Bazooka Puppiez oli yksi Overwatch Contendersin todellisista yllättäjistä. Täysin upouusi joukkue nousi lopulta turnauksen jaetulle 3.-4. sijalle, turvaten itsellensä paikan Contendersin ensimmäisellä kaudella ja jättäen jopa monen pitkäikäisen ammattilaisjoukkueen taaksensa. Otimme yhteyttä Bazooka Puppiezissa pelaavaan Toni ”Ube” Häkliin kysyäksemme häneltä joukkueen taustoista ja turnauksen jälkeisistä fiiliksistä.

Häkli pelaa itse Bazooka Puppiezissa dps-flexinä, painotuksenaan tällä hetkellä Genji. Tietenkin oli siis pakko kysyä, oliko hän ehtinyt jo kokeilemaan Doomfistä.

No totta kai oli.

”Pari tuntia ollaan ehditty pelaamaan ja vaikuttaa tosi hauskalta. Ehkä vähän vahva ennen kuin tiimit keksivät miten sen kanssa pelataan ja miten sitä vastaan pelataan, se on vähän hakusessa vielä”, Häkli totesi.

Häklillä on kattavan Ovewatch-taustan lisäksi kokemusta muistakin peleistä. Leaque of Legendsiä hän pelasi semi-prona ja on koko ikänsä aikana pelannut etenkin FPS:siä. Hyppy League of Legendistä Overwatchiin olikin varsin luonteva kun LoLin uusi tankkimeta alkoi kyllästyttämään.

”Kun Overwatch tuli ulos, niin se (siirtyminen) oli itselle aika helppoa. Kuitenkin pelissä on samat elementit kuin FPS:issä ja mobissa; ultien käyttö ja sun muut oli ihan tunnettu konsepti alusta asti.”

Bazooka Puppiezin muodostaminen tapahtui varsin nopeasti juuri ennen Overwatch Contendersin alkua. Neljä joukkueen pelaajista oli pelannut aiemminkin yhdessä (Team LDLC.com-joukkueessa) ja sattuivat siihen aikaan olemaan ilman joukkuetta.

”Aateltiin että ihan Contenderia varten laitetaan tiimi pystyyn ja kokeillaan jos jotain tulis aikaseks. Kolme viikkoa ennen turnausta alettiin harjoittelemaan; laitettiin tiimi pystyyn ja kokeiltiin pelaajia. Päätettiin pitää alkuperäinen lineup kun tulokset harjoituksissa olivat ihan hyviä.”

Vaikka joukkue suoriutuikin turnauksessa erinomaisesti, eivät he Häklin mukaan olleet aina varmoja mahdollisuuksistaan.

”Kylhän kaikilla oli varmaan omat epäilyksensä, osa porukasta käy kuitenkin töissä sun muuta. Ekoilla viikoilla saatiin kuitenkin hyvää harjoitusta, päästiin top16:sta ja jatkettiin siitä top8:aan. Playoffeissa ei meillä ollut kuin jotain 12 tuntia harjoitusta ja silti onnistuttiin pääsemään top 4:ään. Se oli aika hyvin, kun katsoo että muilla joukkueilla oli varmaan vähintään 2-3 kertaa enemmän harjoitusta. Kyllähän siinä epäilyksiä oli.”

 

 

”Ennen sitä ei tiedetty mitä odottaa, kun sillä viikolla ei oikein ollut paljoa harjoitusta.”

Syy siihen, miksi voitto Misfitsistä irtosi ja miksi joukkue pääsi niin pitkälle, on Häklin mukaan pelaajien kokemus.

”Kaikilla pelaajilla oli kokemusta joukkueessa pelaamisessa, eli sinänsä meillä on tosi fiksut pelaajat. Jos jokin menee väärin ja tarvii jotain korjata niin aina löytyy joku joka sanoo jotain ja jolla on ideoita.” 

Yleisestikin Häkli koki, että heillä oli huomattavasti enemmän kokemusta moniin muihin joukkueihin verrattuna, sillä Euroopan turnaustoiminta on ollut niin pientä. Sen suhteen Häkli onkin hieman toiveikkaampi näin Contendersin jälkeen. Hänen mielestä ollaan selvästi menossa parempaan päin, mutta se ei välttämättä ole tarpeeksi.

”Euroopassa ei ole ollut oikein mitään, eli onhan kaikki ollut parempaa sen jälkeen kun Contenders tuli. Mutta en sit tiedä. Kuitenkin aika moni tiimi jää sen ulkopuolelle, kun siellä pelaa vain top8. Kyllä se vielä jotain muuta tuohon tarvitsisi, että kaikki saisivat jotain tekemistä.”

Seuraavaksi Bazooka Puppiez aikoo keskittyä Overwatch Contendersin ensimmäiseen kauteen, joka alkaa elokuun 14. päivä. Bazooka Puppiez on edelleen itsenäinen joukkue, eikä varteenotettavia tarjouksia ole Häklin mukaan vielä tullut.

Haastattelun aikana myös selvisi, että joukkueen omaperäisen nimen taustalla on kuin onkin oma ideansa: ”Kun kerran mukana oli Laser Kittenz, niin päätettiin etsiä sille vastakohtaa. Niin saatiin Bazooka Puppiez.”


Lue myös: