ESL One Manila alkaa huomenna kello 6:00 suomen aikaa A lohkon otteluilla Team Liquid vastaan Mineski ja Complexity Gaming vastaan Wings Gaming. Turnaus pelataan Filippiinien pääkaupungissa Mall of Asia areenassa, jossa myöskin ensikuun Majori tullaan pelaamaan.

A Lohko – Liquid ennakkosuosikki

  • Team LiquidMATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy
  • Complexity GamingChessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken – (Amerikan karsinnat)
  • Wings GamingShadow, bLink, bian, Innocence, iceice – (Kiinan Karsinnat)
  • MineskiBimbo, Ben, Bok, Julz, JessieVash – (Filippiinien Karsinnat)

Shanghai Majorissa toiseksi tullut Team Liquid on ehdottomasti yksi ESL One Manilan suosikeista, ja tätä edistää heidän melko helppo lohko. Liquid ei ole pelannut kovin montaa peliä viimeisen kuukauden aikana, mutta ensimmäisessä erässä vastaan tuleva Mineski on kompuroinut kotimaisia joukkueita vastaan eikä vaikuta olevansa valmis samanlaisiin yllätyksiin mitä heidän edellinen kokoonpano tarjosi Frankfurt Majorissa. Toisessa ensimmäisen kierroksen tapaamisessa Complexity ja Wings ovat molemmat pelanneet enempi otteluita, ja nämä kertovat varsin selvän tarinan. Complexity dominoi yhä alemman tason amerikkalaisia kilpailuja, kun taas Wings näytti vain hetkellisesti hyvältä Kiinan pelaajavaihdosten jälkeen ennen kuin muut joukkueet ottivat kiinni ja ohittivat Wingsin. Complexityllä on myöskin enempi näyttöjä kansainvälisesti ja metsästää tässä turnauksessa ensimmäistä finaaliotteluaan.

Liquid ja Complexity pelaavat kohtalaisen samanlaista Dotaa, molempien keskittyen pelin keskivaiheeseen ja ryhmätappeluiden voittamiseen. Liquidillä on kuitenkin tasaisempi joukkue jossa jokainen pelaaja on kykenevä antamaan heille edun oikeassa pelitilanteessa. Complexityn etu on heidän mutkaton lähestyminen peliin ja eteenkin ruotsalaiset veljekset Rasmus ’Chessie’ Blomdin ja Linus ’Limmp’ Blomdin. Vaikkakin tästä on syytä odottaa hyvää ottelua, pitäisi tämän mennä kohtalaisen selkeästi Team Liquidille, eteenkin suomalaiskaksikon Jesse ’JerAx’ Vainikan ja Lasse ’MATUMBAMAN’ Urpalaisen ollessa hyvässä vireessä.

Wings Gaming ja Mineski on kohtuu vaikea peli ennakoida, joskin yleisesti etu annetaan enemmän pelejä pelanneelle, joka tässä tapauksessa olisi Wings Gaming. Kiinnostavia pelaajia Wingsiltä seurata tässä ottelussa tulee olemaan heidän jungleri Li ’iceice’ Peng ja carry pelaaja Chu ’Shadow’ Zeyu. Kuitenkaan tämän pelin voittajalla ei pitäisi olla kauheasti merkitystä, sillä sekä Complexity että Team Liquid oletettavasti pitäisi pystyä päihittämään kummatkin näistä joukkueista ja varmistamaan itselleen jatkopaikan lohkosta.

Odotettu tulos: 1. Team Liquid 2. Complexity Gaming 3. Wings Gaming 4. Mineski

B Lohko – Uusi Team Secret heti tositoimiin

  • Team SecretEternaLEnVy, Arteezy, UNiVeRsE, Puppey, pieliedie 
  • EHOMELaNm, old chicken, eLeVeN, iceiceice, Fenrir
  • Team EmpireRAMZES666, Scandal , Afterlife, Miposhka, KingR – (Euroopan Karsinnat)
  • Fnatic – Net, Miduan, Ohaiyo, DJ, 343 – (Aasian karsinnat)

Team Secret tulee pelaamaan ensimmäisen pelinsä Artour ’Arteezy’ Babaevin ja Saahil ’UNiVeRsE’ Aroran kanssa Team Empirea vastaan. Secret on yleisesti ymmärretty olevan koko turnauksen voittajasuosikki ja mahdollisesti tuleva maailman paras joukkue heidän kaapattua tähtikaksikon Evil Geniusin riveistä. Tämän lisäksi huhut kertovat että Secret on ollut varsin dominoiva harjoitusotteluissa, jopa niinkin vahva että heitä on kuvailta voittamattomaksi. Heidän vastustajansa Team Empire ei tällaisia kehuja ole kerännyt, vaikkakin Roman ’RAMZES666’ Kushnarev ja Roman ’Scandal’ Sadotenkov ovatkin molemmat kantaneet Empireä kohtalaisen hyviin varhaisiin tuloksiin. Selvä etu Secretille.

EHOME ei kauaa murehtinut menettämäänsä supertähteä Chen ’Cty’ Tianyuta, vaan on noussut nopeasti toiseksi parhaaksi kiinalaiseksi joukkueeksi vaihdosten jälkeen. Eteenkin entinen offlaneri Daryl Koh ’iceiceice’ Pei Xiang on nopeasti omaksunut uuden roolinsa joukkueen supporttina, ja on näyttänyt parhaalta itseltään moneen kuukauteen. Heitä vastaan asettuu tämänhetkinen paras kaakkois-aasialainen joukkue Fnatic. Fnatic niinikään on joutunut pärjäämään ilman sairaana olevaa legendaa Chai ’Mushi’ Yee Fungia, joskin tämän on näyttänyt melkein olevan joukkueelle hyödyksi. Paikkaava entinen Taring support pelaaja Adam Erwann Shah ’343′ bin Akhtar Hussein on sopeutunut joukkueeseen varsin mainiosti ja heidän kantava voimansa Zheng ’Miduan’ Yeik Nai pelaa yhä varsin vaikuttavaa esikoisvuotta. Kuitenkin tässä kamppailussa EHOME tulee olemaan niskan päällä, eteenkin kun on epäselvää mikä tilanne tulee olemaan Fnaticin valmentajan kanssa, sillä hän myöskin omistaa paikalla olevan Mineski joukkueen.

EHOME ja Secret tulee olemaan ehdottomasti koko lohkovaiheen kiinnostavin ottelu, eteenkin koska EHOME tarvitsee hyvän sijoituksen Manilassa jos he haluavat varmistaa paikkansa ensi kuukauden Manila Majoriin. Secret on kuitenkin vahvempi joukkue paperilla ja heidän valmentajansa Theeban ’1437’ Siva on varmasti käyttänyt suuren osan ajastaan ennen turnausta analysoiden EHOME:n peliä. Ilmankin tätä etua Secret saattaisi olla vaikea vastus EHOME:lle, sillä pelaaja pelaajalta verraten on vaikea olla antamatta Secretille edun jokaisessa vastakkainasettelussa. Tämä tulee olemaan tärkeä ottelu joka kertoo meille missä molemmat näistä suosikeista seisoo, mutta ennen kuin olemme nähneet heidän pelaavan olettamuksen täytyy olla että Secret tulee voittamaan lohkonsa.

Fnatic ei ehkä aivan pärjää EHOME:lle, mutta Team Empiren pitäisi olla huomattavasti helpompi vastus. Fnatic on mahdollisesti turnauksen aggressiivisin joukkue ja heitä tuskin tulee yllättämään Empiren vastaava pelin alkuvaihetta painottava pelityyli. Kummatkin näistä joukkueista kuitenkin ovat taaskin alakynnessä lohkon suosikkeja vastaan, ja oletettavasti lohkostaan toisella sijalla etenee loppuen lopuksi EHOME.

Odotettu tulos: 1. Team Secret 2. EHOME 3. Fnatic 4. Team Empire

Lohkot ja kaaviot