Finnish Esports Leaguen eli FEL:n Counter-Strike-liiga huipentuu tänä iltana Tampereella LanTrek-pelitapahtumassa pelattavaan 10 000 euron arvoisen finaaliin HAVU Gamingin ja SuperJymyn välillä.

Lisäksi viikonloppuna pelataan LanTrekin kahdeksan joukkueen ja 6000 euron palkintopotin CS-turnaus, johon HAVU ja SuperJymy lähtevät suosikkeina.

eUrheilu.com tavoitti joukkueiden kokeneet pelaajat, HAVUn Mikko ”xartE” Välimaan ja Jymyn Lasse ”ZOREE” Urosen, kertomaan joukkueidensa tilanteista ja odotuksista seuraavien päivien peleihin.

1. Miten kommentoitte joukkueen alkuvuoden otteita?

xartE: ”Alkuvuosi on mennyt ailahdellen. Ennen Assemblyja pelasimme todella huonosti harjoituspeleissä, mutta sitten Assemblyilla pelit näyttivät paljon paremmilta. Olemme yrittäneet korjata perusvirheitä pois ja keksiä uusia takuja takukirjaamme.

ZOREE: ESEA:n Mountain Dew Leaguessa ollaan pelattu ihan OK-tasolla, mutta muutamia helppoja tappioita on tullut omien virheiden takia. Vastaavasti Assembly oli tietysti meille iso pettymys, mutta ollaan siellä tehdyistä virheistä opittu paljon. Ollaan nähty, että hyvällä pelillä pystytään kaatamaan ihan kärkijoukkueita.

Mikko ”xartE” Välimaa SEUL ry / Assembly Summer 2017

2. Miten tärkeä etappi tämä viikko on teidän joukkueelle, kun on mahdollisuudet kahteen pyttyyn?

xarTe: ”Emme mitenkään etappina mieti tätä turnausta. Lähdemme vain pelaamaan omaa peliä ja tietenkin voittamaan kaikki, jotka asettuvat meitä vastaan.

ZOREE: ”Totta kai lähdetään hakemaan kahta voittoa, luottamus omaan peliin on kova. Tärkeä mittari meille, sillä ensimmäinen askel tietysti on olla Suomen ykkönen ja samalla nousta maailmanlistalla.

3. Millainen vastustaja SuperJymy on? Millä keinoin Suomen CS-valtikka pidetään HAVUn hallussa?

xartE: ”SuperJymyllä on viime aikoina mennyt ihan hyvin, vaikkakin Assembly oli varmasti kova pettymys heille. Jos ZOREE pelaa hyvin niin Jymyllä on hyvät mahdollisuudet aina voittaa. Meidän pelimme yleensä sujuu ja saa todella hyvää boostia, kun kaikki puhuvat ja pelaavat rennosti. Tietysti pelillisesti olemme keksineet uusia juttuja, sekä olemme ottaneet yhden kartan lisää pooliimme.

Lasse ”ZOREE” Uronen SuperJymy Oy

4. Miten HAVU kaadetaan?

ZOREE: ”HAVU kaadetaan ihan omalla pelillä. Kun luotetaan vaan omaan pelaamiseen ja pelataan omilla vahvuuksilla, niin se riittää.

5. Suomen CS-skene on kahden kauppaa tällä hetkellä. Mitä terveisiä lähettäisit alemmille CS-joukkueille, jotta sieltä noustaisiin tosissaan haastamaan HAVU ja Jymy?

xartE: ”Käyttäkää järkeänne ja miettikää, katsokaa ja tutkikaa, miten hyvät joukkueet pelaavat. Tärkeintä on pelin ymmärtäminen ja sen jälkeen vihreän ristin kohdalleen laittaminen.

ZOREE: ”Pelaa, katso demoja, pelaa, kehitä itseäsi, pelaa ja kehitä tiimiä. Sanoinko jo, että pelaa?

 

Näin Tampereella pelataan

FEL-liigan neljännen kauden finaali pelataan tänään kello 21.30 HAVUn ja SuperJymyn välillä. Ottelu pelataan LanTrek-pelitapahtumassa, joka järjestetään Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Ottelu pelataan paras kolmesta -mallilla. Palkintopotti on 10 000 euroa, josta voittaja kuittaa 7000 euroa.

Jos Tampereelle ei pääse paikan päälle, voi ottelua katsoa FEL:n Twitch-kanavalta kello 21.00 alkaen. Ottelu on katsottavissa myös Elisa Viihteen Sport 1 -kanavalta 21.20 alkaen.

FEL järjestää LanTrekissä paljon muutakin toimintaa.

LanTrekin CS-turnaus pelataan perjantaina ja lauantaina. Kahdeksan joukkuetta on jaettu kahteen lohkoon. A-lohkossa pelaavat HAVU, LGR, PUR$I$EURA ja KoVi, B-lohkossa SuperJymy, FC Lahti Menace, NYYRIKKI Esports ja Crystal Bears. Lohkot pelataan lauantaina, välierät ja finaali lauantaina. Lantrektv-kanava Twitchissä näyttää otteluita. Palkintopotti turnauksessa on 6000 euroa.

Lähde: FELtoornament.com Artikkelikuva: SuperJymy Oy