• Peliyhtiö Blizzardin maineikas Blizzcon-pelitapahtuma on saatu taas tältä vuodelta taputeltua. Tapahtumassa muun muassa kilpaillaan Blizzardin peleissä, kuten Overwatchissa, Hearthstonessa ja Starcraft 2:ssa. Kalifornian Anaheim Convention Centerissä tihkuu myös informaatiota Blizzardin uusista peleistä ja niiden päivityksistä, sillä yhtiö mielellään säästää uudet ilmoitukset peleistään tapahtumaan. Voit lukea perjantaisen uutisemme tapahtumasta täältä.

Tällä kertaa yhtiö ennakoidusti tiedotti Diablo-sarjan uudesta osasta, Diablo Immortalista, joka on suunnattu mobiililaitteille. Diablon aikajanalla peli sijoittuu Diablo II: Lord of Destructionin jälkeiseen aikaan. Lisäksi kerrottiin World of Warcraftin ja Hearthstonen laajennusosista, uusista Overwatch- ja Heroes of the Storm -hahmoista sekä Warcraft III:n uudelleenjulkaisusta HD-versiona. Odotettu World of Warcraft Classic – eli WoW sellaisena, kuin se oli yli 10 vuotta sitten – puolestaan näkee vihdoin päivänvalon kesällä 2019.

Verhoa raotettiin myös tulevien Overwatch-Legojen suhteen. Jo julkaistun Bastionin seuraan liittyvät nyt Tracer, Widowmaker, Hanzo, Genji, Soldier: 76, McCree, D.Va, Reinhardt, Pharah, Mercy, Reaper ja Winston, jotka kaikki saavat oman Lego-versionsa. Yhtiö vahvisti myös huhut Overwatch-aiheisista muroista tosiksi.

Kaikki avajaistapahtumassa kerrotut uutiset ja videot uusista peleistä, hahmoista ja laajennuksista löydät täältä.

WoW Classic julkaistaan kesällä 2019.

Mistä kaikki aikoinaan lähti?

Tämänvuotinen tapahtuma on järjestyksessään jo 12., ensimmäinen Blizzcon järjestettiin vuonna 2005. Se ei ollut välitön menestys, joten seuraava vuosi vedettiin henkeä ja Blizzcon palasi tapahtumakartalle vuonna 2007. Tämän jälkeen se onkin järjestetty joka vuosi lukuun ottamatta vuotta 2012. Tapahtuman siivitti välivuoden jälkeen uuteen nousuun WoW, joka eli tuolloin kukoistuskauttaan. Kaikki WoW-laajennukset onkin sittemmin julkistettu juuri Blizzconissa.

Kun aluksi Blizzconissa oli kävijöitä noin 8000, oli heitä viime vuonna jo yli 35 000. Siinä, missä aluksi saleja oli käytössä kolme, on tapahtuma-alue nykyisin suorastaan valtava. Blizzcon on toisinaan ollut niin suosittu, että online-lipunmyynti on ollut silkkaa kaaosta. Vuodesta 2009 asti on ollut mahdollista ostaa ”Virtual Ticket”, jonka avulla tapahtumaa on päässyt seuraamaan striimin päästä. Tänä vuonna Virtual Ticketin haltijat pääsivät jopa kokeilemaan WoW Classicin demoa kotoaan käsin.

Vielä julkaisemattomia pelejä, turnauksia, bändejä ja kilpailuja faneille

Kaksipäiväinen tapahtuma on melkoista nannaa pelifaneille. Pelejä tai niiden osia pääsee kokeilemaan joskus vuosiakin ennen niiden virallista julkaisua. Halukkaat cossaavat mielihahmoaan, ja paras palkitaan tapahtuman cosplay-kisassa.

Fanit pääsevät myös kisailemaan talent-, taide- ja elokuva-kilpailuissa, joissa aiheena on tietysti Blizzardin pelituotanto. Aikaisemmin tapahtumassa on ollut myös laulu-, tanssi- ja hahmojen imitointikilpailut. Myös erilaiset yleisöpaneelit, kuten paneeli pelinkehittäjien kanssa, kuuluvat tiiviisti Blizzconin ohjelmaan.

Cosplay-taidonnäyte viime vuoden tapahtumasta.

Tapahtuman päättäjäisissä ovat esiintyneet esimerkiksi Metallica, Ozzy Osbourne, Muse ja Linkin Park sekä yhtiön sisäinen bändi. Blizzardin työntekijöistä koostunut yhtye on tunnettu eri nimillä, kuten Level 60 Elite Tauren Chieftain (L60ETC). Ahkeran levelauksen myötä se päätyi lopulta nimeen Elite Tauren Chieftain – joskaan tuolloin saavutettu LVL 100 ei enää mahtunut bändin logoon ja tiputettiin nimestä pois. Yhtyeen kappaleiden sanoitukset ovat pääasiassa Warcraft-maailmasta, ja sen debyyttisinkku vuonna 2003 oli nimeltään ”Power of the Horde”. Bändi on ollut bongattavissa myös WoW-maailmassa.

Ensimmäisessä Blizzconissa vuonna 2005 kilpailtiin Starcraftissa, Warcraft 3:ssa sekä Defense of the Ancientsissa. Turnaukset ovat kuuluneet tapahtuman ohjelmaan kiinteästi myös myöhemmin, mutta erityisesti tänä vuonna e-urheilu on ollut tapahtumassa erittäin vahvasti mukana. Ennen viikonlopun varsinaista tapahtumaa miteltiin Los Angelesin Blizzard Arenalla jo edeltävällä viikolla WoW Arenassa sekä Hotsissa.

Lähteet: Blizzard Gear Store, BlizzconBlizzcon, IGN, WoWWikiWoWWiki, Wikipedia Kuvalähteet: Blizzard, Blizzard, Blizzard, Blizzard