Tulevina päivinä ja viikkoina meidän kaikkien täytyy vältellä turhaa liikkumista julkisilla paikoilla sekä ihmisten tapaamista. Seinät voivat alkaa kaatua päälle ja tylsistyminen iskeä. Pelit ja striimit viihdyttävät kyllä, mutta mitä tehdä kun tuntuu, että pelattavat pelitkin loppuvat? Kotona tulisi silti pysyä ja tekemistä keksiä.


Sosiaalisessa mediassa leviää eri haasteita, joissa kysytään mitä toinen tekee juuri nyt tai leikitään vessapaperirullilla. Mikäli et ole sattunut hamstraamaan vessapaperia, on tarjolla myös toisenlaisia haasteita. Milloin viimeksi olet selaillut Steamin kirjastoa ja pohtinut, kuinka paljon keskeneräisiä – tai kokonaan kokeilematta jääneitä – pelejä sieltä löytyy?


Esimerkiksi One Esportsin toimittaja Kristine Tuting päätti pelata läpi Steam kirjastonsa pelit, joihin hän ei ollut vielä ehtinyt uppoutua. Haasteeseensa hän asetti seuraavanlaiset säännöt: Mikäli peli on tarinapohjainen, tarina tulee pelata läpi. Mikäli ei, tulee hänen voittaa kolme onlinepeliä – oikeita vastustajia, ei botteja vastaan. Pelit pelataan oletusvaikeustasolla. Voit lukea lisää haasteesta täällä.


Mikäli tämäkään ei innosta, haasta itsesi löytämään uutta pelattavaa Helmet-pelihaasteen avulla. Pelihaasteessa on tehtävänä pelata vuoden 2020 aikana 24 eri peliä, jotka saa valita vapaasti haastelistan kriteerien pohjalta. Vaikka haaste on Helmet -kirjastojen suunnittelema, voi siihen osallistua kuka tahansa. Mikäli pelin keksiminen aiheuttaa harmaita hiuksia, saa apua esimerkiksi pelihaasteen Facebook-ryhmästä. Haasteesta löytyy varsin mielenkiintoisia kohtia, kuten ”Peli, josta et usko pitäväsi lainkaan, mutta kokeilet silti” sekä ”Peli, joka on julkaistu syntymävuotenasi”. Käy lista läpi, etsi sopiva peli ja pelaa. Saat varmasti ajan kulumaan! Koko haasteen löydät täältä.

Lähde: Helmet.


Tietysti erilaiset speedrun -haasteet ovat kiinnostaneet ihmisiä jo kauan, ja YouTubesta löytyy tuhansia esimerkkejä. Moneen kertaan läpi pelatut pelit saavat uutta makua, kun pyrit läpäisemään ne mahdollisimman nopeasti.
Ja toimivathan erilaiset haasteet kilpailullisimmissakin peleissä. Keksi itsellesi tavoite – pelaa esimerkiksi Fortnitea aseenasi pelkkä pistooli tai opettele pelaamaan Overwatchissa hahmoa, josta olet aiemmin pysynyt kaukana.

Lähteet: One Esports, Helmet. Kuvalähde: Pixabay.