Kilpavuosi 2017 lähestyy loppuaan kun maailman arvostetuin Hearthstone Major-turnaussarja Dreamhack Grand Prix päättyy viikonloppuna Ruotsissa. Yhteensä yhdeksän suomalaista kilpailee 250 hengen turnauksessa 25 000 dollarin palkintopotista. Eurheilu.com keräsi tärkeimmät tiedot suomalaispelaajista ja sai lähtökommentit Suomen Pormestarilta, HAVUn Mikael ”Threat” Bäckmanilta.

Formaatti

Kaikki Dreamhack Grand Prix osakilpailut karsitaan Swiss-järjestelmällä kuudentoista pelaajan pudotuspeleihin. Swississä pelaajille arvotaan joka kierroksella uusi vastustaja samalla tuloksella pelaavista pelaajista ja lopussa 16 parhaiten sijoittunutta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Jönköpingissä kilpailee noin 250 pelaajaa ja karsintoja pelataan yhdeksän kierrosta, näillä tiedoilla pelaajat tarvitsevat vähintään 7-2 ottelupisteet päästäkseen jatkoon.

Itse ottelut pelataan Best-of-5 yhden bännin Last Hero Standingillä. Jokainen pelaaja tuo neljä pakkaa, ja ottelun alussa pelaajat poistavat yhden vastustajan pakan ottelusta. Ottelu etenee niin, että jokaisen pelin hävinnyt pakka eliminoidaan ja voittanut pakka jatkaa seuraavassa pelissä. Pelaaja jolta pakat loppuvat ensimmäisenä häviää ottelun.

Aikataulu

  • Perjantai 1.12. 13:00-23:00 Swiss kierrokset 1-7
  • Lauantai 2.12. 13:00-23:00 Swiss kierrokset 8-9 sekä neljännesvälierät
  • Sunnuntai: 3.12. 13:00-23:00: Puolivälierät, välierät ja finaalit

Karsintavaiheessa jokaiselta kierrokselta selostetaan yhdestä kahteen ottelua ja neljännesvälieristä eteenpäin kaikki ottelut. Otteluita voi seurata englanninkielisellä selostuksella Dreamhackin Twitch-kanavalta.

Palkinnot

  • 1st – $7,500
  • 2nd – $3,500
  • 3rd/4th – $2,050
  • 5th-8th – $1,125
  • 9th-16th – $675

Tämän lisäksi karsintavaiheessa tippuneet voivat ilmoittautua sivuturnaukseen jossa pelataan 1 500 dollarista

Haastattelussa HAVUn Mikael ”Threat” Bäckman

Dreamhack Winter on ilmeisesti sinulle ensimmäinen Hearthstonen Major turnaus, millaisilla fiiliksillä lähdet Ruotsiin?

Lähden Ruotsiin itsevarmana hermannina.

Turnaus pelataan vain viikkoa ennen uutta lisäosaa. Luuletko, että parhaat taktiikat on jo nähty aiemmissa tapahtumissa vai vieläkö joku saattaa yllättää?

Parhaat pakat on todella hyvin koluttu läpi viime kuukausien aikana. Minulle tulisi suurena yllätyksenä, jos uusilla innovatiivisillä taktiikoilla joku menestyisi. Yrittäjiä kuitenkin varmasti riittää.

Hearthstone eroaa perinteisistä kilpapeleistä melko paljon tavoissa, joilla pelaajat harjoittelevat, millä tavalla lähdit valmistatutumaan Ruotsia varten?

Valmistauduin turnaukseen pelaamalla korttia pöytään monia tunteja päivässä. Harjottelimme myös yhdessä muiden suomalaisten lähtijöiden kanssa. Hearthstone -turnaukseen valmistautuminen vaatii paljolti taktiikan hiomista etukäteen. Turnaukseen tuodaan 4 pakkaa, eli 120 korttia, joten jo valmistautumisvaiheessa on helppo mennä vikaan.

Fanien kesken sinut tunnetaan Suomiscenen Pormestarina control pakkojen myötä, nähdäänkö vastaavanlaista taktiikkaa myös Ruotsin puolella?

Pormestari on Pormestari myös Ruotsissa. Control -pakkoja tullaan näkemään, mutta turnausformaatin (LHS) takia on myös pakko tuoda nopeampia pakkoja.

Sinulla on myös ensimmäistä kertaa joukkue taustalla tänä vuonna, kuinka paljon HAVUsta on ollut apua turnausten ja muun pelaamisen suhteen?

HAVU on ollut hyvin mukana turnauksissa alusta lähtien. Kesällä kävin Oulussa Vectoilla ensikertaa, syksyllä Porissa Insomnioilla ja nyt kutsuu myös ensimmäistä kertaa kansainväliset vedet.

Last hero standing (LHS) on yhä jokseenkin harvinainen formaatti verrattuna Conquestiin, kumpi on sinulle mieluisampi?

Itselleni mieluisampi formaatti on Conquest. Pidän ideasta, että viholliselta hard counterataan yksi pakka kokonaan pois pelistä. Conquestia on myös tullut pelattua huomattavasti enemmän, sillä suurin osa järjestetyistä turnauksista pelataan tällä formaatilla. LHS ei kuitenkaan ole täysin tuntematon itselle, sillä LHS -turnauksia tuli pelattua Hearthstonen alkuvuosina paljon.

Dreamhackeissä nähdään yleensä länsimaiden kovin kärki, kenellä uskot olevan parhaat mahdollisuudet turnauksessa, ja kenet haluisit mieluiten kohdata turnauksessa?

Jönköpingiin tulee jälleen monia maailman parhaita Hearthstonen pelaajia paikalle, jännittää nähdä miten itse pärjään isojen poikien peleissä. Voittajasuosikiksi nimeäisin compLexityn Casien. Itse haluaisin kohdata Team Liquidin Sjowin. Voittoa toivon tietysti Suomeen, sillä johan tässä on treenattu.

Dreamhack on vuoden viimeisiä turnauksia, joten nyt on hyvä aika katsoa tulevaan. Mitä pitää sisällään Pormestarin vuosi 2018?

Striimiä, striimiä ja vielä vähän striimiä. Tavoitteena on myös kilpailla Hearthstonen 2018 HCT -tourissa.

Lopuksi vielä vapaa sana

Matkaan lähdetään Pormestarina ja Pormestarina pysytään.

Esittelyssä suomalaispelaajat