Yksi vuoden 2017 ehdottomia kohokohtia, Blizzardin isännöimä Hearthstone Global Games (HGG) maajoukkueturnaus käynnistyy tänään. Turnaus kokoaa 48 maata kilpailemaan yhteensä 300 000 dollarin palkintopotista. Neljän pelaajan joukkueet koostuvat talvikaudella eniten pisteitä keränneestä pelaajasta ja kolmesta pelaajasta jotka kotimainen yleisö äänesti maaliskussa Blizzardin valitseman kahdeksikon joukosta.

Lohkovaihe käynnistyy tänään 11:00 Suomen aikaa ja Suomen ensimmäinen peli pelataan huomenna keskiviikkona. Kaikki pelit voi katsoa suorana englanninkielisella selostuksella Blizzardin viralliselta Twitch-kanavalta.

Formaatti

Global Games pelataan täysin uudenlaisella best-of-five joukkueformaatilla.

Ennen peliviikon alkua jokaisen joukkueen tulee valmistella pakka jokaiselle pelin classille. Joukkue sitten päättää keskenään jokaiselle pelaajalle kaksi pakkaa, sekä yhden pelaajan joka on joukkueen ässä. Tämän jälkeen joukkue päättää järjestyksen, jossa haluaa pelata ja lähettää tiedot Blizzardille.

Ennen pelin alkua joukkueelle annetaan vastustajan pelijärjestys ja pelaajien hahmoluokat. Näillä tiedoilla joukkue päättää kumpaa pakkaa kukin pelaajista pelaa ja ottelu voi alkaa.

Jos peli etenee lukemiin 2-2, joukkueen ässäpelaajat pelaavat ratkaisevan ottelun. Ottelussa ässäpelaaja voi valita joko pakan jota ei alunperin käyttänyt ensimmäisessä pelissään tai sen pakan joka jäi yli kun jokaiselle pelaajalle annettiin pakkapari.

Pelaajat pelaavat vuorotellen, mutta joukkue saa keskustella keskenään pelien aikana ja niiden välillä.

Turnauksen eteneminen

Turnaus on jaettu kolmeen karsintavaiheeseen ja offline finaaleihin. Ensimmäinen karsintavaihe käynnistyy tänään kun kahdeksan kuuden joukkueen lohkoa aloittaa round robin kamppailun jatkopaikoista. Ensimmäinen vaihe kestää yhteensä kymmenen viikkoa, ja sen lopuksi jokaisen lohkon kolme parasta joukkuetta jatkaa toiseen lohkovaiheeseen.

Toisessa vaiheessa jäljelle jääneet 24 joukkuetta jaetaan puolestaan kuuteen neljän maan lohkoon ja tällä kertaa jatkopaikat jaetaan lohkon kahdelle parhaalle maalle, sekä neljälle parhaiten pärjänneelle kolmanneksi sijoittuneelle maalle.

Viimeinen online vaihe pelataan 16 joukkueen  single elimination brackettinä, josta neljä parasta kutsutaan kesällä Saksassa pelattaviin finaaleihin.

Suomen otteluaikataulu

  • Keskiviikko 12.4. Suomi vs Norja | Lähetys 17:00 alkaen, Suomen peli ensimmäisenä
  • Keskiviikko 26.4. Suomi vs Chile | Lähetys 17:00 alkaen, Suomen peli neljäntenä
  • Keskiviikko 10.5. Suomi vs Italia | Lähetys 17:00 alkaen, Suomen peli toisena
  • Keskiviikko 17.5. Suomi vs Israel | Lähetys 17:00 alkaen, Suomen peli toisena
  • Tiistai 6.6. Suomi vs Japani | Lähetys 11:00 alkaen, Suomen peli toisena

Suomen joukkue

Janetzky • TwitterTwitch

Suomen joukkueen kapteeni, Nerd Ragessa pelaava Janne ”Janetzky” Aho nousi ensimmäista kertaa suuremman yleisön tietoisuuteen voitettuaan Porissa pelatun Insomnia 2015 lanitapahtuman. Huikean turnausvoiton lisäksi Janne saattoi kehuskella eliminoineensa turnauksen ainoat joukkueelliset pelaajat, siihen aikaan RCTICin riveissä pelanneen kilpailukolmikon, NikoTheGreatin, Kufdonin ja Wampien.

Voiton jälkeen Janetzkyn kilpaura lähti selkeään nousujohteeseen, 2016 mies kuittasi paikan HCT Winter ja HCT Summer seasonin preliminäärikarsinnoista ja voitti kesällä ensimmäistä kertaa järjestetyt Hearthstonen Suomenmestaruudet ja vuoden lopulla pelatun ESL King of the Hillin. 2017 ei näytä yhtään huonommalta sillä HGG:n lisäksi Janetzky pelasi jo HCT Winter playoffeissa ja on tälle hetkellä Suomen kärjessä kevätkauden pisteissä. Viime aikoina Janetzky on aloittanut myös streamaamisen Twitchissä.

 

Kufdon • TwitterTwitch

ENCE Esportsia edustava Antti ”Kufdon” Lammi on maajoukkueen toinen pelaaja joka kilpailee tällä hetkellä organisaation alla. Antti on kilpaillut jo vuoden 2014 Assemblyistä alkaen, mutta varsinainen läpimurto tapahtui 2015 kesällä kun hän selvitti tiensä läpi Vulcun Deckmasters turnauksen karsinnan. Varsinaisessa turnauksessa Kufdon jäi kahdentoista parhaan joukkoon, mutta onnistui vakuuttamaan yleisön taidoistaan ja nousikin pian yhdeksi tunnetuimmista suomalaisista kilpapelaajista Hearthstonessa.

Sijoitukset kansainvälisillä kentillä eivät jääneet pelkästään Vulcuniin, 2015 syksyllä Kufdon nousi kahdeksan parhaan joukkoon Dreamhack Cluj-Napocassa ja 2016 hä selvitti tiensä kuudentoista parhaan joukkoon Dreamhack Winter tapahtumassa. Kotimaisittain Kufdon voitti mm. kuukausi sitten pelatun Lantrek pro-turnauksen. Kilpailemisen ohella Kufdon streamaa säännöllisesti twitch-kanavallaan ja kirjoittaa pakkaoppaita ENCEn kotisivulle.

 

Ersee • TwitterTwitch

Aiemmin ManaLightin ja Esports Heron paidoissa pelannut Juho ”Ersee” Hyödynmaa nappasi ensimmäisen voittonsa keväällä 2015 järjestetyillä Lantrekeilla ja on sen jälkeen osoittanut kerta toisensa jälkeen olevansa verraton turnauspelaaja. Varsinainen pommi oli 2015 Dreamhack Winter jossa Ersee selvitti tiensä finaaliin asti omatekoisen Combo-Warlockinsa harteilla. Finaali on tähän päivään asti paras suomalaissijoitus avoimessa major-turnauksessa.

Dreamhackin lisäksi Ersee tunnetaan pysäyttämättömänä suomalaisissa turnauksissa, tähän mennessä Ersee on napsinut voitot Lantrekeiltä 2015 ja 2016 sekä Helsinki.GG kutsuturnauksesta. Hopeasijat puolestaan Juho napsi hiljattain Finnish Esports Leaguen ensimmäiseltä kaudelta ja Lantrek 2017 turnauksesta. Streamaamisen puolelta Erseen kanava on harvinaista herkkua, ja mies onkin pitänyt hiljaiseloa viimeisen puoli vuotta. Huhu kuitenkin kertoo että HGG:n myötä saattaisi myös Erseen kanava aktivoitua.

 

Wampie • TwitterTwitch

Aleksi ”Wampie” Majander on varmasti joukkueen pisimpään kilpaillut pelaaja. Ensipuraisun kilpapelaamisen Aleksi otti jo 2013 järjestetyissä ManaGrindin avoimissa turnauksissa. Wampie on kilpaillut eri puolilla Eurooppaa aina Dreamhack Bucharest 2014:sta alkaen ja tämän uran parhaita sijoituksia on 2014 pelattu joukkueliiga TakeTV Gentlemen Cup jossa hänen, Ostkakan, Kaldin ja Spon muodostama joukkue sijoittui toiseksi.

Vaikka suuremmissa turnauksissa ei ole Wampielle herunut kummoisia sijoituksia viime vuonna, kilpailee hän kuitenkin yhä aktiivisesti ladderilla ja avoimissa turnauksissa. Näitten lisäksi Wampien voi usein nähdä selostamassa turnauksia, streamaamassa Twitchissä, tai kirjoittamassa tämänkaltaisia artikkeleita.

 

Lohkot

Lohko A:

 Kiina
 Brasilia
 Ruotsi
 Bulgaria
 Sveitsi
 Indonesia

Lohko B:

 Yhdysvallat
 Iso-Britannia
 Hollanti
 Romania
 Thaimaa
 Peru

Lohko C:

 Venäjä
 Espanja
 Australia 
 Itävalta
 Argentina 
 Uusi-Seelanti 

Lohko D:

 Korea
 Kreikka 
 Hong Kong 
  Unkari
 Portugali
 Slovakia 

Lohko E:

 Japani
 Italia
 Suomi 
 Norja 
 Chile
 Israel 

Lohko F:

 Ranska
 Kanada 
 Tanska
 Belgia
 Kazachstan 
 Malesia

Lohko G:

 Taiwan
 Puola
 Singapore 
 Turkki 
 Vietnam 
 Mexico 

Lohko H:

 Saksa
 Ukraina 
 Tsekki
 Valko-Venäjä
 Kroatia
 Philippiinit  

Palkinnot

Sijoitus Per pelaaja (USD) Yhteensä (USD)
1st $15,000                       $60,000
2nd $10,000 $40,000
3rd & 4th $5,000 $20,000
5th – 8th $1,500 $6,000
9th – 16th $1,250 $5,000
17th – 48th      $1,000 $4,000

 

Lähde: Blizzard

10:55 korjattu Suomi vs Japani päivämäärä