Vain muutama päivä Blizzardin julkaistua suunnittelemansa nerffit Small-Time Buccaneeriin ja Spirit Clawsiin, sekä muutokset ladderiin, saapuu suurtiedote tulevasta standard-rotaatiosta. Vuoden 2016 alussa Blizzard jakoi ladderin kahteen formaattiin, wildiin jossa käytössä ovat kaikki koskaan julkaistut kortit sekä standardiin jossa pelattavissa on aina kulloinkin kuluvan vuoden, sekä edellisen vuoden kaikki kortit, sekä Classic ja Basic setit. Ensimmäisen vuoden oppien perusteella Blizzard julkaisee nyt useita uutuuksia jotka astuvat voimaan seuraavassa rotaatiossa joka kantaa mammutin vuoden nimeä. Rotaatiolle ei ole vielä ilmoitettu julkaisupäivää, mutta se tapahtuu seuraavan lisäosan myötä jota ennustetaan maalis-huhtikuun taitteeseen.

Classic kortteja pois standardista.

Suurin mammutin vuoden uudistus on Hall of Fame, eli käytännössä ryhmä kortteja jotka Blizzard katsoo liian voimakkaiksi tai kehitystä rajoittaviksi ja siirtää siksi pois standard formaatista. Tulevan rotaation Hall of Fameen on valittu kolme neutraalia minionia ja kolme class spelliä. Minioneista wildiin siirtyvät Azure Drake, Sylvanas Windrunner ja Ragnaros the Firelord. Kolmikon selkein ongelma oli Azure Drake joka oli pelin pelatuin classic kortti Vicious Syndicaten tilastojen mukaan, kortti oli selkeästi pelin paras viiden manan minion, joten sitä näki kaikissa vähänkin hitaammissa pakoissa. Sylvanas ja Ragnaros poistettiin hieman vastaavasta syystä. Molemmat ovat vahvoja minioneita manacostiinsa nähden, ja niiden efektit ovat käytännössä pelin parhaimmistoa.

Classkorteista poistuvat Power Overwhelmin, Ice Lance ja Conceal. Tämän syyt tämän kolmikon takana ovat selkeitä, kaikki kortit mahdollistavat combottuina muiden korttien kanssa erittäin vahvoja vuoroja joihin on lähestulkoon mahdotonta vastata. Blizzard on pitkään pyrkinyt eroon niin sanotuista OTK-comboista eli korteista jotka yhdessä saavat 30 damagea yhden vuoron aikana.

Entisestä poiketen näistä kuudesta kortista annetaan täysi hinta dustina ja kortin saa vielä pitää rotaation myötä. Maksu pätee niin moneen kopioon kuin pakkaan voi laittaa, eli jos pelaajalla on kultainen ja tavallinen ragnaros, saa pelaaja kultaisen ragnarogsen hinnan mukaan 3200 dustia, mutta tavallisesta versiosta ei makseta erikseen. Bonuksen jälkeen kortit vois disenchata normaaliin tapaan.

Uudistettu julkaisukalenteri

Toinen suuri uudistus on uudistettu julkaisukalenteri. Kun vuonna 2016 julkaistiin kaksi expansionia, ja niiden välissä yksi adventure, siirrytään 2017 pelkkiin expansioneihin. Tämä tarkoittaa että tiedossa on kolme 130 kortin lisäosaa joiden kortteja saa perinteisesti pakoista. Uudistuksen myötä metan pitäisi muuttua tiuhempaan, sillä ikävä kyllä adventureissa ei ollut riittävästi kortteja todella muuttamaan metapeliä.

Uudistus tulee käymään kuitenkin kukkarolle. Kun normaali adventure maksaa 2800 kultaa tai 18 euroa, maksaa kilpailukykyinen kokoelma lisäosasta noin 10 000 kultaa tai 100 euroa. Vähemmälläkin tietenkin pärjää varsinkin jos pelaa vain ladderia ja tyytyy muutamaan pakkaan. Kuitenkin uudistus verottaa selkeästi free-to-play pelaajia, Reddit-käyttäjä ryansylvia laski muutama kuukausi sitten että pelaamalla vain päivittäiset questit ja viikottaisen tavern brawlin pelaaja kerää keskimäärin 21 840 kultaa ja 52 classic pakkaa vuodessa. Tämä tarkoittaa noin 7280 kultaa per expansion.

Wild format

Tulevan rotaation myötä Blizzard tahtoo herättää henkiin unholaan jääneen wild formaatin. Ensimmäinen parannus tätä varten on marraskuussa debytoinut huippusuosittu Heroic Brawl joka palaa seuraavan lisäosan jälkeen wild formaatilla. Heroic Brawlissa pelaajat kilpailevat ladder pakoilla arenan kaltaisessa palkintoformaatissa, jossa 12 voiton kerääminen tietää suurpalkintoa (50 pakkaa ja kolme kultaista legendarya viime kerralla). Wildiä auttamaan myös Hall of Fameen menevistä korteista saa täydet dustit ilman että niistä tarvitsee luopua.

Blizzard kertoo myös toimivansa yhteistyössä turnausjärjestäjien kanssa joten kuluvana vuonna saatentaan mahdollisesti nähdä myös ison rahan Wild turnauksia.

Muita uudistuksia

Free-to-play pelaajien iloksi Blizzard ilmoittaa jo tässä vaiheessa kokeilevansa uusia daily login bonuksia ennen seuraavan lisäosan ilmestymistä. Bonuksia on luvassa ainakin muutaman viikon ajaksi ja niissä on jaossa dustia, kultaa ja uuden expansionin korttipakkoja, sekä muita yllätyksiä.

Mammutin vuonna Blizzard tahtoo panostaa enemmän myös Fireside Gathering tapahtumiin. Näitä kevytmielisiä livekokoontumisia varten Blizzard lupaa uusia ominaisuuksia pelien sisään, lisätietoa seuraa vuoden ensimmäisen lisäosan myötä.

Viimeisenä uudistuksena saapuu roguen uusi hero potrait Maiev Shadowsong jonka voi kuitata itselleen voittamalla lisäosan julkistuksen jälkeen 10 pelia ranked tai casual ladderilla.

Allekirjoittaneen mielipiteitä muutoksista voi kuunnella alla olevasta vlogista:

Lähde: Blizzard