Kauan odotettu FACEIT Major 2018 alkaa tänä keskiviikkona Lontoossa. Joukkueet ympäri maailmaa ovat taistelleet kynsin ja hampain paikoista syksyn suurimpaan Counter-Strike: Global Offensive -turnaukseen, ja nyt on aika ratkaista ketkä pääsevät pelaamaan miljoonapotista.

Formaatti

FACEIT Major on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: Challengers Stageen, Legends Stageen ja Champions Stageen. Kahdessa ensimmäisessä vaiheessa ratkaistaan lopulliset kahdeksan kokoonpanoa, jotka pääsevät viimeisen viikonlopun pudotuspeleihin.

Ensimmäinen vaihe, Challengers Stage, aloitetaan keskiviikkona. Kaikista vaiheeseen osallistuvista 16 joukkueesta vain kahdeksan pääsee Majorin toiseen vaiheeseen, ja loput putoavat turnauksesta. Puolet Challengers Stagen joukkueista ovat lunastaneet paikkansa Minor-karsinnoilla, puolet kutsuttiin tammikuussa pelatun ELEAGUE Boston Majorin sijoituksen perusteella.

Toisessa vaiheessa, Legends Stagessa, vastakkain asettuvat Challengers Stagen parhaimmisto sekä kahdeksan etukäteen kutsuttua joukkuetta. Kutsutut joukkueet ovat ELEAGUE Boston Majorin paras kahdeksikko. Näistä 16 joukkueesta karsitaan jatkoon vain kahdeksan, jotka jatkavat viimeiseen vaiheeseen.

Viimeinen Champions Stage -vaihe määrittää, kuka lopulta vie kotiinsa puoli miljoonaa dollaria ja kruunataan Lontoon Majorin mestariksi.

Toinen ja ensimmäinen vaihe pelataan swiss-formaatilla ja viimeisessä käytetään perinteistä single-elimination-menetelmää, jossa voittajajoukkue jatkaa.

Joukkueet

FACEIT Majorissa pelaa yhteensä 24 maailman kärkijoukkuetta, joista Majorien hallitseva mestari on yhdysvaltalainen Cloud9. Ainoana suomalaisedustajana matkaan lähtee jälleen mousesportsin Miikka ”suNny” Kemppi, jonka joukkueelta voi odottaa kovaa tulosta.

Ennakkosuosikkien paikkaa pitävät maailman parhaaksi joukkueeksi kutsuttu Astralis, vakaata menestystä saavuttanut Natus Vincere sekä vastikään DreamHack Masters Stockholmin voittanut North.

Kaikki ensimmäiseen vaiheeseen osallistuvat joukkueet:

Rogue Ninjas in Pyjamas TYLOO Spirit
Space Soldiers Virtus.pro Renegades HellRaisers
Gambit BIG Vega Squadron North
compLexity Team Liquid OpTic Gaming Astralis

Kaikki toiseen vaiheeseen kutsutut joukkueet:

Cloud9 FaZe Clan Natus Vincere MIBR
mousesports G2 Esports fnatic Winstrike

Aikataulu

FACEIT Majorin ensimmäinen vaihe pelataan Lontoossa syyskuun 5.-9. päivä, toinen vaihe 12.-16. päivä ja viimeinen vaihe 20.-23. päivä. Tulevan viikon tarkan otteluaikataulun löytää HLTV:n sivuilta.

Ensimmäisen kierroksen pelit (BO1, paras yhdestä) aloitetaan huomenna keskiviikkona kello 12 Suomen aikaa ja aikataulu on seuraavanlainen:

12.00 Space Soldiers –  Rogue
13.30 Virtus.pro – Ninjas in Pyjamas
15.00 Gambit – TYLOO
16.30 BIG –  Renegades
18.00 Vega Squadron –  Spirit
19.30 North –  HellRaisers
21.00 Team Liquid –  OpTic Gaming
22.30 Astralis –  compLexity

Kaikki Majorin pelit lähetetään suorana, englanniksi selostettuna FACEIT:n Twitch-kanavalta ja YouTube-kanavalta. Otteluita voi seurata myös Counter-Striken sisällä GOTV-sovelluksesta.

Lähde: HLTV, kuvalähde: FACEIT (1), (2)