PUBGin uusin kartta Sanhok avautui kaikille pelaajille testattavaksi tänään aamulla, avoimen betaserverin myötä. Sanhokissa on huima ero vanhoihin karttoihin verrattuna, saaren ollessa neljäsosan kokoinen isoveljiinsä nähden. 4x4km peliareena muuttaa pelin luonnetta nopeatempoisemmaksi ja tiivistunnelmaisemmaksi.

Sanhok (lausutaan ”sah-nok”) tuli ensimmäistä kertaa pelaajien tietouteen PUBG Corporationin julkaisemasta PUBG Roadmapista, jossa listattiin pelinkehittäjällä suunnitteilla olevia asioita. Vielä tuolloin nimellä Codename: Savage kulkeva kartta oli yksi julkistuksista, ja roadmapin julkaisemisen jälkeen on julkaistu mukavasti lisätietoja tulevasta kartasta.

Sanhookkia varten kehittäjätiimi matkasi Thaimaahan ja Filippiineihin tutustumaan alueen maastoon ja hakemaan innostusta siitä, että millainen uuden kartan tulisi olla. Matka ei ollut turha, sillä Sanhookista pystyy melkein näkemään ja tuntemaan, miten hyvin Itä-Aasian maasto on saatu tuotua pelaajien ulottuville yllättävänkin realistisesti. Kun peliin uppoutuu tarpeeksi, voi melkein haistaa kostean viidakkoilman ja kuulla kirjavan eläinkunnan äännähtelyn (sekä viuhahtelevat luodit) ympärilläsi.

Puolet halkaisijaltaan – tuplasti rähinää

Sanhook on edeltäjiään huomattavasti pienempi kartta. Erangel ja Miramar ovat molemmat olleet 8x8km kokoisia, mutta Sanhook tekee tässä poikkeuksen. Kartan koko on vain 4x4km, joten tunnelma on viritetty äärimmilleen heti alusta lähtien sadan pelaajan rymistellessä alas lentokoneesta. Osa tästä saattaa johtua siitä, että PUBGia on kritisoitu alku- ja keskipelin tylsyydestä, ja kaiken actionin pakkautumisesta pelin loppuvaiheisiin.

Sanhook onkin täsmävastaus näihin murheisiin: luotisade saadaan käynnistettyä vihollisia vastaan melkein heti, kun kaikki pelaajat ovat alusta lähtien lähempänä toisiaan. Ase- ja tarvikespawneja on myös lisätty muihin karttoihin verrattuna, joten aseistuksen puutteestakaan ei tarvitse huolehtia.

Pelialuetta rajaava sininen alue tulee myös näkyville heti pelaajat ollessa laskeutumassa saarelle, joten jo hyppyvaiheessa pelaajia paimennetaan samaan suuntaan. Punaista aluetta on myös säädetty välttämään valkoista aluetta, joten suoraan turvalliselle alueelle liikkuminen palkitaan.

Sanhok map eurheilu

Autenttista viidakon tuntua

Kuten jo aiemmin mainittu, Sanhookista pystyy melkein tuntemaan viidakkoilman lempeän henkäyksen kasvoillaan. Kartan suunnittelussa on onnistuttu erinomaisesti, ja taustatyö ei ole valunut hukkaan. Koko suunnittelutiimin lähettäminen Aasiaan  sekä retkeltä otetut näkyvät työn jäljessä. Sanhookista ei tule samanlaisia ”tyhjiä” alueita kuin mita mm. Miramarissa on valitettavan paljon. Ja vaikka alue on puolet pienempi kuin Erangel, on Sanhookin maastoon saatu enemmän varianssia: on viidakkoa, puoliaavikkoa, vesistöjä, kaupunkimaisemaa sekä palmuja. Erangelissa vaihtoehdot suojaksi vihollisilta olivat yleensä hyvin samankaltaisia toisistaan, ja tässäkin Sanhook on tehnyt parannuksen.

Kuvat kartasta ja PUBG-tiimin matkasta Aasian puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa, joten annetaan niiden puhua puolestaan.

Avoin testaus kaikille

Aikaisemmissa karttatesteissä on joutunut hakemaan erillisen avaimen saadakseen serverit auki Steamin kirjastosta. Nyt Sanhook vaikuttaa olevan jo niin pitkällä, että PUBG Corporation uskaltautuu avaamaan kartan kaikkien pelin omistajien iloksi. Betatestaus aukesi tänään 05.00 Suomen aikaa, ja serverit ovat avoinna aina maanantaihin kello 14.00 saakka.

Uuden kartan testaaminen ja palautteen antaminen onkin suotavaa kaikille kynnelle kykeneville, jotta lopputuloksesta saataisiin koko yhteisölle mahdollisimman mieluinen! Allekirjoittanut suosittelee viidakkomaisemiin suunnistamista ja kana-aterioiden metsästystä viikonlopulle.

Lähteet: PUBG Roadmap, PUBG Gamepedia, Steam Community Kansikuva: Steam Community