Tuiki tuntematon eilic, Helsinki REDSin kärkinimi Zumpp ja Suomen kiistattomasti kovin pisteharja Maur1. Eurheilu.com esittelee Hearthstone pudotuspelien suomalaispelaajat.

Heartstonen kilpailuvuosi on jaettu kolmeen kauteen, joista ensimmäinen saa päätöksensä nyt toukokuussa. Kullakin palvelimella 64 parasta pelaajaa kilpailee pudotuspeleissä joista 4 parasta jatkaa 16. pelaajan maailmanlaajuisiin mestaruuskilpailuihin. Mestaruuskilpailuista neljä parasta pelaajaa kuittaa paikkansa miljoonan dollarin maailmanmestaruuksiin alkuvuodesta 2019. Pudotuspelit kilpaillaan Best of 5 Conquest formaatilla Swiss-järjestelmällä.

Pelit lähetään englanniksi selostettuna Hearthstonen viralliselta Twich-kanavalta. Swiss järjestelmän rakenteesta johtuen jokaisesta yli 30 pelin kierroksesta tullaan näkemään vain muutama ottelu selostettuna, joten oman lempipelaajansa seuraaminen saattaa olla hankalaa.

Esittelyssä pudotuspelien suomalaistähdet

Sauli "Zumpp" Rinta-aho

Helsinki REDSin riveissä pelaava Sauli on varmasti pudotuspelien tunnetuin suomalaispelaaja. IT-alalla työskentelevä Zumpp on pelannut ammattilaistasolla jo useamman vuoden, ja parhaiten hänet tunnetaan Suomen ensimmäisenä Dreamhack mestarina vuoden 2017 Dreamhack Wintereiltä.

Evgueni "eilic" Ilichko

24. vuotias yliopiosto opiskelija eilic on kilpaillut tätä ennen muun muassa Tavern Hero karsinnossa, Opiskelijoiden Suomenmestaruuksissa ja pienemmissä lanitapahtumissa. Alkavat pudotuspelit ovat ensimmäiset eilicin uralla.

Mauri "Maur1" Hartikainen

Lukiossa opiskeleva Suomen nuori toivo Maur1 aloitti kilpapelaamisen Hearthstonessa viime vuoden keväällä. Tuleva pudostuspelitapahtuma on toinen johon Maur1 on ansainnut paikan urallaan.

Haastattelussa Mauri "Maur1" Hartikainen

Kyseessä on käsittääkseni ensimmäinen matkasi ulkomaille kilpailemaan, jännittääkö kisata Hollannissa?

Tämä on tosiaan ensimmäinen turnausmatkani ulkomaille, mikä tietysti aina jännittää vähän. En kumminkaan ota liikaa stressiä turnauksesta vaan pyrin suoriutumaan parhaani mukaan.

Sinulla ei tällä hetkellä ole joukkuetta takanasi, vaikuttiko se valmistautumiseesi?

En usko, että joukkueen puute vaikutti valmistautumiseeni merkittävästi. Keskustelin parin muun pelaajan kanssa mahdollisista pakoista sekä luotin omaan kokemukseeni matchupeista lineuppia kootessa.

Kaikki pakkalistat julkaistiin viikon alussa, millaiset uskot sinun mahdollisuutesi olevan nyt kun vastustajien taktiikat ovat näkyvillä?

Vastustajien taktiikat ovat pitkälti sitä, mitä odotin. Olen tyytyväinen tuomiini pakkoihin ja uskon, että minulla on mahdollisuudet edetä pitkälle, kunhan vain pelaan hyvin.

Playoff paikan lisäksi olet nyt Suomen kärjessä HCT pisteissä, ja maailmalla 30. parhaan joukossa. Onko sinulla suunnitelmia ammattilaisuran suuntaan?

Ammattilaisura ei ole vielä käynyt mielessä. Jos hyvä menestys jatkuu, saatan harkita sitä tulevaisuudessa.

Haluatko lopuksi sanoa jotain faneillesi?

Toivotaan, että kortit nousevat hyvin ja pelireissu sujuu ilman ongelmia.

Kuvalähde: Blizzard