ECS:n Lontoossa pelattavat Counter-Striken kolmannen kauden finaalit alkavat tänään. Finaalitapahtumassa nähdään joukko maailman kärkijoukkueita, kun mukana ovat niin Aleksi “allu” Jallin tähdittämä FaZe Clan, Astralis kuin viimeisimpänä DreamHack Summerin voittanut SK Gaming.

Lohkojako

Turnaukseen pääsi mukaan kahdeksan joukkuetta ECS:n liigoista, neljä Euroopasta ja neljä Pohjois-Amerikasta. Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Lohkot pelataan tuplaeliminaatiosysteemillä. Lohkojen kaksi parasta etenee välieriin.

Lohko A

 • FaZe Clan
 • G2 Esports
 • SK Gaming
 • OpTic Gaming

Lohko B

 • Cloud9
 • Team Liquid
 • Astralis
 • Fnatic

Lohko A-tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen sillä siinä pelaavat tänä vuonna turnausvoittoihin ja useisiin loppuottelupaikkoihin pystyneet FaZe ja SK sekä ESL Pro Leaguen -finaalit voittanut G2 Esports. Koska vain kaksi lohkon parasta etenee jatkoon, joku näistä joukkueista jää ulos pudotuspeleistä.

Lohko B puolestaan ei vaikuta niin kovalta. Eurooppalaisjoukkueet Astralis ja Fnatic lähtevät lohkoon selvinä ennakkosuosikkeina. Lohkon Yhdysvaltalaisedustuksen Team Liquidin ja Cloud9:n suunta on viime aikoina ollut alaspäin näennäisestä menestyksestä huolimatta.

Aikataulu

Lohkovaihe pelataan perjantain ja lauantain aikana. Lohkovaiheen ensimmäinen peli on FaZe Clan vastaan OpTic Gaming ja se alkaa kello 14:30 Suomen aikaa. Pudotuspelit ovat vuorossa sunnuntaina kello 14:00 alkaen.

Lohkojen ensimmäisten kierrosten ottelut:

 • FaZe Clan vs. OpTic Gaming klo 14:30
 • G2 Esports vs. Sk Gaming noin klo 15:30
 • Cloud9 vs. Fnatic noin klo 18:00
 • Team Liquid vs. Astralis noin klo 19:15

A-lohkon voittajien ottelu pelataan lohkon ensimmäisen kierroksen päätyttyä. B-lohkon voittajien ottelu pelataan myös perjantaina heti lohkon avausotteluiden perään. Lohkopelit jatkuvat lauantaina 13:15 alkaen.

Turnauksessa on jaossa yhteensä 660 000 dollaria, joista voittaja saa 250 000 dollaria ja hopealle päätynyt 120 000 dollaria.

Palkintojakauma

 1. 250 000 $
 2. 120 000 $
 3. 65 000 $
 4. 65 000 $
 5. 45 000 $
 6. 45 000 $
 7. 35 000 $
 8. 35 000 $

Ennakkosuosikit

FaZe Clan

FaZe Clan palaa LAN-kilpakentille lyhyen tauon jälkeen. Joukkueen edellinen offline-esiintyminen oli Sydneyssä, missä joukkue jäi toiseksi SK Gamingin jälkeen.

Kevään aikana eurooppalaisjoukkue on onnistunut nappaamaan useita loppuottelupaikkoja ja joukkue kruunattiikin Starladderin voittajaksi huhtikuussa. ESL Pro Leaguen -finaalit joukkueelta jäi väliin sen jäätyä verkossa pelatussa runkosarjassa ulos kuuden parhaan joukosta.

Kuinka allun edustama joukkue sitten pärjää nyt tauon jälkeen, kun edessä kolme isoa turnausta ECS, ESL Köln ja huippuna Major-turnaus Krakovassa? ECS toimiikin hyvin valmistavana turnauksena joukkueelle kesän päätahtumiin. Ainakin lohkossa on heti tiedossa kovia otteluita kunhan OpTic Gaming on hoidettu kunnialla alta pois.

Astralis

Astraliksen tilanne on samanlainen kuin FaZella. Edellinen offline-turnaus joukkueelta oli samainen Sydneyn-turnaus. Siellä joukkue tippui välierissä, kun FaZe oli tanskalaisia niukasti parempi. ESL:n Pro Leaguen kannalta joukkueen tilanne oli sama kuin FaZen sillä joukkue jäi kauden aikana kahdeksanneksi.  

Joukkueen ansioluettelo tältä  keväältä on todella vakuuttava. Atlantan Majorin voitto, IEM Katowicen voitto sekä loppuottelupaikka StarLadderissa. Näiden lisäksi Astralis kaatoi näytösottelussa Atlantan Majorin finaalivastustajansa Virtus.Pron huimassa 250 000 dollarin voittaja saa kaiken -ottelussa. Tosin puolalaisten meno viime aikoina ei ole vakuuttanut.

ECS:n finaalit ovat Astralikselle kenraaliharjoitus Majoria varten, sillä joukkuetta ei nähdä Kölnin pelikentillä ollenkaan. Missä kunnossa joukkue on lähes kaksi kuukautta kestäneen offline-tauon jälkeen?

SK Gaming

SK Gaming on valmistautunut eri tavalla kesän koitoksiin. Siinä missä kaksi edellä mainittua joukkuetta ovat pitäneet taukoa, on SK Gaming tahkonnut turnausta toisen perään. Viime viikonloppuna joukkue nappasi voiton DreamHack Summer -tapahtumassa ja pääsi sitä ennen välieriin saakka ESL:n Pro Leaguen -finaaleissa, jossa se hävisi G2 Esportsille.

Keväällä joukkue on ottanut voitot niin Sydneyn ESL-turnauksessa, kuin Los Angelesissa pelatussa cs_summitissa.

Joukkue on viimeks kohdannut FaZen ja Astraliksen Sydneyssä. Tuolloin brasilialaiset olivat kaikkia muita parempia, mutta kuinka tilanne on nyt? Takana on myös välierätappio G2:selle, joka on joukkueen avausvastustaja tänään.

G2 Esports

G2 Esportsin käyrä on viime aikoina ollut selvästi ylöspäin. Ranskalaisten kesän kovin saavutus on ehdottomasti ESL Pro Leaguen voitto. Sen lisäksi joukkue sai turnausvoiton Toursin DreamHack-turnauksessa, josta tosin puutuivat maailman kovimmat joukkueet.

G2 Esportsin käyrä osoittaakin tällä hetkellä vahvasti ylöspäin, mutta miten joukkue selviää koitoksesta, jossa ovat mukana niin SK, Astralis kuin FaZekin? Joukkue kaatoi brasilialaiset Pro Leaguessa, mutta yksittäisen sarjan voitto ei merkkaa mitään, kun Kesän kovimmat turnaukset alkavat.

Haastajat

Fnatic

Fnatic jäi viikko sitten Jönköpingin DreamHackissä toiseksi. Suoritus oli takavuosien suuruudelta viime aikoihin nähden mainio vaikka se ei turnauksessa kohdannutkaan SK:ta lukuun ottamatta kovin kovia joukkueita. Lisäksi joukkue hävisi lohkovaiheessa CLG:lle, mutta onnistui tosin kaatamaan Gambitin sekä välierissä Immortalsin.

Ruotsalaisten kuntokäyrä näyttää ehkä hitusen ylöspäin ja ainakin lohkosta eteneminen pitäisi olla selviö. Miten Fnatic onnistuu sitten esimerkiksi Astralista vastaan? Onko kyyti kovinkin kylmää?

Team Liquid

Amerikkalaisjoukkueista haastajien löytäminen on vaikeaa. Team Liquid on näyttänyt pystyvänsä kaatamaan itseään parempia joukkueita varsinkin paras yhdestä -ottelussa, mutta joukkueen käyrä on viime aikoina ollut alaspäin. ESL Pro Leaguessa, joukkue sijoittui neljänneksi, mutta joukkueen lohko ei ollut kovimmasta päästä.

Amerikkalaisjoukkueen näytöt ovat jääneet viime aikoina hyvin ohuiksi. Yllätysmahdollisuus on aina kuitenkin olemassa.

Ynnämuut

Cloud9

Team Liquidin tavoin myöskään Cloud9 ei ole onnistunut vakuuttamaan viime aikoina. Joukkue saavutti hienon voiton Amerikan Minoreissa, joissa kovin vastus tosin oli ailahteleva Immortals. Kesän DreamHackissä joukkue jäi lohkonsa viimeiseksi. Sama kohtalo kävi myös ESL:n Pro Leaguen finaaleissa.

Cloud9:n kohdalla pitää aina muistaa yllätysmahdollisuus, mutta rahojaan sen puolesta ei ehkä kuitenkaan kannata laittaa likoon.

OpTic Gaming

OpTicin tulevaisuus näytti vielä viime syksynä oikein lupaavalta. ELEAGUE:n voitto ja toinen sija ECS:n toisen kauden finaaleissa lupasivat hyvää. Atlantan Majorin pettymyksen jälkeen joukkue kuitenkin koki muutoksia, kun pelinjohtaja Peter “stanislaw” Jarguz jätti joukkueen ja siirtyi Liquidiin.

Ja muutoksia joukkue kokee edelleen. Joukkueella ei ole tällä hetkellä virallisesti kokonaista kokoonpanoa, vaan James “Hazed” Cobb joutuu pelaamaan joukkueen viidentenä pelaajana.

Joukkue sijottui vielä Sydneyssä neljän parhaan joukkoon, mutta totuuden nimissä on sanottava, että se johtui täysin ottelukaaviosta ja turnausformaatista. Tällä hetkellä näyttää, että OpTic on täysin vastaantulija Lontoossa.