Eilen pelattu Battle of the Nordics oli erinomaisesti järjestetty tapahtuma, ja siinä oli kunnon eurheilujuhlan tuntua. Savukoneita, ammattimainen selostus, keskittyneet pelaajat, riemunkiljahduksia ja tiukka ottelu. Viimeistään tämä todisti sen, että pelaaminen  ei ole vain nuorille suunnattua ajanvietettä.

Heti alkuun voidaan todeta, että Grey Gunnersin ja Silver Snipersin ottelu päättyi tiukasti ruotsalaisten hyväksi. Silver Snipers oli harjoitellut counter-terroristeilla pelaamista tehokkaasti, ja puolustaessa pommialuetta Grey Gunners ei päässyt niskan päälle kuin kerran. Ottelusarja päättyi eriin 16-12 Silver Snipersille.

Aitoa eurheilun juhlaa

Battle of the Nordicsin yksi perustavista ajatuksista oli sen demonstroiminen, että miten pelaaminen ei ole tarkoitettu pelkästään nuorisolle. Molempien joukkueiden lähtötaso ennen CS:GO pelaamiseen mukaan tempautumista oli pyöreä nolla, ja Grey Gunnersilla oli vain kuukausi aikaa treenata eilistä ottelua varten. Siihen nähden molemmat joukkueet suoriutuivat kunnialla taistosta, ja näyttivät oikeasti nauttivan siitä. Vanha koirakin voi oppia uusia temppuja.

Paikalle oli saatu houkuteltua miellyttävästi yleisöä. Elisa Kulma oli täyteen ahdattu aika ajoin, ja yleisö oli koko ajan todella mukana menossa. Muutamaan otteeseen Suomen ollessa niskan päällä huutomyrsky yltyi kannustamaan niittaamaan viimeisetkin viholliset. ”Ukki frägää ne!” oli allekirjoittaneen mielestä riemua herättävä kannustushuuto, ja se saatiinkin kuulla muutamaan otteeseen yleisöstä. Ja ukki frägäsi.

”Ukki frägää ne!”

Battle of the Nordics seniori pelaaminen 2

Eurheilusta ja pelaamisesta senioreille tekemistä

Ennen ja jälkeen tehdyissä haastatteluissa molemmilta joukkueilta kysyttiin moneen kertaan sama kysymys: ”Mitä pelaaminen on tuonut elämääsi?”. Lähestulkoon poikkeuksetta jokainen pelaaja vastasi, että pelaaminen on tuonut lisämakua, rutiinia, ja yhteisöllisyyttä arkeen. Kun treenaa kolme kertaa viikossa samojen ihmisten kanssa, muodostuu siinä oma pieni yhteisö hyvin helposti. Jokainen pitkään killassa, klaanissa tai samassa peliporukassa viihtynyt tietää, miten tiiviiksi se oma peliporukka saattaa muodostua.

Usein vanhempien ihmisten suusta kuulee voivottelua siitä, että miten nuoriso pelaa aina yksin tietokoneellaan. Harvoin asia on juuri näin ja modernien VOIP-ohjelmien, Voice over internet protocol, kavereiden kanssa pelaaminen on tehty lähestulkoon samalaiseksi kokemukseksi kuin istuisi fyysisesti sen toisen vieressä. Pelaaminen ei ole internetin massavirtaistumisen jälkeen enää ollut niin ”yksinäistä” kuin sitä äkkiseltään luulisi.

Revanssia odotellessa

Battle of the Nordics oli siis onnistunut tapahtuma, josta jäi kaikille rehellisen hyvä mieli. Kaikki paikallaolijat kokivat jotain uutta, ja Twitchin yli 4000 katsojaa todistivat sen, että tällaisilla tapahtumilla on kysyntää. Oikea kysymys onkin, milloin saadaan nähdä revanssi Ruotsin maaperällä ja alkaako muita seniorijoukkueita syntyä kuin sieniä sateella?

Lähteet: Battle of the Nordics, Elisa Twitter