Suomalainen Overwatch-pelaaja Jani ”Tseini” Kähkönen on liittynyt Yhdysvaltalaiseen EnVision-joukkueeseen. Alun perin Team Fortress 2:ssa kilpapelaamisen aloittanut Tseini oli hakenut tuntumaa eri joukkueiden, kuten Methodin ja Renegadesin välillä ennen päätymistään EnVisionin riveihin.

Haastattelussaan eurheilu.comin kanssa Tseini mainitsi syyksi EnVisionin valintaan hyvän kemian joukkueen muiden pelaajien kanssa.

”Pelaan itse dps:llä hyvin aggressiivisesti. Se nappasi tämän joukkueen kanssa paljon paremmin. Omat healerit ja tankit tukivat hyvin, mikä taasen sopii omaan pelityyliini. Sitä ei oikein voi sen tarkemmin selittää, tietyt pelityylit vaan toimivat paremmin ja EnVisionin kanssa sovimme hyvin yhteen.”

Tseini kertoo hallitsevansa lähestulkoon jokaisen pelin dps-hahmon ja taipuvansa myös joihinkin tankkeihin, kuten Roadhogiin ja Zaryaan. Erityisosaamisekseen hän kuitenkin laskee Genjin ja Widowmakerin. Valintansa Tseini tekee sen mukaan, millä tavalla muu joukkue haluaa pelata.

Ennen Overwatch-uraansa Tseini pelasi Team Fortress 2:ta kuuden vuoden ajan, suurimman osan siitä kilpailullisesti. Peleissä on paljon samaa ja siirtyminen niiden välillä onnistuikin pääosin sujuvasti.

”Tavoitteet ovat molemmissa peleissä paljolti samoja, samoin kuin otteluiden rakenne. Paljon piti silti opetella uutta, sillä Overwatch pyörii enemmän abilityjen ja ultimatejen ympärillä, kun taas Team Fortress 2 painottaa enemmän yksilöllistä taitoa.”

Kahden pelin välillä on suuri ero myös kilpapelaamisen tasossa. Overwatchin kehittäjä Blizzard on tukenut sen kilpapelaamista ja eurheilu-mahdollisuuksia, mutta Valve ei ole auttanut oman Team Fortress 2:densa kehitystä samalla tavalla, vaan turnaukset pyörivät harrastajapohjalla.

”Overwatchin puolella toiminta on ammattimaisempaa. Tämä otetaan ihan työn kannalta”, Tseini toteaa.

Nousu ammattitason pelaajaksi on vaatinut paljon työtä ja uhrauksia. Varsinkin alkuvaiheessa, ennen organisaatioon sitoutumista ja rahallista korvausta, pelaamiseen keskittyminen merkitsi suurta panostusta. Vaikka Tseini rakensikin pohjan uralleen jo Team Fortress –aikana, työtä on täytynyt tehdä paljon myös Overwatchin parissa.

”Betan aikana tuli parhaimmillaan pelattua 12 tuntia päivässä. Tällä hetkellä treenamme kuusi tuntia päivässä ja loput on omasta motivaatiosta kiinni.”

Tseinin mielestä hänet on otettu hyvin vastaan muun joukkueen puolesta ja heillä onkin jo suunnitteilla yhteisen treeniasunnon hankinta Yhdysvalloista. Mitään sen suurempia tavoitteita ei joukkueella tällä hetkellä ole, vaan he odottelevat muiden tavoin lisätietoja Blizzardin Overwatch-liigasta. Henkilökohtaisesti Tseini aikoo keskittyä tulevaisuudessa tiimityöskentelyn ohella myös omien taitojensa hiomiseen joukkuetreenien ulkopuolella.

Eurheilu.com toivottaa Tseinille onnea uuden joukkueensa parissa.

Lähde: Over.gg