Malmön Dreamhack Masters Counter-Strike: Global Offensive -turnauksesta ei ole yllätyksiä puuttunut. Tuore Major-voittaja Luminosity Gaming jäi lohkovaiheeseen, kun kiinalainen TyLoo otti sensaatiomaisesti 2-1 voiton A-lohkon päättäneessä ottelussa. Niin ikään Team Liquid ja astralis jäivät rannalle, joten ainoastaan Columbuksen top4 -joukkueista Natus Vincere taistelee vielä turnauksen voitosta. Turnaus siirtyy nyt kahden välipäivän jälkeen Malmö Areenalle, jonne mahtuu parhaimmillaan 15 000 silmäparia.

Natus Vincere vs. TyLoo

Na`Vin lähtö turnaukseen ei sujunut suotuisten tähtien alla, sillä joukkueen tähtipelaaja Ladislav ’GuardiaN’ Kovács päätti jättää turnauksen väliin käsivamman takia. Joukkueen valmentajan Sergey ’starix’ Ischukin ei kuitenkaan tarvinnut pelata kuin kaksi ottelua, sillä GuardiaN kaikkien yllätykseksi palaa itäeurooppalaisten kokoonpanoon puolivälieriin.

Mikäli GuardiaN pystyy pelaamaan edes lähellä omaa tasoaan, nousi Na`Vi jälleen turnauksen voittajasuosikiksi, etenkin, kun osa kandidaateista on ehtinyt jo tippua.

Vastaan asettuu turnauksen sensaatio TyLoo. Kiinalaiset lähettivät ensin Liquidin kotimatkalle, joka oli jo yllätys itsessään. Todellinen pommi tuli lohkon ratkaisuottelussa, kun paras kolmesta –sarjassa kaatui tuore Major-voittaja Luminosity. Kiinalaisten riemu oli valtaisa ottelun ratkettua, sillä suurin osa katsojista ja analyytikoista piti turnausmatkaa kiinalaisille lähinnä opintomatkana.

Kaiken järjen mukaan Na`Vi ottaa omansa pois, sillä erittäin tasaisesti esiintyneet itäeurooppalaiset hoitivat lohkovaiheen melko rutiinilla kovempia joukkueita vastaan. Nyt kun vielä GuardiaN tekee paluun pudotuspeleihin, ei voittajasta pitäisi olla epäselvyyttä. Toisaalta, sama järki sanoo, ettei TyLoon pitäisi olla Malmö areenan lauteilla.

Dignitas vs. Team EnVyUs

Tanskalainen Dignitas väläytteli alkuvuodesta taitojaan, mutta katosi kuvasta pian sen jälkeen. Joukkue on kuitenkin uusimassa temppuaan ja kipuamassa takaisin huipulle, kun se oli aivan liekeissä C-lohkossa. 16-2 dominointi NiPistä ei jättänyt selittelyille sijaa, ja kun vielä tanskan tunnetumpi joukkue Astralis jäi jalkoihin voittajien ottelussa, lähtee joukkue hyvistä asemista pudotuspeleihin.

Joukkueen nuori lupaus Kristian ’k0nfig’ Wienecke on ollut vakuuttavassa vireessä, ja onkin HLTV.orgin ylläpitämän rating-tilaston kärjessä. (lue lisää hltv:n käyttämästä rating-järjestelmästä täältä). Joukkue on vielä hieman katsomaton kortti kovan tason turnauksissa. Hyvän ja huonon päivän ero on tähän mennessä ollut joukkueella valtava, joten tanskalaisten toiveissa on jatkaa hyvää virettään pudotuspeleihin.

Siksi onkin mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu kun EnVyUs asettuu puolivälierissä vastaan. Maailman parhaiden joukkueiden joukosta kauas pudonnut EnVyUs hakee taas uutta nousua. Viime Major-turnaus päättyi joukkueelta katastrofiin, kun se putosi jo lohkovaiheessa. Myös Malmössä joukkueen urakka alkoi alavireisesti sen hävittyä lopulta tiukassa ottelussa Tempo Stormia vastaan 14-16. Ranskalaiset ottivat kuitenkin vielä revanssin brasilialaisista lohkon ratkaisuottelussa, eikä voittajasta ollut tällä kertaa epäselvyyksiä.

Dignitas lähtee ennakkosuosikkina otteluun, mutta yksilötaidoltaan EnVyUs on edelleen huippuluokkaa. ’kennyS’ on maailman parhaimpia tarkk’ampujia edelleen, ja voi kantaa yksinkin joukkuettaan voittoihin.

Mousesports vs. GODSENT

Saksalaiset ovat toipuneet erinomaisesti Major-turnauksen pettymyksestään, ja veivät vakuuttavasti lohkonsa. Luminosity Gaming sekä Liquid jäivät jalkoihin, kun

Nikola ’NiKo’ Kovač on taas tuttuun tapaansa ollut joukkueen kantava voima, mutta tällä kertaa myös Chris ’chrisJ’ De Jong ja Johannes ’nex’ Maget ovat molemmat väläyttäneet osaamistaan. Isoin ongelma joukkueella on perinteisesti ollut tasaisuuden ylläpitäminen. NiKo ei voi aina voittaa otteluita joukkueelleen yksin, joten monesti LAN-tapahtumissa hukassa ollut nex on paljonvartijana.

GODSENT, joka muun muassa tiputti suomalaisen ENCEn kyseisen turnauksen avoimissa karsinnoissa, on esiintynyt tähän mennessä hienosti. Äskettäin Astraliksen jalanjäljille lähtenyt joukkue loi oman organisaationsa, ja on debyytti laneillaan ylittänyt jo monet odotukset.

Mikään tuntemattomien pelaajien nippu ei ole kyseessä, sillä kaksi Major-voittajaa fnaticin riveistä, Markus ’pronax’ Wallsten ja Andreas ’zneider’ Lindberg löytyvät joukkueen kokoonpanosta. Parhaiten tilastojen valossa on kuitenkin esiintynyt Simon ’twist’ Eliasson.

Mousesports on monta kertaa LAN-tapahtumissa sulanut pelien kovetessa. GODSENT omaa täydet mahdollisuudet kukistaa saksalaisten ylpeys puolivälierissä, mutta sen yllätysmomentti on karissut. Mousesportsilla on lisäksi ollut enemmän aikaa valmistautua pudotuspeleihin.

Virtus.pro vs. Ninjas in Pyjamas

Puolivälierien mielenkiintoisin kohtaaminen nähdään illan viimeisenä. Kaksi fanien suosikkia, jotka molemmat ovat olleet viimeaikoina kaukana maksimitasostaan.

Puolalaiset ovat jälleen löytämässä punaisen lankansa. Pitkään kadoksissa ollut peli löytyi uudella mantereella pari viikkoa takaperin, ja joukkue on esiintynyt lupauksia herättävästi Malmössä. Lohko ei toki ollut se kaikkein haastavin, mutta se tuskin haittaa Virtus.pro:ta.

Janusz ’Snax’ Pogorzelski ja Paweł ’byali’ Bieliński ovat olleet ilmiliekeissä, ja ovat jälleen olleet se kantava voima, mitä Virtus.pro tarvitsee haastaakseen maailman huiput.

Ninjas in Pyjamas esiintyi mukiinmenevästi Columbuksessa. Startti turnaukseen oli kuitenkin jäätävä, sillä Dignitas kylvetti ruotsalaisia karuin 2-16 numeroin Cachessa. Moni odotti NiPin avauskokoonpanon jalkeille saadessaan sen pärjäävän turnauksessa mainiosti, mutta alku oli varmasti shokki myös itse joukkueelle.
Tämän jälkeen se sai kasattua itsensä, ja lähetti lopulta yllätyksellisesti Astraliksen kotimatkalle lohkon ratkaisuottelussa. Tämä itsessään jo nostaa ruotsalaisten osakkeita, ja joukkue on perinteisesti esiintynyt mainiosti Ruotsissa pelatessaan. Kun joukkuetta tukee vielä tuhatpäinen kotiyleisö, voi se antaa NiPille sen tarvitseman edun.

Muut tarvitsemasi tiedot turnauksen seuraamiseen löydät turnaussivultamme.