eUrheilu.com sai haastatteluun Helsingin IFK:n uusimman lisäyksen, Helsinki REDS -nimellä kulkevan Overwatch-joukkueen kapteenin, Roope ”Ruape” Kurkelan.

Hei Roope ”Ruape” Kurkela, voisitko kertoa meille vähän itsestäsi? ”Morjesta! Olen 23 vuotias lahtelainen mies, käyn lahden ammattikorkeakoulua toista vuotta liiketalouden-tietojenkäsittely linjalla. Olen harrastanut pelaamista jo reippaasti yli vuosikymmenen enemmän ja vähemmän Competitive mielessä”.

Miten päädyit Overwatchin pariin? ”Aiemmin olen pelannut käytännössä kaikki peligenret läpi (FPS, MOBA, RPG, MMORPG ja RTS). Ennen kun aloitin pelaamaan Overwatchia pelasin pääsääntöisesti Dota2, CS:GO ja Rocket Leagueta. Päätin antaa Overwatchille mahdollisuuden open betassa, joka herätti mielenkiinnon. Overwatchi on omasta mielestäni nopea tempoinen FPS ja juuri sen takia pidän siitä, sekä myös sisällöltään kattava kokonaisuudessaan”.

Miten roolisi pelissä toimii, mitä teet tavallisessa ottelussa joukkueessanne? ”Roolini joukkueessa on maintank, eli pelaan enimmäkseen otteluissa Reinhardttia ja Winstonia. Maintankin roolissa pitää osata ”säännöstellä” oman kilven healthia, tarkkailla vastustaja tiimin maintankin shieldiä sekä tietää missä kohassa pitää ottaa initiation eli chargeta päälle. Normaalisti payload mapeissa on Reinhardt vs Reinhardt, jotka joutuvat kokoaika mindgameemaan toisiaan, kuten koska aikoo käyttää ultin ja missä kohtaa näyttää siltä, että kohta tulee chargea naamaan tai kannattaa ottaa charge vastustajan Reinhardttiin. Maintankin kuten myös koko tiimin rooliin kuuluu muun muassa, mitä ultimateja vihollisilla saattaa olla, mitä ultimateja viholliset käyttivät edellisessä tappelussa ja millä ultimateilla voidaan itse voittaa seuraava tappelu”.

Miten joukkueenne rakentui? ”Joukkue rakentui siten, että kysyin ensimmäiseksi Jani ”Exceed” Kososta mukaan joukkueeseen, jonka kanssa alettiin käymään läpi tryoutteja. Tryouttien ensimmäisen päivän jälkeen kysyin Eemeli ”Woomera” Ikosta löytyisikö häneltä intoa tulla kokeilemaan tiimiin ja millainen tilanne on nykyisessä tiimissä (Migraine OW). Eemeli kertoi Migraine OW:een hajonneen pari päivää takaperin, joten kysyin Migrainesta myös Ville ”prettyWise” Mikkosta ja Miika ”BBR” Tekoniemeä. Olimme Janin kanssa pelanneet aiemmin kyseisten herrojen kanssa ja tiesimme toisemme melko hyvin ja entiset Migrainen pelaajat olivat kiinnostuneita pelaamaan kanssamme, joten otimme heidät tiimiin. Tässä kohtaa viiden pelaajan core oli valmis ja halusimme viimeiseen paikkaan pelaajan, jolla oli oikeanlainen mindset ja asenne. Emme hakeneet viimeistä pelaajaan tiettyyn rooliin vaan siihen, mitenkä sopii tiimiimme. Viimeisestä pelaajasta meillä oli tryoutissa noin 10-15 pelaajaa ja näistä valittiin ylitse muiden erottuva nuorukainen Toni ”Effix” Hurme”.

Miten Helsinki REDS eroaa muista organisaatioista ja joukkueista? ”Vaikeaa toki sanoa vielä, mutta tietysti me pyrimme erottumaan. Ja se on varmaa, että tämän projektin perustukset valetaan kymmenen metrin syvyyteen, koska takana on 119-vuotiaan urheiluseuran jääkiekkojoukkue”.

Uskotko, että useammat perinteisen urheilun organisaatiot tulevat siirtymään myös elektroniseen urheiluun Suomessa? ”Saa nähdä. Toivottavasti Helsinki REDSin esimerkki toimii tienavaajana muillekin urheiluseuroille”.

Tuleeko Helsinki REDS laajentumaan tulevaisuudessa muihin peleihin, taikka ”lajeihin”? ”Sitä pitää kysyä Helsinki REDSin taustahenkilöiltä, koska me keskitymme oman joukkueemme kehittämiseen. Mutta omasta mielestäni mikä ettei”.

Suosikkihahmosi pelissä? ”Tällä hetkellä sanoisin lempihahmokseni otteluissa Reinhardtin sillä vaihdoin roolia joukkueen rakentamis vaiheessa off-tankista maintankiksi. Reinhardtilla minulla on vielä opittavaa sekä tykkään haasteista mitä uusi rooli tuo tullessaan. Quick playssa enimmäkseen tulee pelattua depsejä (Tracer, Soldier, Pharah), off-tankkeista (Roadhog, Zarya) sekä anaa. Näistä sanoisin suosikiksi Roadhogin”.

Loppuun Ruape kommentoi vielä, että ”Kiitos HIFK:lle ainutlaatuisesta mahdollisuudesta sekä Jimms:lle ja Batterylle sponsoroinnista! Muille pelaajille, jotka tähtäävät korkealle: reeniä, motivaation ylläpitäminen, itsekriittisyys ja kehitys ei tapahdu hetkessä”.

Team captain Roope "Ruape" Kurkela #hREDS

A photo posted by HelsinkiREDS (@helsinkireds) on

eUrheilu.com kiittää tuoretta kapteenia haastattelusta ja toivoo joukkueelle suurta menestystä!