Overwatch Contenders käynnisti toisen kautensa tällä viikolla. Kuten aiemmin kerroimme, suomalaisia löytyy tällä kertaa taistelemassa sekä Euroopan että Pohjois-Amerikan mestaruudesta. Euroopan Contendersissa pelaa We Have Orgin Joni ”Jofi” Ilves (Support) ja Pohjois-Amerikan turnauksessa Mayhem Academyyn kiinnitetty Otto ”milkyman” Sarén (Tank).

Juttelimme molempien pelaajien kanssa selvittääksemme, mitkä ovat heidän taustansa ja tulevaisuuden suunnitelmansa.

 

Joni ”Jofi” Ilves, We Have Org

Ilves on 19-vuotias opiskelija Luumäeltä (pieni, muutaman tuhannen asukkaan kunta). Hän opiskelee tällä hetkellä datanomiksi, mutta ei ole varma suorittaako opintojaan loppuun, jos kilpapeliura lähtee tarpeeksi kovaan nousuun.

”Aikaisempaa kilpapelitaustaa ei ole, kasuaalisti pelasin League of Legendsiä ennen Overwatchia. Turnauskokemuskin on aika 404 vielä, jos ei Contenders Trialsia ja Open Divisionia lasketa. Ennen We Have Orgia pelasin tier 3 -tiimissä Coherence esports, jonka manageri rakensi tämän nykyisen joukkueen; 2 pelaajaa Coherencesta siirtyi tähän uuteen projektiin, minä ja twolzz”, Ilves avasi taustojaan.

Ilvekselle on selvää, että joukkueen Contenders-paikka ansaittiin kovalla työllä ja omistautumisella pelille. Itse hän on seurannut pääasiassa suomalaisen Team Gigantin pelejä, etenkin näiden support-pelaajien työtä.

”Gigantilla on tosi hyvät supportit, ja support-pelaajana tietysti tykkään tästä. Olen erikoistunut Lúcioon, mutta nykyisen metan takia on ollut pakko opetella Mercyä. Lúciota ei paljon pelata enää nykyisin”, kertoi Ilves. Hän on omien sanojensa mukaan pelannut hahmolla jo lähemmäs tuhat tuntia.

Ammattilaispelaajan ura on Ilvekselle selkeä unelma. Tällä hetkellä tavoitteet ovat kuitenkin vielä lähempänä; oma ja joukkueen kehittyminen sekä menestyminen Contenders-turnauksen aikana, ja lopulta Euroopan parhaaksi Main Supportiksi nouseminen.

”Ehkä se Overwatch League kutsuu vielä joskus.”

 

Otto ”milkyman” Sarén, Mayhem Academy

17-vuotias Sarén on kotoisin Espoosta, vaikkakin hän muutti Contenders-paikan myötä Amerikkaan Mayhem Academyn emojoukkue Florida Mayhemin tiloihin. Joukkueella on käytössään paitsi Florida Mayhemin tilat, myös näiden valmentajat ja muut tukijoukot liigajoukkueen tauon ajan.

”Overwatch oli ensimmäinen peli jota pelasin vakavammin”, Sarén kertoi, ”Aloin viime vuoden syykuussa pelaamaan kilpailullisesti. Tykkäsin pelata ja totesin, että voisi lähteä kilpailemaankin, katsoa miten pitkälle pääsee”.

Sarén pelaa Mayhem Academyssä Main Tankina. Reinheardt ja Winston ovat jo hyvässä hallussa, mutta valmentajan mukaan Orisassa on vielä työstettävää. ”Ei ole kauhean täydellinen”, Sarén kuvaili.

Hyppy Overwatch Contendersiin on merkittävä, sillä Sarén on aiemmin pelannut vain yhdessä Assemblyjen BYOC-turnauksessa sekä pienemmissä online-turnauksissa.  Sarénin vanha joukkuetoveri oli ollut Mayhem Academyn karsinoissa ja antoi näille vinkin Sarénista. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut kuukauteen, ennen kuin joukkue otti tähän yhteyttä kaksi viikkoa sitten.

”Olin yksi viimeisistä vaihtoehdoista, joita he halusivat kokeilla”, Sarén totesi.

Vaikka ammattilaispelaajan ura kutsuukin, ei valinta ole yksinkertainen. Lähipiiristä löytyy myös niitä, jotka haluaisivat Sarénin jatkavan perinteisempää urapolkua pitkin.

”Olen käynyt vasta lukion ensimmäisen ja vanhemmat haluavat, että pitäisin lukion vaihtoehtona, jos ura esportsissa ei onnistukaan. Mutta itse ajattelin että pitäisin nyt välivuoden ja katson, lähtisikö Overwatch-ura nousuun vai miten käy.”

 

Contenders-taisto käy kuumana

We Have Org pelaa seuraavan Contenders-ottelunsa ensi maanantaina kello 21:00 Cis Hopea vastaan. Mayhem Academy taasen palaa Contendersin pariin ensi viikon keskiviikkona kello 02:00 yhteenotossaan Second Windin kanssa. Ottelut ovat katsottavissa suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta.

Kuvalähteet: We Have Org, Mayhem Academy, Blizzard