Elisa Viihde CS:GO-liiga (entinen FEL CS:GO-liiga) käynnistyi tällä viikolla entistäkin suuremman palkintopotin ja muiden kannusteiden innoittamana. Viikon ensimmäisissä otteluissa voiton itselleen kuittasivat SJ Gaming, Helsinki REDS, Feniks Esports ja KOVA Esports. Ottelut jatkuvat taas huomenna ja sunnuntaina.

Kyseessä on vain yksi monista satsauksista, jonka Elisa on tämän vuoden aikana e-urheiluun tehnyt. Liigan lisäksi yhtiö tuottaa suomenkielisiä lähetyksiä useista maailmanluokan e-urheiluturnauksista, toimii CS:GOn eSM-operaattorina ja on järjestämässä historiallisen suurta 100 000 euron Arctic Invitationalia.

Halusimme tietää hieman syvemmin Elisan tämänvuotisista peliliikkeistä, joten esitimme muutaman kysymyksen Elisa Viihteen e-urheilutuotannoista vastaavalle Teemu Koskelle.

Elisa Viihde Viihde CS:GO -liigasta:

Miten päädyitte FELin CS:GO-liigan uudelleenbrändäykseen ja aiempaa vahvempaan yhteistyöhön?

Koski: ”Elisa Viihde CS:GO-liiga vie kotimaista liigatoimintaa kohti kansainvälisyyttä. Tahdoimme syventää loistavasti alkanutta yhteistyötä FELin kanssa, ja tuntui luontevalta panostaa liigatoimintaan.

Elisa Viihde CS:GO-liiga on niin tuotannoltaan kuin palkinnoiltaan ennennäkemätön e-urheiluliiga Suomessa. Voittajalle on tiedossa paikka DreamHack Winter -tapahtumassa joka muodostaa erittäin mielenkiintoiset asetelmat lähestyessämme pudotuspelejä.”

Mikä johti Turun Grail Questin valintaan liigan finaalipaikkana?

Koski: ”Pidämme e-urheilua koko Suomea koskettavan urheiluna ja olemmekin aktiivisesti järjestäneet ympäri Suomea erilaisia tapahtumia joista hyvänä esimerkkinä toimivat tämän vuotiset eSM-osakilpailut.”

CS:GOn eSM-kisoista:

Miksi päätitte toteuttaa eSM-karsinnat muiden alan toimijoiden; Lantrek, FEL, yms. avustuksella? 

Koski: ”E-urheilulla on Suomessa jo pitkät kisaperinteet – meiltä löytyy vuosia ja jopa vuosikymmeniä vanhoja tapahtumia sekä e-urheiluliigoja, joissa sadat, jopa tuhannet vapaaehtoiset ovat omalla työllään mahdollistaneet kotimaisen e-urheilun kehittymistä.

Olemme Elisalla erittäin kiitollisia siitä, että olemme päässeet osaksi tätä yhteisöä, joten tuntui luontevalta lähteä muodostamaan eSM- kokonaisuutta yhteistyössä perinteisten liigojen ja tapahtumien kanssa. Pyrimmekin osaltamme tarjoamaan e-urheilijoiden yhteisölle kasvualustan ja jopa kansainvälisyyttä.”

Miksi juuri Tubecon valittiin eSM-finaalitapahtumaksi? Tapahtumallahan ei käsittääkseni ole aiemmin ollut kovinkaan suurta e-urheiluprofiilia? 

Koski: ”Meille Elisalla on tärkeää sekä luoda uutta että kokeilla erilaisia lähestymistapoja kilpapelaamiseen. Keskustelimmekin Tubeconin kanssa jo viime vuonna mahdollisuudesta järjestää Tubeconissa entistä kokonaisvaltaisempi pelaamiselle tarkoitettu alue.

Järjestimme viime vuonna Tubeconissa pelialueen sisältöä niin mobiilipelaamisesta konsoleihin kuin perinteiseen PC-pelaamiseen. Oli mahtavaa nähdä, että alue oli erittäin suosittu. Nyt tuotamme Tubeconiin pelialueen, jollaista Suomessa ei ole aikaisemmin nähty, ja uskon sen tavoittavan uusia kilpapelaamisesta kiinnostuneita nuoria.”

Arctic Invitationalista:

Miten ajatus eSM-turnauksesta Arcticin karsintoina lähti? Miksi näin haluttiin tehdä? 

Koski: ”Elektronisen urheilun edelläkävijänä tahdoimme luoda Suomeen ennennäkemättömän eSM-kokonaisuuden, joka yhdistää perinteiset, kotimaiset LAN-tapahtumat, sekä liigatoiminnan muodostaen selkeän, lähes vuoden kestävän kokonaisuuden. Halusimme tarjota kotimaisille e-urheilun mestareille suoran polun kansainvälisiin turnauksiin.

Arctic Invitational toimii tällaisena, sillä joukkueet kuten Cloud9 ja FURIA antavat varmasti vastuksen, jollaista Suomessa ei aikaisemmin olla nähty. E-urheilun ja varsinkin CS:GO-pelin suurena fanina en malta odottaa, kun suomenmestari kohtaa maailman huippupelaajat kotimaisessa megatapahtumassa.”

Millä perusteella Arctic Invitationalin kutsujoukkueet valittiin? 

Koski: ”Arctic Invitational tulee olemaan Suomelle näytönpaikka siinä, millaisena e-urheilumaana muu maailma meidät näkee. Oli tärkeää tuoda Suomeen kansainvälisesti meritoituneet sekä mielenkiintoiset joukkueet. Nyt kun tulemme näkemään legendaarisia organisaatioita kuten Cloud9, voimme hyvissä mielin sanoa onnistuneemme tässä.”

ENCE oli yksi Arcticin mahdollisista joukkueista sekä eSM-kisojen että suoran kutsun kautta. Mitä joukkueen poissaolo merkitsee tapahtuman ja muiden eSM-kisoissa pelaavien joukkueiden kannalta? 

Koski: ”On ollut hieno seurata ENCE menestystä – ovat toimineet uranuurtajina ja näyttäneet että Suomestakin löytyy kansainvälisen tason kilpapelaajia. 

Elisan tavoitteena on viedä kotimaisia tapahtumia, liigoja ja organisaatioita eteenpäin kohti kansainvälisyyttä. Arctic Invitationalilla on keskeinen rooli kansainvälisten mahdollisuuksien tarjoamisessa kotimaisille organisaatioille.

ENCEn tapaus on hyvä esimerkki mahdollisuuksista, joita suuret kansainväliset turnaukset avaavat suomalaispelaajille. On hienoa, että tulemme näkemään kotimaisen huippujoukkueen taistelemassa paikasta maailman kärkijoukkueena.”

Kuvalähde: FEL

KOVA Esportsin omistaa Eurheilu.comin omistava Esports media solutions Oy