Riot Gamesin uusin pelijulkaisu, Valorant, on alusta asti herättänyt paljon kiinnostusta e-urheilupiireissä. Pelin betaversio julkaistiin keväällä 2020, ja virallisesti peli julkaistiin kesäkuussa. Monet CS:GO-ammattilaiset ovat ilmoittaneet siirtyvänsä Valorantiin, ja pelaajatauon tullessa päätökseensä suomalainen HAVU Gaming ilmoitti Aaro “hoody” Peltokankaan jäävän pois aktiivisesta rosterista, sillä hän haluaa siirtyä Valorantin pariin.

– Menetin motivaation CS:GO -peliin jo ennen Flashpoint-turnausta ja olen todella kiitollinen, että Valorant julkaistiin niinä aikoina, koska ilman sitä olisin varmaan lopettanut pelaamisen kokonaan, Peltokangas kertoo.

Huhtikuussa HAVU pelasi Los Angelesissa Flashpoint-turnauksessa, jossa joukkue sijoittui kolmanneksi voittaen 100 000 dollaria. HAVUn nettisivuilla julkaistun tiedotteen mukaan Peltokangas ei itse ollut tyytyväinen suoriutumiseensa turnauksesssa, ja se oli yksi syistä lopettaa. Hän ei myöskään halunnut olla muiden kehityksen esteenä.

– Oli vaikea päätös lähteä HAVUsta, koska olemme kuitenkin hyviä kavereita. Toisaalta myös helppo, sillä en halunnut jarruttaa muiden kehitystä oman motivaation puuttuessa.

Innostuksen kilpapelaamiseen Peltokangas löysi vuonna 2014 pelatessaan MOBA-peliä SMITE, jonka jälkeen hän aloitti uransa CS:GO:n parissa. Alkuun huvin vuoksi pelattu peli alkoi kuitenkin kiinnostaa aina vain enemmän.

– Vuosien varrella kasvoi halu päästä korkeammalle tasolle ja pärjätä hyvin, Peltokangas selittää.

Hänen mielestään kilpapelaamisessa parasta on tiukat ja tärkeät pelit sekä ehkä hieman yllättäen myös ne hetket, jolloin kohtaa pahan tappion. Se kasvattaa Peltokankaan halua parantua pelaajana. 

Valorant kiinnosti ensimmäisestä päivästä lähtien

Valorantissa Peltokangas näkee niin hyviä kuin huonojakin puolia, mutta ne kaikki ovat saaneet hänet kiintymään peliin heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Yksi parhaista asioista on Peltokankaan mielestä pelin eri agentit, jotka tuovat peliin monia ulottuvuuksia. Vielä tässä vaiheessa Peltokangas ei ole lukinnut itselleen mitään tiettyä roolia.

– Pelin Operator, eli tarkkuuskivääri, on kiinnostanut, hän paljastaa.

Riot Games ei ole vielä järjestänyt Valorantissa turnauksia, mutta jo pelin BETA-vaiheessa nähtiin turnauksia eri yhteisöjen toimesta. Peltokangas uskoo, että pelin kilpailullinen puoli tulee olemaan terve.

– Mielestäni Valorantissa on todella paljon potentiaalia kilpailullisesti.

Peltokangas ei osaa vielä sanoa, tullaanko hänet jatkossa näkemään Suomen kilpapelikentillä vai kenties ulkomailla. Oman peliuransa tulevaisuudesta hän kuitenkin osaa sanoa yhden asian varmaksi.

– Paljon häviöitä, mutta toivottavasti enemmän voittoja.

“Uusi pelaaja on jo signattu”

HAVUn toimitusjohtaja Lasse Salminen lupailee, että pian fanit saavat tietoa siitä, kuka tulee rosteriin paikkaamaan Peltokankaan jättämän paikan.

–  Uusi pelaaja on jo signattu, ja tiimi harjoittelee uuden pelaajan kanssa. Tieto julkaistaan tällä viikolla, joten kauaa ei tarvitse odottaa.

HAVUn CS:GO-joukkueessa tunnelma on Peltokankaan lähdöstä huolimatta hyvä. Flashpointin menestys on edelleen tuoreena mielessä, ja kuukauden loma on tehnyt pelaajille hyvää. Nyt harjoittelu on taas aloitettu.

Valorantista puhuttaessa Salminen toteaa, että pelin kilpailullinen scene on vielä alkutekijöissään ja on haastavaa sanoa, mihin peli lähtee kehittymään.

– Toki isot organisaatiot ovat jo tehneet joukkuekiinnityksiä. Ensimmäiset isot turnaukset ja eventit antavat suuntaa siitä, mihin scene tulee menemään.