Nuoreksi mieheksi Erik ”EKI” Tammenpää on konsolikiekkourallaan voittanut kaiken mahdollisen, kuten esimerkiksi NHLGWC 2018 – mestaruuden. Tammenpää on pelannut nuoruudessaan sekä jääkiekkoa että konsolikiekkoa.

— Nuorena pelasin oikeata lätkää, ja tykkäsin samalla videopeleistä, joten luonnollisesti NHL-peli kiinnosti minua tosi paljon. Konsolikiekkoa olen pelannut 6-7 – ikävuodesta eteenpäin.

Vaikka nuori mies on kerennyt pelaamaan konsolikiekkoa todella pitkään, silti ensimmäiseen turnaukseensa hän osallistui NHL17 – pelissä.

— NHL17-pelissä osallistuin ensimmäiseen turnaukseeni. Siinä pärjättiin aika pienillä pelimäärillä. Sen jälkeen halusin alkaa panostamaan tosissaan, koska huomasin, että tässä voin pärjätä. Ainahan tätä peliä on yleisesti tullut pelattua paljon.

— Justiinsa tuo NHL 17 IS cup 1 – turnaus oli ensimmäiseni. Pääsin varasijalta lopputurnaukseen ja siellä päästiin 2.sijalle, joka yllätti. Finaalissa tulikin vähän enemmän pataa kaverilta nimeltä PleeMaker, Tammenpää jatkaa.

Pitkästä konsolikiekkourastaan nuorelle pelaajalle on jäänyt useita erilaisia muistoja turnauksista, joita voi jälkikäteen muistella lämmöllä. Yksi tämänkaltainen muisto on ylitse muiden.

— Paras muistoni on vuonna 2019 MM-kisojen Euroopan lopputurnauksessa Markus Nutivaaran viivaveto, jolla pudotettiin Dominointi turnauksesta. Terveisiä Ristolle Tampereelle, pelkällä rakkaudella 🙂

Jokaisella urheilijalla on omat vahvuutensa, joiden mukaan on helpompi pelata. Suurinta vahvuuta on kuitenkin pystyä kehittämään omia vahvuuksia sekä heikkouksia, eikä pidä tyytyä siihen mitä on jo saavuttanut.

— Tasaisuus, hyvät hermot, pelinluku, ja vastustajaan adaptoituminen (=sopeutuminen) ehdottomasti neljä isointa vahvuuttani omasta mielestä. Tosipaikoissa 90% ajasta olen pystynyt suorittamaan sillä tasolla, jolla olen halunnut.

Tammenpää, myöntää ettei tulokset ole toivotunlaisia. Siksi hän tarvittaessa kokeilee uusia juttuja pelaamiseensa liittyen.

— Rehellisesti en nää omassa pelissä isoja puutteita tällä hetkellä. Ehkä koen, että jotkut pelaajat ovat parempia yksilöllisesti kiekon kanssa ja maalintekopaikoissa kuin minä. Lisäksi haen tosi useasti uusia kokeiluja, jos peli ei toimi, taktiikoiden vaihdoista kuvakulmien vaihteluun yms. Tämä ei aina toimi, jonka seurauksena on tullut hetkellisesti huonoja tuloksia.

Nuoresta iästään huolimatta Tammenpää kokee olevansa jo kokenut pelaaja konsolikiekon parissa. Hän on urallaan kerennyt kokemaan lähes kaiken mahdollisen, mitä NHL-skenessä on mahdollista nähdä.

Vaikka NHL onkin ollut nuorukaisen ”ykköspeli” jo useamman vuoden ajan. Siksi kysyimmekin, jos konsolikiekon pelaaminen ei olisi enää mahdollista, mikä olisi korvaava peli.

— F1, olen aina tykännyt formuloista ja ylipäätään ajamisesta. Koen, että siinä pelissä voisi olla annettavaa jos sama aika menisi sinne mitä menee NHL:n.

Elokuussa suomalainen Esportsorganisaatio ENCE tiedotti kiinnittäneensä maailmanmestarin riveihinsä.

— Olen tuntenut oloni kotoisaksi, ENCEn ukot on ottanut todella hyvin vastaan kaikin tavoin. Vähän ammattimaisempi meininki yleisesti, kuin edellisissä organisaatiossa. Jokainen ENCEn jäsen on duunikseen hommissa ja tämä tietenkin vaikuttaa kaikkeen positiivisesti.

Tulevaisuudestaan puhuttaessa nuorukainen on varsin positiivisin mielin. Tammenpää toivookin, että seuraavan parin vuoden päästä pystyisi edelleen pelaamaan konsolikiekkoa täysipäiväisesti sekä voittamaan lisää mestaruuksia.