Counter-Strike: Global Offensiven pelaajasiirrot ovat lisääntyneet viime vuoden aikana. Siirtoikkunat ovat vakiintuneet Major-turnausten jälkeiselle ajalle, kun joukkueet rakentavat uusia kokoonpanojaan seuraavalle turnausperiodille.

Siirtoja viime aikoina on nähty etenkin Tanskassa. Edelleen pitkällä vapaiden agenttien listalla on myös suomalaisväriä.

Tanskalaiset kierrättivät pelaajiaan kolmen joukkueen välillä

preview

Alle odotusten menneen Major-turnauksen jälkeen tanskalaisseurat päättivät laittaa pelaajaruletin pyörimään. Ensin Markus ”Kjaerbye” Kjærbye loikkasi Astraliksesta Northiin. North nosti joukkueeseensa myös Daniel ”mertz” Mertzin akatemiajoukkueestaan. Astralis täydensi Kjaerbyen jättämän aukon Northia ja viimeksi OpTic Gamingia edustaneella Emil ”Magisk” Reifillä.

Kaikkien yllätykseksi myös amerikkalaisorganisaatio OpTic lähti tanskalaisten perään. Se hankki Northissa penkitetyt Kristian ”k0nfig” Wienecken ja René ”cajunb” Borgin sekä Northin akatemiajoukkueesta Nicklas ”gade” Gaden. Tanskalais-amerikkalaisen joukkueen täydentävät Shahzeeb ”ShahZaM” Khan Misfitsistä ja paluun OpTiciin tekevä Peter ”stanislaw” Jarguz.

OpTicin peliliike tarkoitti sitä, että Magiskia lukuunottamatta muut OpTicin pelaajat, mukaan lukien Aleksi ”allu” Jalli, joutuivat vaille seuraa.

Puolalaislegenda penkille Virtus.pro:ssa, myös muita merkittäviä siirtoja

Puolalainen Virtus.pro penkitti kokeneen Wiktor ”TaZ” Wojtasin. Virtus.pron viime vuosi oli tulosten kannalta pettymyksiä täynnä, ja Major-turnauksen jumbosijan jälkeen joukkue päätti tehdä vihdoin muutoksen kokoonpanoonsa. Paikkaajaksi hankittiin Kinguinista puolalainen Michał ”MICHU” Müller. Virtus.pron viiden pelaajan kokoonpano ehti pelata yhdessä vuoden 2014 alusta lähtien tehden siitä ylivoimaisesti pisimpään yhtäjaksoisesti pelanneen kokoonpanon pelissä.

Amerikassa merkittävin siirto oli Keith ”NAF” Markovicin siirtyminen Renegadesista Liquidiin. Siirto vaikuttaa täysosumalta, sillä Liquid juhli heti turnausvoittoa cs_summitissa. Cloud9:n Major-voiton myötä pohjoisamerikkalaisjoukkueiden kärki ei ole koskaan näyttänyt yhtä vahvalta.

Ninjas in Pyjamas ilmoitti aiemmin tänään hankkineensa Fnaticista tutun ja viimeksi GODSENT:iä edustaneen Dennis ”dennis” Edmanin. Vuodesta 2012 NiP:ä edustanut Richard ”Xizt” Landström siirtyy sivuun aktiivisesta kokoonpanosta. Täten alkuperäisestä NiP:n suurjoukkueesta kokoonpanosta jatkavat enää Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund ja Patrik ”f0rest” Lindberg.

Fabien ”kioShiMa” Fiey palaa EnVyUs:iin FaZe Clanin penkiltä. Fiey sai kohupotkut EnVystä vuoden 2016 huhtikuussa, kun aikanaan maailman parhaisiin joukkueisiin kuuluneen EnVyn peli oli lähtenyt jyrkkään alamäkeen. Nyt kioShiMa palaa Vincent ”Happy” Cervoni Schopenhauerin systeemiin. EnVy nosti joukkueeseena akatemiajoukkueestaan myös Ali ”hAdji” Haïnoussin.

Muita merkittäviä siirtoja oli Gambitin peliliike korvata Bektiyar ”fitch” Bahytov entisellä Na’Vi-pelaaja Denis ”seized” Kostinilla. Norjalainen ex-FaZe-pelaaja Joakim ”jkaem” Myrbostad saa Renegadesissa tilaisuuden huipulle paluuseen. Toinen norjalainen Ruben ”RUBINO” Villarroel siirtyi puolestaan Heroiciin.

Vapaalla jalalla vielä roppakaupalla pelaajia – suomalaisista allu ja zehN vailla joukkuetta

Kuvahaun tulos haulle allu csgo optic

Suomalaispelaajista Aleksi ”allu” Jalli jäi joukkueettomaksi, kun OpTic loi uuden kokoonpanonsa. Muun muassa mousesportsia, Ninjas in Pyjamasia, ENCE:ä ja FaZe:a ennen edustanut suomalaispelaaja ilmoitti Twitter-tilillään harkitsevansa uusia joukkuetarjouksia. 25-vuotiaan Jallin kohdalla todennäköistä voisi olla jatkaa ex-OpTic-pelaajien kuten fribergin ja HS:n kanssa.

Majorissakin esiintyneen Sproutin Jesse ”zehN” Linjala joutuu myös etsimään uutta joukkuetta. Sproutin kokoonpanossa on tällä hetkellä neljä pelaajaa: Linjala oli viisikosta ainut, joka penkitettiin.

Mainittavia ulkomaalaispelaajia vailla joukkuetta:

Wiktor ”TaZ” Wojtas (edellinen joukkue: Virtus.pro)

Grzegorz ”SZPERO” Dziamałek (Kinguin)

Adam ”friberg” Friberg (OpTic)

Kevin ”HS” Tarn (OpTic)

Oscar ”mixwell” Cañellas (OpTic)

Kevin ”keev” Bartholomäus (BIG)

Christophe ”SIXER” Xia (EnVyUs)

Alexandre ”xms” Forté (EnVyUs)

Kevin ”Ex6TenZ” Droolans (LDLC)

David ”devoduvek” Dobrosavljevic (Misfits)

François ”AmaNEk” Delauney (Misfits)

Sean ”seang@res” Gares (Misfits)

Josh ”jdm64” Marzano (Liquid)

Bektiyar ”fitch” Bahytov (Gambit)

Richard ”Xizt” Landström (Ninjas in Pyjamas)

Henrique ”HEN1” Teles, Lucas ”LUCAS1” Teles, Lincoln ”fnx” Lau, Bruno ”bit” Lima (100 Thieves)

João ”felps” Vasconcellos (SK Gaming)

Huomionarvoista on se, että Misfitsin organisaatiolla ei ole tällä hetkellä ollenkaan Counter-Strike-joukkuetta. Myös 100 Thievesin brasilialaisjoukkue hajosi ennen kuin ehti pelata yhtäkään ottelua. Organisaatio vetosi Twitter-tilillään kokoonpanosekaannuksiin ja viisumiongelmiin ja kertoi vetäytyvänsä pelin parista kokonaan.

Katso täysi pelaajien siirtolista Liquipediassa.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: ESLDreamHackDreamHack, ECS