Suomalainen selostaja ja manageri Tomi ”Tombha” Rinne teki vuoden alussa vaikean päätöksen lähteä Team Gigantista ja tästä lähtien hänet tullaan näkemään Assemblyjen parissa.

Rinne kilpaili myös Hjallis Harkimon Diili -ohjelmassa, jossa haettiin markkinointijohtajaa uuteen eurheilutapahtumia järjestävään yritykseen. Rinne tunnetaan erityisesti toimijana Suomen Overwatch-skenestä.

Pääsin kysymään kiireiseltä mieheltä muutaman kysymyksen:

Oliko päätös lähteä Gigantista sinun oma? Miksi lähdit?

— Gigantista lähteminen ei missään nimessä ollut helppo ratkaisu. Sitä kun on tupannut elämään ja hengittämään 24/7 viimeiset puolitoista vuotta, veti päätöksenteko kyllä heikoille. Suurin syy lähtöön oli kuitenkin Assemblyn työtarjous. Täytyy muistaa, että olin joukkueen pyörittämisen lisäksi myös täyspäiväinen apulais-myyntipäällikkö Gigantin palveluksessa, joten siirtymä itse kilpapelaamisen ytimeen asiakkuusjohtajaksi oli järkevää urakehityksen kannalta.

Mennään takaisin joukkueen alkuaikoihin. Miten gigantin johtoporras suhtautui kun voititte heti ensimmäisen ison turnauksen?

— Olihan se voitto suorastaan veret seisauttavaa. Ei sitä oikein edes tajunnut millainen saavutus Contenders-voitto oli back in the days, kun ei ollut oikeastaan mitään isompaa voitettavaa siihen aikaan. Johtoporras oli hyvin mielissään ja silloinen toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen oli meidän ykkös-fani!

Oli varmaan suuri helpotus sinulle, kun saatiin heti tuloksia ja Team Gigantti projekti ”onnistui”?

— Tottakai se on helpotus kun tulosta näkyy. Joukkueesta puhuttiin paljon ihan pohjoismaan kollegoiden toimesta ja kyllähän joukkueen toiminta paistoi ulkomaille saakka. Ylitimme odotukset moninkertaisesti.

Oliko uuden kokoonpanon hankkiminen päivänselvä asia vai oliko joukkueen lopettamisesta puhetta?

— Uuden kokoonpanon hankkiminen oli itsestäänselvyys. Ne sanat mitkä pyöritän aikoinaan joukkueen perustamisen syyksi oli juuri: ”Nää äijät on nii hyviä, jonkun pitää palkata nää. Ja jos joku ei sitä tee, nii sitten sen teen minä”. Team Gigantti on tullut tähän mennessä ja tulee myös jatkossakin mahdollistamaan suomen tähtipelaajien maksimaalisen harjoittelun ja antaa mahdollisuuden näyttää omat kykysi toteen, joten uusia talentteja otetaan aina silloin kun se ”oikea” osuu kohdilleen.

Team Gigantti voitti Contenders -turnauksen toistamiseen uudella kokoonpanolla. Tuliko sellainen olo, että Team gigantti ansaitsee paikan Overwatch -liigassa?

— Team Gigantti on heti perustamisesta alkaen ollut Euroopan kärkinimiä johtuen meidän kurinalaisesta aikataulusta, omistautuneesta valmennuksesta sekä suorasta tavasta toimia. Jokainen pelaaja nykyisessä rosterissa on potentiaalinen liigapelaaja, mutta en usko että joukkue tälläisenään olisi vielä valmis Liigaan. Tarvitaan muutama spesialisti sekä paljon aikaa ja resursseja saada hiettua toimintaa OWL-tasolle. Katsotaan miten uusi kausi lähtee käyntiin, niin voin antaa uuden arvion sarjan tasosta!

Mitä Team Gigantille tapahtuu seuraavaksi?

— Joukkue jatkaa toimintaa täydellä höyryllä eteenpäin isommin kuin koskaan. Ennen lähtöäni halusin varmistaa joukkueen jatkuvuuden, joten nyt kun tiedän että taustahenkilöinä tulee jatkamaan Suomen kokeneimmat orga-jyrät, uskallan itse ottaa seuraavan askeleen. Myös vuoden 2019 Contenders-kalenteri näyttää erittäin hyvältä, siellä tapahtuu paljon uutta ja hienoa mistä mitellä.

Minkälainen kokemus Diili oli?

— Diili oli kokemuksena tapahtumarikas. Lähdin ohjelmaan ylpein mielin päästä edustamaan itseäni ja Suomen #esportsfi-skeneä, mutta kuvauksista jäi tärkeimpänä käteen ne ihmiset, kenen kanssa kilpailimme tuon kesän. Pidämme edelleen kilpailijoiden kanssa tiiviisti yhteyttä, mutta nyt tällä hetkellä näemme Jannen ja O-P:n kanssa miltein viikoittain. Ohjelma itsenään ei minusta ollut oikeastaan saavutus, mutta sen avulla pystyy hyvin tuoda kuuluviin myös muita itselle tärkeitä asioita. Gigantti ei pistänyt Diilin tiimoilta asiasta hanttiin millään tavalla, vaan olivat ylpeitä osallistumisestani.

Sinut tullaan jatkossa näkemäänAssembyjen parissa, voitko kertoa hieman siitä?

— Nyt Winter Assemblyista alkaen tulen toimimaan Assembly Organizing:in asiakkuusjohtajana, joten työn kuvaani kuuluu uusien asiakkuuksien löytäminen sekä rakentaa sitä varten mitä parhaiten räätälöidyin suunnitelma molempien osapuolten tavoitteiden täyttämiseksi. Tottakai täytyy pitää huolta myös jo entuudestaan tuttuihin kumppaneihin, heitä ei saa unohtaa.

Kansikuva: Team Gigantti