Suomalaisen Counter-Striken kärkijoukkueet pääsevät näyttämään LAN-osaamistaan ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella, kun ASUS ROG:n järjestämä Counter-Strike-turnaus pyörähtää huomenna käyntiin pelitapahtuma Assembly Winterissä.

Perjantaina ja lauantaina pelattavassa 15 000 dollarin turnauksessa nähdään kaikkiaan kahdeksan joukkuetta, joista neljä on suomalaisia. Suomalaisjoukkueista suurimpina suosikkeina turnaukseen lähtevät HAVU.PHZ ja SuperJymy.

HAVUn ensimmäinen LAN-turnaus uudella kokoonpanolla

HAVU on turnauksen hallitseva mestari viime kesän Assembly Summer -tapahtumasta, ja haluaa toistaa tempun tänä talvena. Joukkue koki merkittävän pelaajamuutoksen viime vuoden lopussa, kun joukkueen 15-vuotias tähti Jere ”sergej” Salo päätti pitää taukoa pelaamisesta.

Sergej:n lopettaminen tuli meille yllätyksenä, ja olemme joutuneet miettimään rooleja hieman uudelleen. uli (Samu ”uli” Leirilaakso) on otettu uutena pelaajana testiin, ja olemme koittaneet saada mahdollisimman paljon harjoittelua ennen turnausta”, kertoo HAVU:n Aleksi ”aleksib” Virolainen turnauksen alla.

Virolaisen mukaan HAVU lähtee hakemaan turnauksesta ehdottomasti voittoa. Ulkomaalaisjoukkueista hän nimeää suurimmaksi haastajaksi ranskalaisen TEAM-LDLC:n.

HAVU kohtaa ensimmäisessä ottelussaan North Academyn perjantaina kello 19:00. Tanskalaisen Northin akatemiajoukkue on isojen muutosten kourissa, sillä North nosti tällä viikolla Daniel ”mertz” Mertzin ykkösjoukkueeseensa.

SuperJymy heti alkuun LDLC:n kaatoon

SuperJymy harjoitusleirillä Vuokatissa. © Niklas Pehkonen / SuperJymy

Toinen suomalaissuosikeista, SuperJymy, on valmistautunut turnaukseen Vuokatissa omalla harjoitusleirillään (boot camp).

Joukkueemme on harjoitellut turnaukseen perjantaista lähtien. Olemme keskittyneet poistamaan omasta pelistämme virheitä ja nostattamaan joukkuehenkeä. Turnaukseen lähdetään totta kai voittamaan.”, toteaa joukkueen manageri Niklas Pehkonen.

”Jymy” joutuu heti turnauksen alussa kovaan testiin, kun se kohtaa avausottelussa LDLC:n. LDLC pelaa muun muassa pelin korkeinta online-liigaa ESL Pro Leagueta. Joukkueen kapteenina toimii kokenut belgialainen Kevin ”Ex6TenZ” Droolans.

Tiedämme, että meillä on kova lohko ja heti ennakkosuosikkia vastaan avauspeli. Luotamme kuitenkin omaan peliimme ja siihen, että kaikki ottelut ovat voitettavissa. Ei pidä keskittyä muiden pelaamiseen, vaan pitää oma peli kasassa”, Pehkonen uskoo.

Turnauksen lohkojako:

Lohko A Lohko B
pro100 ALTERNATE aTTax
Team-LDLC North Academy
SuperJymy HAVU.PHZ
Conquer Gaming FC Lahti Menace

A-lohko pelataan perjantaina kello 12 alkaen, B-lohko kello 19 alkaen. Ainostaan lohkojen viimeiset eli toisen sijan päättävät ottelut pelataan paras kolmesta -mallilla, muut ottelut pelataan paras yhdestä -mallilla. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenee lauantaina pelattavaan pudotuspelivaiheeseen.

Välierät pelataan lauantaina kello 13:00 ja 16:00. Finaali on vuorossa kello 22:00. Suomenkielistä lähetystä voi seurata YLE Areenasta, englanninkielistä lähetystä Twitchistä. YLE TV2 televisioi turnauksen finaalin suorana.

Tarkan aikataulun ja muut tiedot löydät turnaussivuilta.

Lue myös uutiset Conquer Gamingista ja FC Lahti Menacesta:

Lähde: ASUS ROG Kuvalähde: SuperJymy