Perinteinen kilpapelikenttä sai suuria uutisia, kun Supercell julkisti mobiilipelilleen Clash Royalelle kilpapeliliigan, jossa on jaossa palkintoina yli miljoona dollaria. The Crown Championship-nimellä kulkeva liiga on tähänastisen mobiilikilpapelamisen isoin liiga, Hearthstonea lukuun ottamatta. Aikaisemmin paikka piti hallussaan Vainglory 120 000 dollarin palkintopotillaan. Kokonaisuudessaan puolentoista vuoden aktiivisen kilpailun jälkeen Vaingloryssa on jaettu palkintorahoja noin 770 000 dollaria.

Massiivinen turnausformaatti

The Crown Championship eroaa aikaisemmista kansainvälisistä liigoista myös muilla tavoin. Liigaan on nimittäin pelipaikkoja jaossa jopa miljoona. Kuka tahansa yli 16-vuotias ja 8-tasoisen Clash Royale-tilin omistava voi ilmoittautua mukaan liigaan osoitteessa Crownchampionship. Liiga pelataan ensin toukokuun alussa avoimessa sarjassa 1000-pelaajan turnauksissa, joita ilmestyy liigaan rekisteröityneiden käyttäjien applikaatioihin. Avoimessa karsinnassa kärkisijoille päässeet pelaajat siirtyvät toukokuun loppupuolella taistelemaan lohkovaiheeseen kahdeksassa 1024-pelaajan turnauksessa, joiden voittajat pelaavat kahdeksan pelaajan ja kolmen viikon round robin-vaiheen. Kuusi parasta kutsutaan LAN-finaaleihin Lontooseen kesä-heinäkuun vaihteessa.

(c) Clash Royale

Taustalla kiinalainen IT-jätti

Suomalaistaustainen pelinkehittäjä Supercell on kehittänyt Clash Royalea ennen useita mobiilipelejä, kuten Clash of Clansin, Hay Dayn sekä Boom Beachin. Aluksi pelit keksittyivät yksinpelaamisen ympärille (Hay Day), mutta ajan kanssa ne ovat kehittyneet käyttäjien välisen toiminnan ja kaksintaisteluiden suuntaan. Clash Royale on ensimmäinen peli, joka keskittyy pelkästään pelaajien väliseen taisteluun. Se on myös ensimmäinen peli, josta Supercell on rakentanut kansainvälisen kilpailuliigan. Supercellin suurin omistaja on kiinalainen pörssiyhtiö Tencent, joka omistaa myös League of Legends-peliä tuottavan Riot Gamesin.

Tästäkö mobiilipelit nousuun?

Clash Royale sai paljon kritiikkiä voitettuaan British Academy of Film and Television Awardsin yleisöäänestyksellä valitun Esports Audience Awardin, sillä pelissä ei järjestetty varsinaisia kilpapeliturnauksia. Yli miljoonan dollarin palkintopotti ja turnausjärjestelyiden rakentaminen ovat kuitenkin hyviä osotuksia siitä, että Supercell haluaa vahvistaa mobiilipelinsä kilpailupuolta. Clash Royale on yksi eniten ladatuista mobiilipeleistä ja sillä on arvioilta 75 miljoonaa päivittäistä käyttäjää ympäri maailmaa. Se, pystyykö Clash Royale varmistamaan paikkansa suurimpana mobiilikilpapelinä, jää nähtäväksi.

Lähteet: Clash Royale, esportsearnings.com