Kirjaudu sisään

tai

Rekisteröidy

Unohtuiko salasana?

FC Lahti Menace ja Team Nemesis haastavat Assemblyjen ennakkosuosikit – Onko huippujoukkueiden taso enää entisellään?

Tämänvuotinen Assembly Winter -tapahtuma avaa ovensa jo huomenna. Monipuoliseen laniohjelmaan kuuluu myös Omen by HP Overwatch-turnaus, jossa kisataan 10 000 euron palkintopotista.

Turnauksen neljästä joukkueesta kaksi pääsi mukaan suoran kutsun ja kaksi avointen karsintojen kautta. Karsinnoista tiensä turnaukseen taistelivat Team Nemesis ja FC Lahti Menace.

 

Team Nemesis valmistautuu kohtaamaan ENCEn

Team Nemesiksen valmentaja Juha-Pekka ”ZeiZei” Joutsenlahti uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin ja sanoo syksyllä tapahtuneiden rosterimuutosten voivan olevan Team Nemesiksen eduksi.

”Viime syksynä ENCE ja Gigantti olivat selkeitä ennakkosuosikkeja, eikä suuria yllätyksiä nähty. Joukkeiden kokoonpanot on kuitenkin laitettu suurelta osin uusiksi, ja tämä saattaa hyvinkin tasoittaa joukkueiden välisiä voimasuhteita.”

Joutsenlahti myös painotti, että Team Nemesis on ainoa turnaukseen osallistuva joukkue, jonka rosteri ei ole muuttunut merkittävästi syksyn aikana. Tämä antanut heille aikaa harjoitella rauhassa ja kehittää omaa peliään.

Joukkueen manageri Topias ”Kuhnu” Rantala avasikin Team Nemesiksen harjoituskuvioita hieman tarkemmin.

”Harjoittelu on keskittynyt pääasiassa yhteisen peli-identiteetin löytämiseen. Eli yritetään joukkueena tehdä oikea-aikaisesti oikeita asioita yhdessä. Kun jokainen tietää, mitä kukin joukkueen jäsen milloinkin tekee, pelaamisesta tulee huomattavasti helpompaa ja ns. turhien virheiden määrä vähenee”, Rantala selitti.

Joukkue kohtaa heti ensimmäisessä ottelussaan lajin hallitsevan eSM-mestarin ENCE eSportsin. Rantalan mukaan vastustaja on ollut jo tarkkailun alla ja otteluun on valmistauduttu.

”Odotettavissa on äärimmäisen jännittävä matsi. Uutta ENCE:n kokoonpanoa vastaan ei ole päästy vielä pelaamaan, mutta yksittäiset pelaajat ovat joukkueelle tuttuja. ENCE:n pelejä nähtiin myös PIT Championships turnauksessa, joten jonkinlainen käsitys joukkueen tasosta ja pelityylistä on jo ehditty muodostaa.”

 

FC Lahti Menace harppasi eteenpäin, mutta riittääkö se?

Turnauksen toinen karsinnoista edennyt joukkue FC Lahti Menace on jo osoittanut kehittäneensä peliään merkittävästi. Joukkue peittosi karsintojen finaalissa NYYRIKKI Esportsin, jolle se oli aiemmin hävinnyt syksyn GameXpo-turnauksessa.

”Lyhyesti sanottuna opimme virheistä ja muutimme strategiaa”, joukkueen support-pelaaja Dan ”dannyel4f” Löflund kommentoi voittoa.

FC Lahti Menacesta voisi onnistuessaan tulla turnauksen todellinen musta hevonen, sillä se hävisi GameXpo-turnauksen runkosarjassa kaikille Assembly-turnaukseen osaa ottaville joukkueille. Tästä huolimatta joukkue ei tunnu kantavan mukanaan menneisyytensä taakkaa, vaan tähtää jo uusiin sfääreihin.

”Lähdetään sillä mentaliteetilla, että jokainen peli on voitettavissa. Pelataan vain omaa peliä”, Löflund totesi.

Nemesiksen tavoin myös FC Lahti Menacessa uskotaan skenessa tapahtuneiden joukkueenmuutosten olevan eduksi, varsinkin kun on kyse ENCE eSportsista ja Team Gigantista. Löflund antaa ymmärtää, ettei hän usko joukkueiden uusien rostereiden olevan vanhojen tasolla.

FC Lahti Menace on itsekin päivittänyt rosteriaan. Löflund kuitenkin kertoo, että tämä on heidän tapauksessaan johtanut aiempaa korkeampaan tasoon: ”Peli on muuttunut yhtenäisemmäksi ja tähän mennessä tulokset ovat olleet vanhaa positiivisempia. Harjoitusta tosin vielä kaivataan.”

 

H-hetki lähestyy

Assemblyjen Overwatch-rähinät alkavat huomenna kello 15:00, kun FC Lahti Menace kohtaa Team Gigantin. Päivän toinen ottelu nähdään kello 17:00, jossa vastakkain ovat Team Nemesis ja ENCE eSports. Ottelut ovat katsottavissa suorana sekä suomeksi että englanniksi.

Tarkan turnausaikataulun ja muut tiedot löydät Assembly Winterin verkkosivuilta.

Lähde: Assembly, Peliliiga Kuvalähde: Assembly, Team Nemesis, FC Lahti Menace

 

 

 

 

 

Niko Nikkilä

Niko Nikkilä on turkulainen kirjallisuustieteen ja luovan kirjoittamisen opiskelija, jolla on sormensa vähän joka sopassa. Peleistä kirjoittamisen lisäksi hän on tehnyt aiheesta videosarjoja ja ollut puhumassa eri tapahtumissa. Aktiivisesti hän pelaa pääasiassa Overwatchia, mutta tutustuttaa itseään pikkuhiljaa eurheilun koko kirjoon. Twitter: @coconutmilkf