lohkosta pudotuspeleihin G2 Esportsin ja OpTic Gamingin jäädessä nuolemaan näppejään. Turnauksen suurimmat yllätykset saatiinkin B-lohkossa.

B-lohkon piti olla ennakkoon pohjoismaalaiskaksikon Astraliksen ja Fnaticin näytöstä, mutta pohjoisamerikkalainen Cloud9 oli toista mieltä. Amerikkalaiset onnistuivat ensin kaatamaan Fnaticin selvin 16-8 lukemin Trainissa. Voittajien ottelussa vastaan asettunut Astralis puolestaan taipui Miragen jatkoajalla 19-15. Cloud9 ottikin kahden voittonsa ansiosta sensaatiomaisesti B-lohkon voiton.

Myös lohkon toinen amerikkalaisjoukkue Team Liquid oli lähellä jatkopaikkaa. Avausottelussa Astralikselle kärsityn tappion jälkeen joukkue kaatoi Fnaticin. Tappion myötä ruotsalaiset jäivät lohkonsa viimeisiksi ja olivat ulkona turnauksesta.

Fnatic oli selvästi turnauksen suurin pettymys. DreamHack Summerin toinen sija antoi jo osviittaa paremmasta tulevaisuudesta, mutta ilmeisesti ruotsalaisjoukkueella oli Lontoossa muuta mielessä sillä joukkueen peli oli turnauksessa välillä yhtä sekaisin, kuin jallupöllöä nauttineella honkkelilla mökkinaapurilla.

Lohkon viimeisestä jatkopaikasta taistelivat näin ollen Astralis ja Team Liquid. Ottelusta muodstui lopulta yllättävän tiukka, kun Liquid onnistui venyttämään pelin kolmanteen karttaan saakka, mutta tanskalaiset säästyivät lopulta sen suuremmilta savuvahingoilta ja etenivät pudotuspeleihin voittamalla kamppailun 2-1(16-4, 9-16, 16-10).

Pudotuspeleissä vastakkain asettuivat SK Gaming ja Astralis sekä FaZe Clan ja Cloud9. Siinä missä FaZe Clan teki amerikkalaisista selvää jälkeä(2-0, 16-5, 19-15), muodostui toisesta välieräottelusta kunnon jännitysnäytös, jonka brasilialaiset onnistuivat lopulta viemään 2-1(12-16, 16-14, 16-12).

ECS Season 3 finaalit — tulokset ja palkinnot

SK Gaming tienasi turnausvoitollaan leijonanosan 660 000 dollarin palkintopotista.

  1. SK Gaming — 250 000 $
  2. FaZe Clan — 120 000 $
  3. Cloud9 — 65 000 $
  4. Astralis — 65 000 $
  5. G2 Esports — 45 000 $
  6. Team Liquid — 45 000 $
  7. Fnatic — 35 000 $
  8. OpTic Gaming — 35 000 $

Kuva: FACEIT