Dreamhack Hearthstone Grand Prix turnaussarja käynnistyy tänään Texasissa. 232 pelajaa kokoontuu Austinin Dreamhackeille kilpailemaan 25 000 dollarin palkintopotista sekä arvokkaista HCT pisteistä. Austin on Grand Prixin ensimmäinen pysäkki ja yhteensä tapahtumia on tiedossa vuoden aikana seitsemän.

Formaatti

Kaikki Dreamhack Grand Prix osakilpailut karsitaan Swiss-järjestelmällä kuudentoista pelaajan pudotuspeleihin. Swississä pelaajille arvotaan joka kierroksella uusi vastustaja samalla tuloksella pelaavista pelaajista ja lopussa 16 parhaiten sijoittunutta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Austiniin odotetaan noin 240 pelaajaa ja karsintoja pelataan yhdeksän kierrosta, näillä tiedoilla pelaajat tarvitsevat vähintään 7-2 pisteet päästäkseen jatkoon.

Itse ottelut pelataan Best-of-5 yhden bännin Last Hero Standingillä. Jokainen pelaaja tuo neljä pakkaa, ja ottelun alussa pelaajat poistavat yhden vastustajan pakan ottelusta. Ottelu etenee niin, että jokaisen pelin hävinnyt pakka eliminoidaan ja voittanut pakka jatkaa seuraavassa pelissä. Pelaaja jolta pakat loppuvat ensimmäisenä häviää ottelun.

Aikataulu

  • Perjantai 28.4. 19:00-05:00 Swiss kierrokset 1-7
  • Lauantai 29.4. 20:00-06:00 Swiss kierrokset 8-9 sekä neljännesvälierät
  • Sunnuntai: 30.4. 20:00-04:00: Puolivälierät, välierät ja finaalit

Karsintavaiheessa jokaiselta kierrokselta selostetaan yhdestä kahteen ottelua ja neljännesvälieristä eteenpäin kaikki ottelut. Otteluita voi seurata englanninkielisellä selostuksella Dreamhackin Twitch-kanavalta.

Suomalaispelaajat kovan paikan edessä

Suomalaisedustusta turnauksessa nähdään kaksin kappalein kun ENCE Esportsin Antti ”Kufdon” Lammi ja Mika ”Creapz” Tuovila lähtevät tavoittelemaan uriensa ensimmäistä Major voittoa. Matka on molemmille ensimmäinen Yhdysvaltoihin, joka varmasti tuo oman jännityksensä. Eurheilu.com tavoitti kaksikon hotellistaan turnausta edeltävänä iltana.

Dreamhack Austin on uuden lisäosan ensimmäinen avoin Major-turnaus, joten ensimmäisenä pitää kysyä, millä fiiliksillä lähdette kilpailemaan?

C: Fiilikset on kyllä loistavat. Tämä on vuoden ensimmäinen Dreamhack, joten jokainen haluaa aloittaa hyvällä tuloksella, kilpailusta tulee varmasti tiukka!

K: Un’Goron myötä turnaus-meta on vielä vähän auki ja uusille innovaatioille on tilaa. Odotettavissa on todella mielenkiintoinen turnaus! 

Uusin lisäosa Journey to Un’Goro on ollut ulkona kolmisen viikkoa, luuletteko että turnausmeta on jo ehditty selvittää, vai odotatteko yllättäviä taktiikoita?

C: Turnausmeta ei tosiaan ole ”ratkaistu”. Olen kyllä tyytyväinen meidän valmistautumiseen ja lineuppiin, vaikka kaikkia pakkoja ei voi ennustaa. Jotain uutta tullaan varmaan näkemään myös tässä turnauksessa. Me lähdimme etsimään vastauksia suosituimpiin turnauspakkoihin ja uskon meidän olevan vahvoilla.

K: Muutamia selkeästi vahvempia pakkoja on jo löydetty ja ne ovat varmasti suosittuja, mutta erityisesti neljännen pakan kohdalla nähdään varmasti paljon variaatiota ja yllättäviäkin ratkaisuja.

Hearthstone eroaa perinteisistä esports-peleistä melko paljon tavoissa joilla pelaajat harjoittelevat, millä tavalla te olette valmistautuneet turnaukseen?

K: Se tosiaan on aika erilaista kuin muissa peleissä. Käytimme varmaan yhtä paljon aikaa valmistautumiseen pelin ulkopuolella kuin itse harjoitusotteluihin. Esimerkiksi spreadsheettien teko auttaa hahmottamaan turnauslineupin vahvuuksia ja heikkouksia. Yhdistelmällä korttivalintojen ideointia, spreadsheettejä ja käytännön testailua päädyimme nykyisiin pakkavalintoihin.

 

C: Valmistautuminen tosiaan alkoi heti Un’Goron ilmestyttyä, ensimmäinen viikko kului ladderilla ja yleisen testailun parissa. Tärkeä osa on myös sosiaalisen median seuraaminen jotta tietää, mitä muut pelaajat ympäri maailmaa tekevät ja kokeilevat. Viimeiset viikot kuluivat pääsääntöisesti Skypen ääressä Kufdonin kanssa pakkoja testatessa ja ideoidessa. Viimeiset päivät ennen lähtöä vietimme ENCEn uudella pelitalolla Vantaalla.

Pohjois-Amerikan Major-turnaukset ovat vielä melko uusi lisä Hearthstoneen, kuinka paljon teillä on kokemusta Amerikan pelaajista ja odotatteko suuria eroja Euroopan vastaaviin?

C: No siis kaikkihan tietävät, että EU on NA:ta parempi, mutta täällä kyllä USA:n kerma paikalla. Vaikka Amerikassa en ennen ole livenä pelannutkaan turnausta niin joitain jenkkejä vastaan on tullut pelailtua esim. Dreamhack Wintereillä ja avoimissa onlineturnauksissa.

K: Minulla on tapana vitsailla Pohjois-Amerikan heikoukksista, mutta todellisuudessa täällä on kyllä kivenkova taso. Yhdysvalloista löytyy todella monta huippupelaajaa, jotka pystyvät haastamaan kenet tahansa Euroopan huiput. Amerikkalaisilla huippupelaajilla on kenties taipumus käyttää hieman aggressiivisempia strategioita kuin eurooppalaisilla, mutta tason suhteen mitään todellista eroa ei ole.

Last hero standing on tällä hetkellä melko harvinainen turnausformaatti, Suomessa sitä käytetään pelkästään FELissä, kumpaa te preferoitte, LHS:ää vai Conquestia?

K: Molemmilla formaateilla on puolensa, mutta LHS on selkeästi itselle mielekkäämpi formaatti. Conquest formaatissa usein käytetään vain vahvimpia pakkoja, jotta lineupiin ei jää heikkoa lenkkiä. LHS sen sijaan mahdollistaa heikompien pakkojen tuomisen, mikäli se voittaa selkeästi jotkin tietyt pakat, tämä tuo lisätasoja valmistautumiseen.

C: LHS on kyllä oma valinta selkeästi. Conquestia saa pelata liikaakin avoimissa turnauksissa ja itse en nauti siitä, että yleisin taktiikka on vain pelata pelkästään pelin parhaimpia pakkoja. LHS antaa enemmän tilaa deckbuildingille ja lineupin suunnittelulle.

Dreamhackeissä nähdään yleensä länsimaiden kovin kärki, keillä te uskotte olevan parhaat mahdollisuudet turnauksessa, ja kenet te haluisitte mieluiten kohdata turnauksessa?

C: Itse tykkään kovien nimien kohtaamisesta, joten täällä riittää kilpakumppaneita. Jos nimiä pitää mainita niin Muzzy olisi kiva muiluttaa ja Tempo Stormin Sayanista haluaisi Dreamhack Wintereiden jälkeen revanssin. Tempo Stormin Trump ja Reynad varmaan se kaksikko jolle ei halua hävitä, ei taida kehdata tulla takaisin Suomeen jos näin pääsee käymään.

K: Vaikka huippupelaajien voittaminen on sinänsä aina mukavaa, mieluiten tietenkin mahdollisimman helppoja vastustajia tässä toivotaan. Ehkä haluan siis vastustajaksi Ek0pin. Pelaajien menestysmahdollisuuksia on vaikea arvioida etukäteen, kun ei tiedä vielä mihin lineuppeihin ihmiset ovat päätyneet. Luminosityn joukkueen voisi erikseen mainita, heiltä löytyy neljä aivan maailmanluokan pelaajaa: Chakki, Zalae, Fr0zen, Muzzy. Jos joku heistä ei mene top 16 asti olen todella yllättynyt.

Ennen kuin päästän teidät nauttimaan Texasin auringosta, onko teillä terveisiä lukijoille?

C: Tässä aamulla vielä nautitaan viileydestä, eilen taisi olla 31 celsiusta plussaa, ja tänään on odotettavissa vähän lämpimämpää. Pelit alkavat huomenna aamulla paikallista aikaa joten muistakaa kannustaa siellä kotikatsomoissa. Toivottavasti saadaan suomalaisia striimiin viikonlopun aikana. #EZ4ENCE

Palkinnot

  • 1st – $7,500
  • 2nd – $3,500
  • 3rd/4th – $2,050
  • 5th-8th – $1,125
  • 9th-16th – $675

Tämän lisäksi karsintavaiheessa tippuneet voivat ilmoittautua sivuturnaukseen jossa pelataan 1 500 dollarista

Lähde: Dreamhack

Kuvalähteet: Dreamhack ja Blizzard