Suomen suurimman Lan-tapahtuma Assemblyn pikkusisar Assembly Winter pidetään tänä viikonloppuna, 2.-4.1. Tapahtuman runsaaseen e-urheiluohjelmaan on mahtunut myös Omen by HP Overwatch-turnaus, jossa kisataan 10 000 euron palkintopotista.

Turnauksessa pelaa neljä suomalaista huippujoukkuetta, joista kaksi pääsi mukaan suoran kutsun ja kaksi avointen karsintojen kautta. Toinen kutsujoukkueista on ENCE eSports, lajin hallitseva eSM-mestari.

ENCE lähtee mukaan turnaukseen uudistuneella rosterilla, joka koostuu niin lajin tunnetuista nimistä kuin uusista lupauksistakin. ENCEn toimitusjohtaja Petri Hämälän mukaan organisaatiolla on vahva luottamus uudistuneeseen joukkueeseensa ja sen potentiaaliin.

Jos katsotaan viime vuoden joukkuettamme, niin kaikki pelaajat olivat käytännössä katsoen uusia tulokkaita. Pelaajien yksilötaidot ja joukkuepelaaminen kehittyivät vuoden mittaan ja joukkueeseen alkoi syntyä tähtipelaajia. Joukkueen rakentaminen on aina prosessi, joka ottaa aikaa. Nyt joukkueeseen valittiin niin kokemusta kun uutta verta, mikä antaa hyvän pohjan rakentamiselle”, Hämälä selitti.

Joukkueen uudistamistarpeesta huolimatta tahto pysyä mukana lajissa ei horjunut, toisin kuin monilla muilla organisaatioilla viime vuoden aikana. Hämälän mukaan viime vuoden joukkuekadon syynä oli pääosin Overwatch-Liigan luoma epätietoisuus, mikä saatiin korjattua Liigan alun sekä uudistuneen Overwatch Contendersin ja Overwatch Open Divisionin myötä.

Vaikka ENCE nousikin viime kesän eSM-kilpailun voittajaksi, se hävisi heti perään pidetyssä ROG Masters- ja syksyn GameXpo-turnauksessa Team Gigantille. Hämälän mukaan joukkueella ei kuitenkaan ole kiire päästä kapuamaan kilpakumppaninsa ylitse.

”Lyhyen tähtäimen tulostavoitteita ei ole vielä asetettu, vaan lähdemme pitkäjänteisesti kehittämään omaa peliämme. Team Gigantti lähtee turnaukseen selkeänä voittajasuosikkina ja paineet ovat täysin heidän harteillaan.

Suomi on ollut poikkeuksellisen vahva Overwatch-maa ja skenen tila onkin Hämälän mukaan varsin terve; netti- ja laniturnauksia riittää, samoin kuin muuta yhteisötoimintaa. Hämälällä on silti selvä näkemys siitä, mitä skenen kehityksessä tulisi seuraavaksi tapahtua.

”Jos ajatellaan yleisesti elektronista urheilua, junioritoiminnan lisääminen kaikkiin peleihin tulee olemaan seuraava tärkeä askel, jonka avulla pystymme tuottamaan vieläkin enemmän huipputason pelaajia.”

Assemblyjen Overwatch-turnaus alkaa ENCEn osalta perjantaina n. kello 17:00, kun joukkue kohtaa Team Nemesiksen. Tarkan turnausaikataulun ja muut tiedot löydät Assembly Winterin verkkosivuilta.

Lähde: Assembly, Peliliiga Kuvalähde: ENCE eSports, Assembly Winter