Hearthstone Championship Tour (HCT) etenee kesäkauden pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä karsitaan jokaisen alueen edustajat kesäkauden mestaruusturnaukseen. Kiinan edustajat mestaruusturnaukseen valittiin jo elokuussa Gold Series turnausliigan voittajista, mutta vielä on selvittämättä Euroopan, Amerikkojen sekä Aasian ja Tyynenmerenalueen edustajat.

Kilpailu jäljellä olevista paikoista alkaa tänään kun 77 pelaajaa Euroopan kärjestä kilpailee yhteensä neljästä paikasta mestaruusturnauksessa. Mestaruusturnaus järjestetään lokakuussa vielä tuntemattomassa paikassa. Varmaa kuitenkin on, että tarjolla on yhteensä 250 000 dollaria palkintoja, sekä 4 paikkaa maailmanmestaruuksiin vuoden lopulla.

Formaatti

Kaikki HCT:n pudotuspelit karsitaan Swiss-järjestelmällä single-elimination puolivälieriin. Swississä pelaajille arvotaan joka kierroksella uusi vastustaja samalla tuloksella pelaavista pelaajista ja lopussa 8 parhaiten sijoittunutta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Euroopan pudotuspeleissä pelaa 77 pelaajaa (69 pistejohtajaa ja 8 tavern heroa) ja karsintoja pelataan seitsemän kierrosta, näillä tiedoilla pelaajat tarvitsevat vähintään 5-2 ottelutuloksen päästäkseen jatkoon.

Itse ottelut pelataan Best-of-5 yhden bännin Conquestilla. Jokainen pelaaja tuo neljä pakkaa, ja ottelun alussa pelaajat poistavat yhden vastustajan pakan ottelusta. Ottelussa voitetulla pakalla ei saa pelata uudestaan ja pelaaja joka voittaa ensimmäisenä kaikilla kolmella pakalla voittaa pelin.

Aikataulu

  • Lauantai 2.9. 11:00-> Swiss kierrokset 1-6
  • Sunnuntai: 3.9. 11:00-> Swiss kierros 7 Puolivälierät, välierät ja finaalit

Karsintavaiheessa jokaiselta kierrokselta selostetaan yhdestä kahteen ottelua ja neljännesvälieristä eteenpäin kaikki ottelut. Otteluita voi seurata englanninkielisellä selostuksella Hearthstonen viralliselta Twitch-kanavalta. Koska kaikki ottelut eivät lähetykseen mahdu, kannattaa seurata omien lempipelaajien edesottamuksia virallisista bracketeistä.

Suomalaiskolmikko Janetzky, Zumpp ja Vardu lähtevät hakemaan ensimmäistä mestaruuspaikkaa Suomeen

Suomalaisittain pudotuspeleihin lähtee varsinainen huippukolmikko kun hallitseva suomenmestari, Team Dutch Gamingin Alvarr ”Vardu” Dürr, vuoden 2016 suomenmestari Janne ”Janetzky” Aho ja Dreamhack Summer 2017 semifinalisti Sauli ”Zumpp” Rinta-Aho matkaavat Tukholman karsintapaikalle. Kaikilla kolmella on takana erittäin hyvä vuosi ja jokaisella on mahdollisuus kärkipaikolle.

Suomalaiskolmikon pakkavalinnat.

Neljäs suomalaisedustaja Maur1 ei valitettavasti pystynyt osallistumaan turnaukseen.

Eurheilu.com kysyi kolmikon kuulumisia ennen näiden lentoa Tukholmaan.

Ensimmäisenä pitää tietenkin kysyä millä fiiliksillä lähdette kilpailemaan Ruotsiin?

Janetzky: ”Hyvillä mielin, viime Ruotsin reissu Dreamhack Summereille meni positiivisesti suomalaisittain. Mielummin toki pelaisi Suomen puolella, toivottavasti jatkossa saadaan lokaatiot taas tänne.”

Zumpp: ”Varsinkin nyt kun on nähty muiden muiden pakkalistat niin hyvillä fiiliksillä lähdetään”

Kesän pudotuspelit ovat vuoden viimeinen tilaisuus varmistaa paikka MM-kisoissa, onko nyt viimein aika nähdä ensimmäinen suomalainen mestaruuskisoissa?

Vardu: ”Pakkojen pitäisi toimia muita pelaajia vastaan hyvin, eli kaikki rahkeet siihen on. Eikähän tällä kertaa saada ainakin yksi suomalainen läpi, ellei useampikin.”

Uusin lisäosa on ollut ulkona alle kuukauden, onko turnausmetaan löytynyt jo ratkaisuja vai vieläkö pelaajat etsivät taktiikoita?

Vardu: ”Druidi on hyvin pitkälti hallinnut ladderia, mikä on varmasti nopeuttanut metan rauhoittumista. Jos Druidiin kohdistuisi nerffejä niin meta varrmasti muuttuisi melko rajusti, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että parempia uusia pakkoja on vaikea löytää.

Zumpp: ”Priestiin/druidiin ei tunnu olevan kunnon countereita. Muuten metassa on aika pitkälti samat deckit kuin ennen expaa.”

Pisteiden keruu loppui muutama viikko ennen lisäosaa, kuinka paljon kuukausi ilman kilpailua vaikuttaa valmistautumiseen?

Vardu: ”Joutui turvautumaan paljolti muiden pelaajien kanssa valmistautumiseen. Ladderilla pelaaminen ei auta paljon, koska kaikki pelaavat druidia ja sitä vastaan ei bannien vuoksi tulla paljon pelaamaan. Pienemmät onlinecupit joissa druidin voi bannata auttoivat myös.”

Zumpp: ”Heinäkuussa tuli pelattua erittäin paljon, joten tauko sopi itselle ainakin hyvin ettei tarvinnut ladderia/openeita tahkota.”

Janetzky: ”Ei tässä ole ehtinyt vielä levätä, Porin House Cup oli upea startti lisäosalle ja sen jälkeen henk.koht itse hakenut voittoja Strivewiren puolella maksullisista turnauksista. Panoksen myötä turnaukset ovat toimineet loistavana testialustana myös pudotuspelejä ajatellen.”

Toitte kaikki samat neljä listaa turnaukseen, kuinka paljon töitä piti lineuppia varten tehdä?

Vardu: ”Useampi tunti päivässä, usein melko myöhään. Aluksi piti kokeilla paljon erilaisia vaihtoehtoja uuden lisäosan vuoksi. Kun löysimme pakoillemme hyvän suunnan, aloimme hioa yksittäisiä kortteja.”

Janetzky: ”Druid / Priest / Mage tuli aika helposti, Neljäs pakka oli taas vaikein, päädyttiin Shamaaniin, allekirjoittanut saattoi vaikuttaa asiaan ja viilata listan lopullisen näköiseksi. Heikkoina hetkinä teki mieli kiskoa Piraatit ja Murlocit esiin, onneksi pojat pitivät kaidalla tiellä tällä kertaa.”

Pudotuspeleissä ennätykselliset 100% pelaajista toivat Druidin, mitä mieltä olette luokan vahvuudesta lisäosan jälkeen.

Vardu: ”Druid on selvästi pelin vahvin pakka tällä hetkellä. Siitä on myös pitkä aika, kun mikään pakka oli näin selvästi muiden pakkojen yläpuolella. Turnausmetassa se ei ole niin iso ongemlma kuin ladderilla, mutta olisi hyvä voida pelata jotain muuta kuin druidia ja kokea, että voittomahdollisuudet olisivat suunnilleen samaa luokkaa.”

Janetzky: ”Tilanne on aivan absurdi, pitäisi olla jo nerffejä ulkona. Ladder on melkein pelikelvoton nyt kun ei tarvitse grindata pisteitä henkilökohtaisena mielipiteenä. Ei vaan ole mitään intoa pelata, osittain siksi tullut noita buy-in settejä kanssa pelailtua kun saa Druidin banniin niin turnauspelissä on vielä ihan mielenkiintoa entiseen malliin.”

Pudotuspelien myötä HCT kiertue jää usean kuukauden tauolle, millä tavalla aiotte käyttää tulevan vapaa-ajan?

Vardu: ”Se on vielä hiukan auki, tulen kyllä jatkamaan pelaamista seuraavan vuoden kiertueeseen asti. Useampia online-karsintoja muihin turnauksiin on tulossa, keskityn ainakin niihin. Mutta toki nautin myös siitä, ettei tarvitse pelata päivittäin online-cuppeja ja ladderia täydellä yrityksellä. 

Janetzky: ”Ei ainakaan ladderia hakata jos ei nerffejä / muutoksia näy. Karsintoja ja turneita henk.koht varmaan tulee pelailtua ja striimailtua miten kohdalle osuu.”

Zumpp: ”Valmistautumista kesän mestaruusturnaukseen tietenkin ;)”