Manila Major alkaa perjantaina 3.6. kun NewBee ja compLexity sekä OG ja Team Empire ottavat yhteen A lohkon avajaiskierroksella. Tiedossa on GSL tyyliset paras kolmesta kaksoiskaaviolohkot, jonka jälkeen kaksi parasta kustakin lohkosta jatkavat playoff-pelien ylempään kaavioon, ja kunkin lohkon häviäjät joutuvat aloittamaan pudotuspelit pelaamalla kierroksen verran paras yhdestä -pelejä alakaaviossa. Kuten edellisissä Dota 2 Majoreissa, on palkintopotissa 3 000 000$ jaossa, josta voittava joukkue lähtee kotiin yli miljoonan dollarin kassan kera. Viime Majorista poiketen turnaukseen kutsuttiin kaksitoista joukkuetta kahdeksan sijaan suoraan heidän tuloksien perusteella, jonka jälkeen kustakin Dotan isosta maantieteellisestä alueesta kilpailuun karsiutui yksi joukkue lisää, tuoden kokonaisnumeron taas kuuteentoista joukkueeseen. Valve ei ole seurannut selkeää jakoa kutsuttujen ja karsiutuneiden joukkueiden välillä luodessaan lohkovaiheen ryhmiä, ja eri lohkot ovat jokseenkin eri vahvoja. Käymme seuraavaksi läpi mitä voimme odottaa eri lohkoista ja mitä tiedämme eri joukkueista.

Tulemme myös Benjamin ’NotAHax’ Läärän johdolla järjestämään suomenkielisen selostuksen Manila Majorin playoff vaiheelle, joka tulee olemaan nähtävillä eurheilu.com:in Twitch.tv kanavan kautta.

Lohko A – Kaksi suosikkia ja rippeet

 

alohko

A lohko on yksi lohkoista joka sisältää kaksi karsintojen kautta paikkansa ansainnutta joukkuetta, joskin näistä NewBeen ei ehkä olisi kuulunut käydä karsintojen kautta alkuunkaan. NewBee on ollut kovassa vedossa sitten kiinalaisten joukkueitten kokoonpanojen lukitsemisen Shanghai Majorin jälkeen, ja on myös niittänyt mainetta ulkomailla ottaen toisen sijan tärkeimmässä Shanghain jälkeisessä turnauksessa, EPICENTER:issä. Heidän pelityylinsä on tähän saakka keskittynyt alkuvaiheessa vastaamaan vastustajansa aggressioon ja pelin keskivaiheessa tornien puskemiseen ja tappelemiseen ryhmänä. NewBee käyttää hyväkseen tämän version vahvoja strength-heroja ja pelaa useimmiten kahden tai kolmen semi-carryn avulla peliä, joka antaa heille tarpeeksi voimavaroja ollakseen vahvoja myös pelin venyessä myöhempään. Joukkueen tärkein pelaaja on yhäkin carry pelaaja Chen ’Hao’ Zhihao, jonka ympärille joukkueen strategiat useimmiten keskittyvät, joskin support pelaaja Wong ’ChuaN’ Hock Chuan johtaa joukkueen liikkeitä pelin alkuvaiheissa.

NewBeetä vastaan asettuu ensimmäiseksi pohjoisamerikkalainen compLexity Gaming, joka on viime aikoina näyttänyt lipsuvan muihin huippujoukkueisiin verrattuna. Joukkue hävisi lohkonsa EPICENTER:issä, ja vaikkakin he nousivat loppujen lopuksi neljän parhaan joukkoon, he tekivät näin pelaten Evil Geniuses -joukkuetta vastaan, joka oli selkeästi ennakoinut väärin suunnan johon turnauksen meta oli menossa. coL on myöskin hävinnyt hiljattain neljä kamppailua Digital Chaosia vastaan, asettuen selkeästi heidän taakse kotikentällään. Osasyy saattaa olla tämän peliversion meta, sillä coL pelaa yhä samaa joukkueena tappelemista painottavaa peliä, joka saattaa olla hieman vähemmän tehokasta kun niin monet joukkueet pelaavat alkuvaiheen temposta. coL tuskin suoraan tappelemalla selittäisi NewBeen, eikä heillä ole parhaita edellytyksiä pelata yhtä aggressiivista peliä kuin muilla joukkueilla jotka ovat ottaneet voittoja NewBeestä.

Kun puhutaan joukkueista, jotka ovat voittaneet NewBeetä vastaan, OG asettui EPICENTER:issä kolmanneksi, eli A-lohkossa on kerättynä kolme neljästä EPICENTER:in parhaiten menestyneistä joukkueista. OG pelaa yhä heidän samaa strategioita painottavaa pelityyliä, joka on yleisesti ottaen hieman hitaampi kuin mitä keskiverto tempo tällä pelin versiolla menestyneiden joukkueiden välillä. OG tosin omaa erinomaiset kyvyt voittaa alkupelin joko vahvan draftin kautta tai asettamalla lanet heille edullisella tavalla, ja ovat myöskin näyttäneet että he pystyvät olemaan erittäin aggressiivisia tarpeen mukaan olemalla ensimmäinen joukkue, joka onnistui voittamaan pelin NewBeetä vastaan heidän voittoputken aikana. Joukkueen suurin ongelma on heidän epätasaisuus mitä tulee strategiseen peliin. Vaikkakin joukkue on parantanut turnaus turnaukselta viime aikoina, niin he eivät tule olemaan parhaimmillaan heti Majorin alussa, vaan kasvavat ja paranevat yleisesti turnauksen edetessä.

A lohkon viimeinen joukkue on Team Empire, rippeistä koottu Euroopan karsintojen voittanut venäläinen joukkue. Empire on kerännyt yhteen monta lupaavaa joskin eri syistä vähemmän haluttua pelaajaa, joista suurin tähti on nuori entinen Team Spirit carry pelaaja Roman ’RAMZES’ Kushnarev. Vaikkakin joukkue on tunnettu yleisesti kohtuu aggressiivisena, ovat he viime aikoina pelanneet hieman enempi hard carryjä, muun muassa venäjänkielisten joukkueitten kestosuosikkia Medusaa. Joukkuetta pidetään yhtenä heikompana turnauksessa, vaikkakin he yllättivät nousemalla neljän parhaan joukkoon ESL One Manila -turnauksessa. OG:tä vastaan Empire tuskin tulee olemaan kovin vahva, ja heille menestys lohkossa yleisesti merkitsisi vain yllätysvoittoa compLexityä vastaan.

Lohkovoitosta todennäköisesti kamppailevat OG ja NewBee, ja kummallakin on hyvät mahdollisuudet viedä ykkössija. NewBee tosin ei ole ainakaan näkyvästi muuttanut pelityyliään sitten EPICENTER:in, josta syystä jotkut joukkueet ovat alkaneet kuromaan etumatkaa kiinni. Yksi esimerkki tästä on Wings Gaming joka selitti heidät kahdesti karsinnoissa. OG samalla ei ole pelannut kovinkaan paljon, käyden vain voittamassa nopeasti DreamLeaguen viidennen kauden Tuhkolmassa. OG:llä on enempi kasvuvaraa ja etenkin kapteeni Tal ’Fly’ Aizik on todistanut että hän kykenee kasvamaan turnauksen metan mukana ja muuttamaan joukkueensa pelityyliä sen mukaan mikä osoittautuu vahvimmaksi turnauksessa. EPICENTER:in jälkeen OG oli eräs ensimmäisistä joukkueista jotka alkoivat pelaamaan Timbersawta, jonka oletetaan olevan vahva ase NewBeen raakaan healthpooliin pohjautuvia taktiikkoja vastaan. Oletettavasti OG:llä on hienoinen etu NewBeetä vastaan mitä pidemmäs turnauksessa edetään.

Ennakkoasetelmat:

 1. OG
 2. NewBee
 3. compLexity Gaming
 4. Team Empire

Lohko B – Salaiset taktiikat ja nuoret toivot

blohko

Team Secret on ollut suurin pettymys uusista Shanghain jälkeisistä kokoonpanoista. Heikot tulokset turnaus toisensa jälkeen, ongelmia synergian kanssa ja selkeitä tilanteita, joissa joukkue ei ole ollut samalla aaltopituudella ovat vain osasyy miksi niin moni odottaa Secretin olevan heittopussi Manila Majorissa. Mutta tuleeko tämä toteutumaan? Secret näytti heikolta myös ennen Shanghaita, jonka joukkue lopulta voitti. Secret on joukkue joka pelaa enemmän kuin yksikään toinen joukkue vain ja ainoastaan voittaakseen Majoreita ja Internationaleita, etenkin TI5:en jälkeen. Secret tietää, mitä on olla ennakkosuosikki ja kaikkien silmätikku mentäessä miljoonien dollarien turnaukseen, eivätkä tasaiset suoritukset Majorien ulkopuolella vastaa hyödyllisyytensä osalta niitä haittoja joita ennakkosuosikin asema tuo mukanaan. Secret on iso kysymysmerkki vain koska emme voi sanoa mitä kaikki oletamme tapahtuvan. Secret tulee voittamaan lohkonsa, sillä heillä on liikaa raakaa taitoa olla voittamatta.

Secret kohtaa ensimmäisellä kieroksella Na`Vi:n, joka on ollut nousussa sen jälkeen kun joukkue lisäsi kokoonpanoonsa entisen mid pelaajan Victor ’GeneRaL’ Nigrinin. Siirryttyään offlanelle GeneRaL on ollut juuri mitä Na`Vi tarvitsi, tehden heistä vahvimman IVY-maiden joukkueen. Kaikki tämä kuulostaisi hyvältä, jos IVY-skene ei olisi niin ongelmissa tällä hetkellä. Na`Vi on näyttänyt hyvältä heikkoja joukkueita vastaan ja voittanut otteluita, joissa toinen osapuoli ei ole ollut parhaimmillaan. Kun he kohtasivat OG:n hiljattain Tukholmassa pidetyssä DreamLeague turnauksessa, tulos kuitenkin kertoi karun totuuden Na`Vi:n nykytilasta. Joukkue ei ole sillä tasolla että he kamppailisivat hyvistä sijoituksista Manilassa, eteenkään kuin vastaan asettuu Secretin tähtirykelmä.

Jatkaen eurooppalaisten pelaajien trendiä menestyksen etsinnässä pohjoisamerikkalaisen organisaation riveissä, Digital Chaos on kerännyt yhteen neljä vahvaa pelaajaa ympäri Eurooppaa ja liittänyt heihin yhden Yhdysvaltojen lupaavimmista nuorista pelaajista. Joukkue on asunut yhdessä noin kuukauden päivät, kokoontuen alunperin juuri ennen Amerikoiden karsintoja jotka joukkue voitti ylivoimaisin ottein. DC ei ole ehtinyt rientää turnauksissa, mutta lähitulevaisuus lupaa paljoa reissaamista, sillä joukkue on voittanut kolmet karsinnat viime kuukauden aikana Manilan lisäksi. Etenkin iso saavutus on ollut joukkueen dominoiva asema compLexityyn verrattuna, voittaen joukkueiden neljä viimeistä kohtaamista. coL on hyvä indikaattori siitä tasosta, johon pitää yltää tai ylittää jos tarkoitus on nousta kahdeksan parhaan joukkoon, ja DC:llä on kaikki tarvittavat ominaisuudet kyetäkseen tähän tekoon.

Digital Chaosin ensimmäisen kierroksen vastus on Wings Gaming, joka on viime aikoina niittänyt aika paljon huomiota heidän selitettyä NewBee ja Vici Gaming Reborn voittaakseen The Summit 5 kiinalaiset karsinnat. Lisäksi Wings yllätti ottamalla voiton kuukausi takaperin pelatusta ESL One Manila turnauksesta, voittaen aneemisen Team Liquidin finaalissa 3-0. Wings edustaa sitä aggressiivista tempoon pohjautuvaa pelityyliä joka on usein iso yllättäjä näissä turnauksissa, etenkin jos joukkue onnistuu pysymään ”salassa” kansainvälisiltä vastustajiltaan. Valitettavasti, Wings on ollut hyvinkin esillä, ja vaikkakin heidän draftays on monipuolista, heidän pelaamisensa jättää usein toivomisen varaa. Jos Wings olisi kohdannut Secretin heillä saattaisi olla hyvä mahdollisuus yllättää ylimielinen jättiläinen, kuten MVP teki Shanghain lohkojen aikana. DC on kuitenkin nöyrempi ja aggressiivisempi joukkue, joka ei tule antamaan heille heidän toivomaansa etumatkaa pelin alkuvaiheesta saakka. Jos DC ja Wings pelaavat tasaisen alun niin DC:llä on parempi ote viedä pelit loppuun, nojaten yhteen eniten aliarvostettuun supertähteen mitä maailmalta löytyy, Roman ’Resolut1on’ Fominok. Kaikkiaan, B lohko on turnauksen heikoin, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi heittopussi jotta Wings olisi suosikki nousemaan kahden parhaan joukkoon lohkosta.

Ennakkoasetelmat:

 1. Team Secret
 2. Digital Chaos
 3. Wings Gaming
 4. Na`Vi

Lohko C – Kuolemanlohko

clohko

Ainoa joukkue joka voi olla varma itsestään mentäessä tähän erittäin vaikeaan lohkoon on koko turnaukseen ennakkosuosikkina lähtevä Team Liquid. Lasse ’MATUMABMAN’ Urpalaisen ja Jesse ’JerAx’ Vainikan joukkue tulee Manilaan EPICENTER turnauksen voittajana ja tämänhetkisenä maailmanykkösenä. Liquid myös ylsi finaaliin asti Shanghaissa, joskin heidän peliä Secretiä vastaan voisi parhaiten kuvailla ontuvaksi tässä kohtaamisessa. Liquid lähtee Manilaan ilman heidän Shanghain valmentajan Sam ’BuLba’ Sosalen apua, mutta tilalle on noussut entinen MVP pelaaja Lee ’Heen’ Seung Gon, joka varmasti tulee auttamaan joukkuetta etenkin Fnaticia vastaan. Liquidin pitäisi myöskin pelityylinsä osalta olla hyvässä asemassa lohkon muita joukkueita vastaan, sillä heidän räjähtävä alku ja vahva mid game auttavat heitä Alliancea vastaan ja Matu on ankkuri, joka takaa että Vici Gaming Reborn ei voi luottaa että Yang ’Zyf’ Pu (joka kulkee nykyään nimellä END) takaisi heidän voittonsa kuten hän niin usein tekee. Vaikka lohko on turnauksen odotetusti vahvin, Liquid on varma valinta jatkamaan suoraan playoff vaiheen yläkaavioon.

Liquid saa vastaansa ensimmäisellä kierroksella hiljattain ontuvasti pelanneen Alliancen. Ruotsalainen Alliance oli erittäin vahvassa vedossa Jerry ’EGM’ Lundkvistin palattua heidän riveihin joulukuussa, voittaen kaksi perättäistä turnausta ennen Shanghai Majoria, mutta ei ole näyttänyt että he kykenisivät jatkuvasti uudistamaan peliään. Tässä vaiheessa Alliancen pelikirja on melko tuttu monelle, ja vaikka joukkue kävi lähellä voittoa ottelusarjansa NewBee:tä vastaan EPICENTER:issä, niin heidän late game päätöksenteko osoittautui heikoksi lenkiksi. Tämä on varsin kummallinen ongelma kun joukkueen kapteenina häärii eräs Dotan älykkäimmistä pelaajista, Gustav ’s4’ Magnusson, jonka draftays ja strateginen ymmärrys teki Alliancesta ehkä kaikkien aikojen dominoivimman joukkueen pari vuotta takaperin. Nyt kuitenkin ruotsalaiset ovat enimmäkseen vahvoja pelin alkuvaiheissa, ja heiltä uupuu tarvittava kärsivällisyys voittaa otteluita jotka venyvät liikaa. Jos Alliance pystyy korjaamaan ongelmansa he voivat olla vahva kilpailija tässä lohkossa, mutta Liquidiä vastaan tämän ei pitäisi kuitenkaan olla näillä näkymin tarpeeksi.

Jos EPICENTER olisi ainoa mittatikku monet olisivat valmiit tyrmäämään Fnaticin mahdollisuudet Manilassa heti alkuun. Vaihdettuaan parhaiten support pelaajana tunnetun Wai Pern ’Net’ Limin terveyssyistä sivussa olleeseen Chai ’Mushi’ Yee Fungiin, joukkue asettui viimeiseksi EPICENTER:in villi kortti karsinnassa hävittyään No Diggitylle ja compLexitylle. Tämä ei kuitenkaan ollut kovin hyvä osoitus Fnaticin todellisesta tasosta, sillä joukkue oli saanut laajalti kritiikkiä faneilta koskien Netin kohtelua kun hänet siirrettyyn sivuun pääkokoonpanosta, ja tämä oli vaikuttanut negatiivisesti Fnaticin kykyyn keskittyä turnaukseen. Palattuaan kotiin Fnatic on murskannut kaikki Kaakkois-Aasian parhaat joukkueet, mukaan lukien 2-0 ja 3-0 voitot MVP Phoenixiä vastaan, 2-0 voitto TNC:tä vastaan ja kahteen otteeseen 2-0 voitto Mineskiä vastaan. Fnatic on oman skenensä vahvin joukkue ja tulee kilpailemaan sijoituksesta kahdeksan parhaan joukossa.

Fnaticin vastus tulee olemaan StarLadder Invitational turnauksen voittanut Vici Gaming Reborn. Kiinalaisen support supertähden Xu ’fy’ Linsenin ympärille koottu joukkue on hiljattain nostettu Vici Gaming organisaation ensimmäiseksi joukkueeksi, heidän osoittauduttua konkarien tähdittämää toista joukkuetta huomattavasti paremmaksi. Joukkueen ankkurina toimiva Zyf on paras kiinalainen nuori carry pelaaja sitten Haon ja heidän mid pelaaja Wang ’Nono’ Xin tihkuu potentiaalia. Joukkue ei kuitenkaan ole onnistunut aivan ongelmitta löytämään tilaa näille kahdelle nuorelle pelaajalle, vaan on joutunut pelaamaan kohtuu ahnasta tyyliä, joka on rajoittanut heidän peliään. Myöskin offlaneri Zhou ’Yang’ Haiyang ei ole aina vakuuttanut, ja kun toinen support on viime vuosina passiivisena tunnetuksi tullut Leong ’DDC’ Fat-meng, niin lopputulos on hyvä muttei kuitenkaan ihan huipputason joukkue. Heikommassa lohkossa VG.R voisi hyvinkin olla suosikki kahden parhaan joukkoon, mutta näillä näkymin Fnatic ja Liquid ovat hieman liikaa VG.R:lle.

Ennakkoasetelmat:

 1. Team Liquid
 2. Fnatic
 3. Vici Gaming Reborn
 4. Alliance

Lohko D – Konkareiden uudet kujeet

dlohko

Evil Geniuses on ollut sitten 2014 alun Dotan eniten konsistentti huippujoukkue. Pelaajamuutokset eivät ole juurikaan menoa haitanneet, sillä Peter ’ppd’ Dagerin johdon alla joukkue on kyennyt yhä uudestaan löytämään yhtenäisen pelityylin, joka on strategisesti vankalla alustalla. Vaikkakin EG ei ole vielä täysin vakuuttanut BuLban ja Kurtis ’Aui_2000’ Lingin kanssa, heidän yhteispeli on ollut lupaavaa ja ongelmat ovat enimmäkseen olleet joukkueen ymmärryksessä siitä mihin suuntaan meta on ollut kehittymässä. EPICENTER oli joukkueelle vaikea turnaus, sillä he painottivat liikaa muun muassa Puckia, kun peli kehittyi strength herojen suuntaan. ppd harvemmin uusii virheitään, etenkin kun hänen tukena on joukkueen International voiton aikaan valmentajana toiminut offlaneri BuLba. Paremman strategisen ymmärryksen varassa EG:ltä on lupa odottaa isoja Manilassa. Joukkueen ainoa todellinen kompastuskivi on carry pelaaja Aui_2000, jonka luontainen tendenssi on olla hieman passiivisempi kuin mitä nykyinen meta suosii.

EG:n vastus on lähes universaalisesti turnauksen heikoimpana pidetty Mineski. Lähes kaikki jotka tunsivat skeneä odottivat TNC:n voittavan Kaakkois-Aasian karsinnat, mutta paineet olivat liikaa nuorelle joukkueelle. Sen sijaan Mineski palaa Majoreihin, esiinnyttyään edellisen kerran Frankfurtissa, jossa joukkue ylsi 9-12. sijalle. Mineski on kuitenkin heikompi joukkue kuin kuukausia takaperin, menetettyään tähtipelaajan Carlo ’Kuku’ Paladin. Joukkueella ei myöskään ole vastaavaa taktiikkaa kuin heidän Huskar ja Dazzle kombinaatio joka toi voitot Alliancea vastaan Frankfurtin lohkovaiheessa. Vaikkakin Mineski pelaa kotiyleisönsä edessä, niin he eivät tule saamaan hyötyä tästä ennen kuin lohkovaiheen jälkeen, jolloin alakaavion pohjalta kovinkaan ylös kiipeäminen ei ole kovinkaan todennäköistä.

EG:n tavoin LGD Gaming on kiivennyt yhä uudestaan huipulle eri kokoonpanojen kanssa, ja vaikkakin joukkue aloitti heikosti legendaarisen kapteenin Zhang ’xiao8’ Ningin palattua aktiiviseen kokoonpanoon niin joukkueen kunto on näyttänyt viime aikoina huomattavasti lupaavammalta. LGD päihitti VG.R:än ESL One Frankfurt karsinnoissa ja johtaa tällä hetkellä kiinalaista Dota2 Professional Leaguen ensimmäistä kautta 11-4-0 tuloksella. LGD:n odotetaan olevan toiseksi vahvin kiinalainen joukkue Manilassa, jolla on erittäin hyvät puitteet nousta kahdeksan parhaan joukkoon ja mahdollisesti pidemmälle  turnauksessa. LGD on joukkueena perinteisesti helppo lukea, joka aiheuttaa heille ongelmia muita huippujoukkueita vastaan, mutta heidän menetyksensä on aina rakentunut tasaiseen tahtiin jolla joukkue murskaa itseään heikompia joukkueita, ja oletettavasti näin tulee myöskin käymään kun LGD kohtaa MVP:n.

MVP.Phoenix kohtaa siis LGD:n lohkon alkuun, ja vaikkakin monet saattavat muistella MVP:n DotaPit ja WePlay voittoja, niin ei korealaisilta ole syytä odottaa liikoja. Molemmat turnaukset olivat tasoltaan heikkoja, ja monet isommat joukkueet eivät joko ottaneet osaa tai eivät Shnaghain jälkeisten lomiensa takia juurikaan panostaneet näihin turnauksiin. MVP ylsi pitkälle Shanghaissa, mutta ilman kiinalaisten joukkueitten historiallisen heikkoa menestystä heidän tulokset tuskin olisivat olleet samalla tasolla. MVP on myöskin paremmin ymmärretty joukkue nykyään, ja heidän otteet omassa skenessään eivät ole olleet kovinkaan vakuuttavia. MVP on Mineskiä parempi joukkue, mutta jos he ovat edetäkseen pidemmälle he tarvitsevat uuden voittavan takuukirjan.

Ennakkoasetelmat:

 1. Evil Geniuses
 2. LGD Gaming
 3. MVP Phoenix
 4. Mineski

Pudotuspelit ensi viikolla

Kuten lohkoista voi todeta, on varsin moni asia vielä auki koskien Manila Majoria. Edelliset Mjaorit ovat tarjonneet yllätyksiä, kuten OG:n ja Secretin voitot, MVP:n ja Fnaticin menestys ja kiinan täydellinen romahdus. Secret, EG ja LGD ovat pitkälti vain arvioita heihin kohdistuvista odotuksista. Mahdollisia voittajia turnauksella on noin neljä kappaletta, sillä Liquid, NewBee, OG ja Team Secret ovat kaikki oletuksen mukaan kykeneviä tarvittavaan suoritukseen. Evil Geniuses saattaa yltää finaaliin saakka, mutta heidän ongelmansa Auin kanssa tarkoittaa, että ellei meta muutu selkeästi hitaampaa pelityyliä suosivaksi, niin EG ei ole tarpeeksi monipuolinen voittaakseen turnausta.

Vaikka Liquid aloittaa turnauksen ennakkosuosikkina niin he odotettavasti eivät kykene uusimaan omaa peliään tarpeeksi, jotta voisivat voittaa finaalin heitä varten erityisesti valmistautunutta vastustajaa vastaan. Parhaat edellytykset on mahdollisesti OG:lla, sillä he ovat sekä joukkue, joka kasvaa turnauksen aikana sekä vasta hiljattain oman pelityylinsä uudelleen löytänyt joukkue. Palaamme asiaan lohkopelien jälkeen, kun tiedämme enemmän.