Suomen Counter-Strike: Global Offensiven kiintotähti Aleksi ”allu” Jalli osallistuu ensi vuonna jo uransa neljänteen major-turnaukseen. Tämä varmistui viime viikonloppuna, kun allu yhdessä joukkueensa FaZe Clanin selvitti major-karsinnat puhtaalla pelillä.

Allu aloitti vuotensa kotimaisen ENCE eSportsin riveissä, ja pelasi suomalaisessa kokoonpanossa aina elokuun puoliväliin asti. Aikaisemmin Ninjas in Pyjamasissa pelannut awp-tähti Allu liittyi FaZeen elokuun puolessa välissä, jätettyään suomalaisen ENCE eSportsin. Miten siirto tuli ajankohtaiseksi?

- ENCEn loppupuolella tai vähän jo ennenkin sitä, niin alkoi vähän tuntua siltä, ettei tää ihan tällaisenaan ainakaan lähde eteenpäin. Tai että menisi liikaa aikaa siinä, että homma lähtisi parempaan suuntaan.

Allu kertoi huolensa organisaatiolle, joka suhtautui varsin asiaan varsin ymmärtäväisesti. Sattumoisin FaZe Clan oli etsimässä uutta pelaajaa, ja siirto saatiin lopulta vietyä läpi nopeasti.

FaZe ehti pelata allun liittymisen jälkeen samalla kokoonpanolla vain noin pari kuukautta ennen kuin seuraava kokoonpanomuutos oli tosiasia. Fabien ”kioShima” Fiey siirrettiin penkille, ja Astraliksen pitkäaikainen kapteeni Finn ”karrigan” Andersen liittyi tähtisikermään.

- Pelailtiin hetken aikaa ennen kuin karrigan liittyi, ja se oli vähän ehkä paikallaan junnaamista se pelaaminen. Saatiin sitten vihiä, että Astralis olisi penkittämässä karrigania. Otettiin häneen yhteyttä, että haluaisiko hän liittyä joukkueeseen, ja vastaus oli lopulta positiivinen.

Joukkueelta puuttui allun mukaan tietynlainen tiimipelaaminen ja taktinen puoli, johon karrigan toi paljon lisää omalla kokemuksellaan. Aivan yksin ei tanskalaisen tarvitse joukkueen tiimipelaamista ja taktista puolta kannatella, sillä apuna on joukkueen valmentaja, Robert ”RobbaN” Dahlström

- RobbaN tekee aika pitkälti kaikkea. Hän auttaa karrigania todella paljon siinä, että miten valmistaudutaan peleihin ja tiettyjä vastustajia vastaan. Hän osaa todella hyvin huomioida, jos joku kommunikoi tai pelaa muuten vaan huonosti, ja puuttuu siihen todella hyvin. Sellaista pientä inputtia. Rauhoittelee meitä ja kertoo mikä meni hyvin ja mikä huonosti.

FaZe vietti kolme viikkoa tien päällä kun se osallistui kolmeen eri turnaukseen Yhdysvalloissa. ELEAGUEn sekä ECS:n finaaliturnausten lisäksi joukkue pelasi seuraavan major-turnauksen karsinnat. Ennen matkaan lähtemistä asetti joukkue itselleen selkeät tavoitteet.

-Oltiin ennen reissua päätetty, että muilla turnauksilla kuin major-karsinnoilla ei ole juurikaan väliä. Ainoa, mitä me halutaan, oli päästä majoreille, ja se oli meidän selkeä ykköstavoite. ELEAGUESSA päästiin neljän parhaan joukkoon, ja ECS:ssä jäätiin lohkovaiheeseen vaikka pelattiinkin ihan hyvin. Mutta ei otettu niistä sijoituksista hirveästi paineita. Kokoajan oli päätavoite päästä major-turnaukseen, ja siihen päästiin. Oli tosi kiva lopettaa vuosi siihen, ja ens vuonna siitä jatkaa sitten majoreille valmistautumista.

Vaikka reissun päätavoite oli päästä karsintojen läpi major-turnaukseen, niin ei joukkue lähtenyt vain pelailemaan ELEAGUEn sekä ECS:n finaaleihin. Juuri ennen Yhdysvaltain matkaa FaZessa tapahtui kuitenkin jälleen kokoonpanomuutos, kun kioShima teki paluun aktiiviseen kokoonpanoon Joakim ”jkaem” Myrbostadin siirryttyä tauolle.

- Oltiin tosiaan ehditty harjoitella kioShiman kanssa kaksi päivää ennen kuin lähdettiin kolmen viikon reissulle. Totta kai me lähdettiin voittamaan jokaista turnausta, mutta tiedettiin että se on aika kova tehtävä tällä harjoittelumäärällä. Eli otettiin [karsintoja edeltävät] turnaukset lähinnä harjoituksena.

Itse major-turnaus tulee jälleen kerran olemaan todella kovatasoinen koitos. Maailman huippujoukkueet kerääntyvät Atlantaan tammikuun lopulla kamppailemaan vuoden 2017 ensimmäisestä major-tittelistä. Allun suosikki turnaukseen löytyy Tanskasta.

- Uskoisin, että vaikein vastustaja tulee olemaan todennäköisesti Astralis, mikäli ne pystyy pitämään yllä niiden tämänhetkistä tasoa. Myöskään Natus Vincereä ei voi jättää pois laskuista. Ne on ollu todella epätasaisia sen jälkeen, kun ne lisäs Oleksandr ”s1mple” Kostylievin joukkueeseensa, mutta uskon että ne tulee majoriin tosi kovalla draivilla.

FaZe aikoo leireillä muutaman päivän ajan Kööpenhaminassa ennen lähtöään Atlantaan. Joukkue on asettanut itselleen myös selkeän tavoitteen tulevaan turnaukseen.

- Meidän realistinen tavoite, mitä joukkueen kanssa ollaan puhuttu, niin neljän parhaan joukkoon pääsemiseen oltaisiin suhteellisen tyytyväisiä. Totta kai lähdetään voittamaan, mutta me ollaan vielä niin nuori joukkue. Vaikka meillä on aikaa, mutta joululoma ja muut tulee tähän väliin, että ei me voida liikaa itseltämme odottaa.

Vielä haastattelun lopuksi allu ehti vastata kysymykseen suomen CS:GO-skenen tilasta. Aktiivipelaajista mittavimman uran kansainvälisellä tasolla tehnyt allu näkeekin suomen skenessä kehitettävää.

- Jos jotain pitäisi parantaa, niin se olisi ihan vaan se [pelaajien] draivi. Eli se voittamisen halu pitäisi olla erittäin suuri. Että haluaa pelata ja olla parempi, ihan niin kuin se kaikkialla muuallakin toimii. Kyllä mä uskon, että sieltä on tulossa uusia pelaajia. Mutta aika näyttää, että kuinka kauan siinä menee.

 

Kuva: ENCE eSports