Boston Major on Dota 2:n kauden 16-17 ensimmäinen jättiturnaus, jonka palkintopotti on kolme miljoonaa dollaria. Tänä vuonna Majoreiden määrä tippui yhdellä, joten Majoreita pelataan vain kaksi International-turnauksen ohella.

eUrheilu.com näyttää turnauksen pudotuspelit suorana Twitch.tv:ssä 7.-10. joulukuuta. Lohkovaiheen otteluita voi ratkaisupelien ohella veikata esimerkiksi 188bet.co.uk-sivustolla.

eUrheilu.comin luomaan power ranking -listaukseen sekä lohkokohtaisiin ennakoihin voi tutustua toisesta uutisestamme.

Wings Gaming – mestarisuosikki (Power Ranking: #1)

Pelaajat: shadow, bLink, Faith_bian, Y`, iceice

International 2016 -mestarijoukkue ja Kiinan ykkösnimi on yksi kovimmista ennakkosuosikeista Bostonissa.

Joukkue koostuu nuorista kiinalaispelaajista, joiden yksi selkeämmistä vahvuuksista on strateginen etu muita joukkueita vastaan: Joukkueella on ison heropoolin lisäksi laaja valikoima taktiikoita vahvan yksilöpelaamisen lisäksi.

The Internationalin jälkeen annetuissa haastatteluissa Wings on kertonut, että heidän ei tarvinnut edes käyttää kaikkia turnausta varten harjoiteltuja taktiikoita. Wingsin pelaaminen on aina viihdyttävää, sillä joukkuetta ei kiinnosta peliversio tai nykyinen meta, vaan joukkue käyttää omia erikoisia taktiikoitaan versiosta riippumatta.

Joukkueen vahvimpia pelaajia on Faith_Bian, jonka vahva offlane-pelaaminen vakuutti jokaisen Internationalissa. Odotuksena joukkueella on varmasti paikka vähintään kolmen parhaan joukossa.

Digital Chaos – uudet pelaajat tähtiä (PR: #6)

Pelaajat: Resolut1on, w33, MoonMeander, MiSeRy, Saksa

Yksi turnauksen kansainvälisimmistä joukkueista on Digital Chaos, jonka kokoonpanosta löytyy ukrainalainen, romanialainen, makedonialainen, kanadalainen sekä tanskalainen.

Joukkue nousi parrasvaloihin Internationalissa, jossa nähtiin todellinen JYTKY: DC oli turnauksen suurin yllättäjä sijoittumalla toiseksi, vaikka ennakkoon joukkueen ei uskottu yltävän edes kuuden parhaan joukkoon.

DC vaihtoi pelaajaa turnauksen jälkeen, kun Moon tilalle tuli hyväksi vahvistukseksi osoittautunut MoonMeander. Joukkueen selkeä vahvuus ovatkin uudet naamat, Saksa ja W33, joita johtaa jokaisessa Internationalissa kisannut veteraanipelaaja Misery. Tiimin taktiikat perustuu yhteispelaamiseen ja vahvaan peliin resolutionin ympärillä.

Evil Geniuses – ykköshaastaja (PR: #2)

Pelaajat: Arteezy, Suma1l, UNiVeRsE, zai, Cr1t-

Evil Geniuksen osalta The International ei sujunut niin hyvin kuin odotettiin. Vaikka joukkueessa oli paljon potentiaalia ja heidän selkeä tavoite oli päästä ainakin finaaliin, niin joukkueen matka tyssäsi alemman kaavion finaaliin ja kolmanteen sijaan.

Joukkue päätti turnauksen jälkeen uusia kokoonpanoaan: PPD jäi eläkkeelle ja Fear vaihtoi pelaajasta valmentajaksi, kun taas kokoonpanoon liittyivät Cr1t ja Arteezy.

Tiimi on kokoonpanonsa puolesta yksi parhaimmista, ehkä jopa koko maailman paras, joten odotukset ovat myös sen mukaiset. Uudistunut joukkue on Bostonissa yksi ennakkosuosikeista, sillä heidän kautensa alkoi hyvin.

Joukkue voitti nimittäin heti kokoonpanomuutoksen jälkeen arvostetun MDL-turnauksen Kiinassa. Heti perään EG kuitenkin hävisi Northern Arena -turnauksessa Team NP:lle, joten joukkueen uusi kokoonpano tarvitsee vielä lisää treeniä.

NewBee – Kiinan kakkosjoukkue (PR: #5)

Pelaajat: uuu9, Sccc, kpii, Faith, Kaka

NewBee lähti TI:hin yhtenä ennakkosuosikeista tulosten perusteella, mutta reissu oli suuri pettymys joukkueelle: Jaettu 9-12. sija 1-2-tappiolla Team Liquidia vastaan ei ollut odotettu tulos.

Turnauksen jälkeen kokoonpanoon otettiin uutta verta, kun joukkue vaihtoi peräti kolme pelaajaa. Muutoksista ja heikosti sujuneesta Internationalista huolimatta joukkue sai suoran kisapaikan Bostoniin, sillä tiimi on muutoksien jälkeen Kiinan toiseksi paras joukkue.

Potentiaalia joukkueelta löytyy edetä kolmen parhaan joukkoon, mutta en ihmettelisi vaikka he voittaisivat koko turnauksen. Kapteeni Kakan taidonnäytteitä nähtiin jo Internationalissa, ja moni onkin sanonut hänen olevan yksi maailman parhaimpia pelaajia tietyillä sankareilla, kuten Phoenix ja Wisp.

EHOME – mahdollisuudet yllättää (PR: #7)

Pelaajat: Sylar, old chicken, eLeVeN, LaNm, Garder

EHOME on yksi Kiinan vanhimpia organisaatioita, ja nimi tuo vieläkin kylmät väreet kun muistellaan Dota 1:n aikoja, jolloin joukkue voitti kaikki turnaukset vuoden ajan.

Valitettavasti organisaation Dota 2 -joukkue ei ole vakuuttanut. Joukkueesta löytyy vahvoja pelaajia kuten old chicken ja Sylar, mutta jokin ei silti vain toimi.

Tiimi jäi jaetulle 5-6. sijalle Internationalissa, jonka jälkeen pelaajia lähti lätkimään eri ongelmien takia. Joukkueelta ei ole nähty hyviä suorituksia Internationalinkaan jälkeen: The Summitissa ja Northern Arenassa joukkueen pelaaminen oli surullista katsottavaa ja tavoitteista jäätiin kauas.

Paperilla joukkueen pelaajat ovat top5-materiaalia, mutta en usko tämän joukkueen kohdalla JYTKYYN.

LGD Gaming – varasijalta turnaukseen (PR: #10)

Pelaajat: Ame, Maybe, Jixing, Xz, Victoria

Turnauksessa nähdään peräti viisi kiinalaisjoukkuetta, kun LGD pääsi mukaan viime metreillä joukkueen korvatessa viisumiongelmista kärsineen Execreationin.

LGD:n kokoonpano uudistui täysin Internationalin jälkeen. Uudistunut kokoonpano ei ole paljoa tuloksia vielä kerännyt turnauksista, mutta joukkue on pelannut tiukkoja pelejä esimerkiksi NewBeetä vastaan joten potentiaalia riittää.

Victorian vahva support-pelaaminen erottuu peleissä, ja heidän carrynsä Ame tuntuu myös pelaavan hyvin joka pelissä. Maybe on myös yksi legendaarisimmista midi pelaajista ja tulee varmasti näyttämään vahvaa pelaamista turnauksessa.

Kiinalaisjoukkueista LGD on vasta kuitenkin kolmanneksi paras, joten oletan joukkueen sijoittuvan 9.-12. sijalle.

OG – suomalaisfanien suosikki (PR: #3)

Pelaajat: N0tail, ana, s4, JerAx, Fly

Eurooppalaisjoukkueista ainoastaan kutsun sai yllättäen Jesse “JerAx” Vainikan edustama OG.

Joukkue oli viime kauden vahvimpia joukkueita jatkuvien hyvien tulosten perusteella, mutta vuoden tärkeimmässä turnauksessa Internationalissa joukkue tuotti suuren pettymyksen hävittyään Fnaticille. Tuloksena oli jaettu 9.-12. sija.

Joukkueesta lähti off-seasonin aikana Cr1t, maailman parhaimmaksi pelaajaksi kutsuttu Miracle sekä potkut saanut offlaner MoonMeander.

Uudistunut kokoonpano on silti vahva. Uudet nimet ovat suomalainen tähtipelaaja JerAx Team Liquidista, veteraanikapteeni S4 Alliancesta ja kiinalainen publajyrä Ann-.

Joukkueen tulokset ovat olleet toistaiseksi melko hyviä. OG sijoittui toiseksi The Summitissa, mitä ennen joukkue oli yltänyt MDL:ssä kolmanneksi. Viimeisin saavutus on voitto Elimination Mod -nettiturnauksesta.

Joukkueella on kiistämättä todella vahva paperilla, ja potentiaalia on helposti viiden parhaan joukkoon. Uskon turnauksen olevan näytönpaikka OG:lle, jonka tavoitteet ovat varmasti korkealla.

MVP Phoenix – yllätysnimi (PR: #15)

Pelaajat: Forev, QO, Velo, Febby, DuBu

The Internationalin jälkeen MVP Phoenix menetti kaksi tähtipelaajaansa Team Secretille, kun joukkuetta vaihtoivat Forev ja MP. Turnauksessa korealaisjoukkue sijoittui jaetulle 7.-8. sijalle, joka oli yllättävää sillä he voittivat muun muassa OG:n turnauksessa.

Forev liittyi MVP takaisin pari viikkoa sitten, joten joukkueelta ei löydy suorituksia uudella kokoonpanolla.

Nähtäväksi jää miten uudistunut joukkue pärjää, mutta en silti odota paljoa heiltä varsinkaan pelaajavaihdosten jälkeen.

null

MVP Phoenixin uudelta kokoonpanolta ei odoteta kummia.

Team NP – tähtiainesta (PR: #9)

Pelaajat: Aui_2000, EternaLEnVy, MSS, SVG, 1437

Omien organisaatioiden perustaminen ammattipelaajien toimesta on nyt muotia, ja Team NP on juuri sellainen. Eternalenvy ilmoitti Secretistä lähdön jälkeen perustavansa oman organisaation, ja keskittyvänsä jatkossa joukkueessaan enemmän tiimihenkeen kuin yksilötaitoihin.

Joukkueessa on veteraanipelaajia kuten AUI_2000, joka voitti vuoden 2015 International-turnauksen EG:n kanssa, ja 1437 joka puolestaan toimi Team Secretin valmentajana lähes kaksi vuotta.

NP:n vuosi on alkanut hyvin huomioon ottaen kuinka uusi joukkue on ja millaiset uudet roolit muutamalla pelaajalla on. Joukkue otti kolmannen sijan The Summitista ja tuli toiseksi Northern Invitationalissa voittaen Amerikan ylivoimaisen ykkösjoukkueen EG:n.

NP onkin yksi turnauksen mustista hevosista, ja en pitäisi sijoitusta viiden parhaan joukossa kovana yllätyksenä.

Complexity Gaming – ei odotuksia (PR: #14)

Pelaajat: Moo, canceL^^, monkeys-forever, Zfreek, melonzz

Vanha ja tunnettu pohjoisamerikkalainen organisaatio koki suuren pettymyksen TI:ssä hävittyään Wildcard-vaiheessa, joka tarkoitti kotiinlähtöä ilman palkintorahaa.

Joukkue teki pari pelaajamuutosta Internationalin jälkeen, kun ruotsalaiset Limmp, Handsken ja Chessie lähtivät joukkueesta. Vahvistukseksi tuli offlaner-pelaaja Moo sekä jk ja romanialainen CanceL^^. Uusi joukkue ei kuitenkaan toiminut odotetusti, kun jk sai potkut yllättäen monkeys-foreverin tullessa tilalle.

Odotukset eivät ole kummoiset Complexityn osalta, sillä uskon joukkueen sijoittuvan turnauksessa huonoimpien joukkoon.

LGD.ForEver Young – altavastaaja (PR: #12)

Pelaajat: END, Super, Yao, xiao8, DDC

LGD:n nuorempi joukkue pääsi mukaan turnaukseen Kiinan karsinnoista. Joukkue ei saanut viisumeja valitettavasti kaikille pelaajilleen, joten he joutuivat turvautumaan muihin vaihtoehtoihin.

Tämä ei ole kuitenkaan osoittautunut ongelmaksi, kun joukkue sai Vici Gamingistä veteraanipelaajan DDC:n ja END:in.

LGD ForEver Young on kuitenkin täysin yhden pelaajan show: Hän on Kiinan parhaimmaksi kapteeniksi väitetty xiao8.

Hänen joukkueensa ovat tunnettuja vahvasta tiimipelaamisesta ja jatkuvista hyvistä strategisista sankarivalinnoista.

Silti jää nähtäväksi mihin joukkueesta on Majoreilla, kun vastassa on maailman parhaimmistoa. Odotan joukkueelta jaettua viimeistä sijaa, mutta yllätyksiä voi olla luvassa.

iG.Vitality – legendapelaaja apuun (PR: #13)

Pelaajat: Yuno, Sakata, InJuly, BurNIng, Q

Toinen Kiinalainen juniorijoukkue, joka pääsi turnaukseen niin ikään karsinnoista.

Myös IG.Vitalitylla oli valitettavasti viisumien kanssa ongelmia kahden pelaajan suhteen, joten joukkue joutui turvautumaan toisiin vaihtoehtoihin.

Tässäkään tapauksessa vaihtoehdot eivät olleet huonot: joukkue sai Kiinan ja maailman legendaarisimpiin pelaajiin lukeutuvan veteraanipelaajan BurNIng:in ja uuden lahjakkuuden Q:n.

Joukkueella ei ole ollut ihmeellisimpiä saavutuksia tänä vuonna, mutta uskon BurNIng tuovan joukkueeseen kokemusta. Lisäksi hän pystyy voittamaan pelejä yksin vahvalla carry-pelaamisella. Kaikesta huolimatta joukkue sijoittuu luultavasti sijalle 13.-16.

burning

BurNIng pelaa Bostonissa iG:n riveissä.

Ad Finem – ennalta-arvattava (PR: #11)

Pelaajat: Madara, ThuG, SkyLark, Maybe Next Time, SsaSpartan

Kreikkalaisjoukkue on pelannut pitkään yhdessä, ja todistivat vihdoin taitonsa Euroopan karsinnoissa pudottaen Team Secretin finaalissa. Suoritus palkittiin paikalla Bostoniin.

Joukkueen selkeä sydän on Madara, joka on yksi Euroopan parhaimmista carry-pelaajista tällä hetkellä.

Bostonin Major-turnaus tulee olemaan joukkueen näytönpaikka kansainvälisesti, ja nähtäväksi jääkin onko joukkue pystynyt korjaamaan turnausta edeltävää ongelmaansa: Karsinnoissa ongelmaksi osoittautui joukkueen ennalta-arvattavuus strategisissa päätöksissä.

Virtus Pro – paras venäläisjoukkue koskaan? (PR: #4)

Pelaajat: RAMZES666, No[o]ne, 9pasha, Lil, Solo

Virtus Pro potki koko kokoonpanonsa heikosti päättyneiden The Internationalin karsintojen päätteeksi kesäkuussa.

Uusi joukkue paljastettiin elokuussa, ja se on nähtävästi yksi parhaimmista mitä Venäjältä on nähty aikoihin. Joukkue koostuu Venäjän veteraaneista ja varmaan parhaasta Venäjän kapteenista Solosta.

Virtus Pro pelaa aggressiivista Mid-game Dotaa, joka muistuttaa paljon Team Empirea sen kulta-aikoina. Taitoja joukkue on näyttänyt The Summit -turnauksessa, jossa joukkue nappasi vakuuttavan voiton kukistaen Wingsin ja OG:n.

Virtus.pro on yksi turnauksen yllättäjistä, ja uskonkin heillä olevan hyvät mahdollisuudet voittaa koko turnaus.

Team Faceless – musta hevonen (PR: #8)

Pelaajat: Black^, Jabz, iceiceice, xy-, NutZ

Team Faceless julkaisi syyskuussa joukkueensa, joka koottiin veteraanipelaajan iceiceice ympärille. Joukkueesta löytyy iceiceice lisäksi kolme muuta kaakkoisaasialaista pelaaja ja saksalainen veteraani Black.

Tiimin ensimmäiset online-turnaukset alkoivat hyvin, ja joukkue voittikin vakuuttavasti paikkansa Kaakkois-Aasian karsinnoista Bostoniin. Joukkue alisuoriutui Summitissa, mutta oletettavaa onkin heidän olevan vahvempia mitä Summitin suoritus kertoi.

Team Faceless on ylivoimaisesti turnauksen suurin musta hevonen, jolla on potentiaalia päästä jopa viiden parhaan joukkoon.

WarriosGaming.United – heittopussi (PR: #16)

Pelaajat: Ahjit, NaNa, KaNG, Ahfu, xNova-

WG.Unity yllätti suuresti Kaakkois-Aasian karsinnoissa voittaen Fnaticin ja Mineskin.

Joukkue koostuu pelkistä malesialaispelaajista, ja joukkue on pelannut ihan kohtalaisesti paikallisturnauksissa ympäri vuoden.

En silti oleta suuria tuloksia joukkueelta. jonka uskon jäävän viimeisten joukkoon – kokemusta joukkueella kun ei ole kansainvälisistä turnauksista


Turnaukseen vedonlyöntikohteita tarjoaa esimerkiksi fastbet.com.