Eilen illalla Counter-Strike: Global Offensivestä tuttu EnVyUs tiedotti että he ovat kirjanneet sopimuksen IDDQD:n viisikon kanssa. EnVyUs:in entinen pohjois-amerikkalainen kokoonpano hajosi hiljattain joidenkin pelaajien päätettyä että he eivät halunneet jatkaa pelaamista ammattitasolla Overwatchin julkaisun jälkeen. Entisen EnVyUs joukkueen hyökkääjä Ronnie ’Talespin’ DuPree Jr. liittyy samalla IDDQD riveihin, sillä IDDQD on pelannu viimeiset pari viikkoa ilman vakaata kuudetta pelaajaa.

Tiedotteen tiimoilta otimme yhteyttä suomalaiseen nyt EnVyUs:in riveissä pelaavaan hyökkääjään Timo ’Taimou’ Kettuseen. Alla olevassa haastattelussa käymme hieman läpi miten hän sai alkunsa Overwatchissa, miten joukkueen sopimus EnVyUs:in kanssa kehkeytyi ja mitä mieltä hän on pelin yleisestä tilasta ja metasta.

Haastattelussa EnVyUs hyökkääjä Timo ’Taimou’ Kettunen

Kerro vähän itsestäsi

Moi, nimeni on Timo ja olen 22-vuotias miehenalku Kuopiosta. Olen pelannut videopelejä vaippaikäisestä saakka.

Mitä pelejä olet pelannut vakavissasi ennen?

League Of Legends, Counter-Strike 1.6, Starcraft2 ja Team Fortress 2.

Mikä sai päättämään pyrkiä overwatchissa protasolle menemisen?

Videopelit ovat aina olleet intohimoni ja olen haaveillut pro-pelaamisesta varmaan kymmenisen vuotta. Ennen se oli vain haave ja melkoinen mahdottomuus nuorelle suomalaiselle pojalle ajatellakaan, että voisi muuttaa ulkomaille ja pelata videopelejä elannokseen. Nykyään eUrheilu on kasvanut jo semmoisille mitoille että jos taidot riittää niin siitä saattaa aueta urakin.

Pelasit Medicciä Team Fortress 2, mutta hyökkääjää Overwatchissa. Miksi roolimuutos?

Tykkään pelata hahmoja, joilla on suurin rooli pelissä. Jos esimerkiksi support hahmot olisivat parhaita voittamaan pelejä yksin pelaisin todennäköisesti supporttia.

Miten aloitit pelaamisen Overwatchissa? Missä joukkueessa pelasit ennen IDDQD:tä?

Lähetimme entisen joukkueeni ja K1CK-eSportsin kanssa sähköpostia Blizzardille ja saimme kutsut sitä kautta. Pelasin betan ensimmäisessä vaiheessa supporttia K1CK:issä. Kun beta meni alas ja pelaajat alkoivat suunnittelemaan uusia kokoonpanoja, niin monet halusivat minut osaksi joukkueitaan. K1ck oli valmiiksi jo hajoamassa, koska muutama pelaaja joutui jättämään pelin siviilielämän asioiden takia. Päädyin sitten IDDQD:n riveihin.

Ajatukset kun IDDQD pyysi takaisin joukkueeseen?

Kyllä olo oli aluksi kuin heittosäkillä, mutta en kantanut heille kaunaa ja joukkueella oli hyvät syyt potkimiseen. Nyt ongelmat on korjattu ja homma toimii.

Kerro uudesta organisaatiosta. Miten sopimus syntyi?

EnVyUs oli meille tuttu organisaatio jo entuudestaan. Heidän vanhassa kokoonpanossa pelannut Ronnie ’Talespin’ DuPree Jr., joka myös liittyi joukkueeseemme, auttoi asiaa todella paljon. EnVyUs antoi parhaimmat tarjouksen ja omistaja MikeHastr0Rufail on todella mukava mies, joten emme voineet kieltäytyä. Lähden tähän projektiin tavoitteena tehdä paljon töitä itseni ja joukkueen eteen jotta voimme olla parhaita!

 Kerro vähän joukkuueestasi?

Joukkueessani on Cocco ja chipshajen, jotka tulevat ruotsista. INTERNETHULK joka on kotoisin saksasta, HarryHook joka on espaniasta ja amerikkalainen pelaaja Talespin. HarryHook on vanha tuttuni Team Fortress 2 ajoilta. Loppuihin tutustuin vasta Overwatchissa. Olen tosin pelannut tietämättäni League of Legendsin solo queuessa INTERNETHULKIN kanssa. Jokainen pelaaja on ollut joissain aiemmassa pelissä hyvä tai pelannut korkealla tasolla. Koko joukkue ottaa osaa taktikointiin, kommunikointi on yhteistä ja jokaisella on mahdollisuus tehdä tilanteen mukaan calli. Se joka yleinsä avaa suunsa eka, sitä myös kuunellaan. Joukkueella ei ole yhtä kapteenia vaan joukkue tekee päätökset yhdessä.

Minkälaista pelityyliä suosit? Mitkä ovat vahvimmat hahmot?

McCree ja Widowmaker ovat päähahmoni ja hahmot jotka hallitsen parhaiten. Oikeastaan suosin kaikkia hitscan hahmoja. Suosin aggressiivista pelityyliä joka ei jätä hengittämisen varaa vastustaja joukkueelle. Pelityyli tosin muuttuu riippuen mitä hahmoja ja kokoonpanoja tiimi suosii sillä hetkellä.

Mitkä ovat heikoimmat hahmot joilla haluaisit kehittyä?

Hanzo, Junkrat ja Genji. Kaikki hahmot ovat erittäin vahvoja vaikka heitä käytetään peleissä harvemmin, mutta jos olisin näillä hahmoilla todella hyvä se voisi toimia yllätyksenä joissakin kokoonpanoissa.

Kuinka vaikeata pelaajilla on sopeutua uuteen metaan ja uusiin hahmoihin?

Peli ei sinällään ole mekaanisesti vaikea oppia. Jokainen oppii hahmon mekaniikat nopeasti, mutta hahmon pelityyli muuttuu dynaamisesti riippuen mitä muut omasta joukkueesta pelaavat ja mitä hahmoja vihollisjoukkue pelaa. Esimerkiksi McCree on todella hyvä frontline hyökkäys hahmo tankkeja vastaan, mutta jos tiimissä ei ole Luciota McCreestä tulee backline flanker ja pelityyli muuttuu täysin. Itselleni ei tuota ongelmia sopeutua uusiin hahmoihin tai metaan.

Mielipiteesi nykyisen metan tilasta?

Meta on muuttunut viikoittain betassa ja veikkaankin että pelin julkaisua varten tapahtuu isoja muutoksia varsinkin kun uusia hahmoja aletaan lisäilemään peliin. Tällä hetkellä meta on hyvin hitscan pohjainen ja hitscan hyökkääjät Widowmaker, McCree ja Tracer dominoivat. Hyvin tylsä ottaen huomiion että hahmoja on pelissä kaksikymmentäyksi kappaletta ja niistä pelataan viittä tai kuutta maksimissaan.

Mitä mieltä olet yleisesti Overwatchin kehityksestä? Mitä Blizzard on tehnyt hyvin ja mitä huonosti?

Olen ollut tyytyväinen siihen että Blizzard on kuunnellut pelaajia. Ennen he eivät kuunnelleet yhteisöä niin paljon ja tekivät päätökset itse, joka aiheutti tunteen että peleistä puuttui jotain. Blizzard on tehnyt hyvän pelin, mutta viralliset säännöt kilpapeleihin puuttuu. Blizzardin pitäisi tehdä säännöt kilpapelaamista varten ja lisätä myös karttoja.

Oma mielipide miten peliä voitaisiin kehittää paremmaksi?

En pistäisi pahakseni, jos Blizzard laittaisi peliin yhden hahmon rajan. Tällä hetkellä samojen hahmojen valitseminen on vahvasti metapelissä, ja harvemmin yhdessä competitive -matsissa näkee enempää kuin samaa 4-5 hahmoa.

Mitä mieltä olet Blizzardin muutoksista yleisesti sankareihin? Esimerkiksi moni halusi Genjin Reflectiin muutoksia, mutta Blizzard ei juurikaan koskenut siihen?

Blizzard on oikealla linjalla hahmomuutosten kanssa. He eivät pelkästään nerffaa vahvoja hahmoa vaan myös buffaavat heikompia, jotta ne olisivat samalla tasolla. Nyt ei tosin ole tullut vähäänaikaan isompia buffeja tai nerffejä, joten niitä varmasti nähdään tulevaisuudessa. Genjin Reflectiä kyllä muutettiin, sen hitboxia pienennettiin, mutta se on edelleen liian iso. Kaikki 180 asteen kulmassa tulevat ammukset reflectoidaan, joka on täysin rikki.

Mitä mieltä olet hahmoista, joita ei pelata paljoa? (Esimerkiksi Torbjörn, Bastion tai Hanzo)

Mielestäni jokaisella hahmolla on paikkansa ja kyseiset hahmot ovat yllättävän vahvoja. Nyt vain sattuu olemaan tilanne, missä muut hahmot ovat ylivoimaisesti parempia, joten Torbjörniä, Bastionia ja Hanzoa nähdään harvemmin.

Lucio tuntuu olevan supportteista selvästi vahvin juuri nyt. Miksi näin on?

Ainoa syy miksi Lucio on top tier support tällä hetkellä on Speed Buff ja aurat. Jos omassa joukkueessa ei ole Luciota vihollinen juoksee Lucion nopeus boostilla joukkueesi tankkien ja hyökkääjien yli eikä Speed Buffille ole vastausta. Myös ultimate on erittäin vahva sillä se antaa tällä hetkellä 500hp shieldin kuudeksi sekunniksi.

Mitään lisättävää?

Kiitoksia faneille kannatuksesta ja EnVyUs organisaatiolle tästä mahdollisuudesta. Kiitoksia myös sponsoreillemme Monster Gamingille, Twicthille, HyperX:lle, DX Racerille, Zowielle, Elgato Gamingille ja Scuf Gamingille. Ja kiitokset tietenkin Blizzardille Overwatchista!

Taimouta voi seurata Twitteristä https://twitter.com/EnVy_Taimou sekä Facebookista https://www.facebook.com/OFFICIALtaimou/. Taimou myös streamaa Twitchissä osoitteessa https://www.twitch.tv/timothylol/.