Hearthstone Championship Tour (HCT) on edennyt kevätkauden mestaruuksien pudotuspeleihin. Kiinan edustajat mestaruusturnaukseen valittiin jo huhtikuussa Gold Series turnausliigan voittajista, mutta vielä on selvittämättä Euroopan, Amerikkojen sekä Aasian ja Tyynenmerenalueen edustajat. Kilpailu jäljellä olevista paikoista alkaa tänään kun 77 pelaajaa Euroopan kärjestä kilpailee yhteensä neljästä paikasta mestaruusturnauksessa. Mestaruusturnaus järjestetään kesäkuussa Shanghaissa jossa tarjolla on yhteensä 250 000 dollaria palkintoja, sekä 4 paikkaa maailmanmestaruuksiin vuoden lopulla.

Formaatti

Kaikki HCT:n pudotuspelit karsitaan Swiss-järjestelmällä single-elimination puolivälieriin. Swississä pelaajille arvotaan joka kierroksella uusi vastustaja samalla tuloksella pelaavista pelaajista ja lopussa 8 parhaiten sijoittunutta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Euroopan pudotuspeleissä pelaa 77 pelaajaa (69 pistejohtajaa ja 8 tavern heroa) ja karsintoja pelataan seitsemän kierrosta, näillä tiedoilla pelaajat tarvitsevat vähintään 5-2 ottelutuloksen päästäkseen jatkoon.

Itse ottelut pelataan Best-of-5 yhden bännin Conquestilla. Jokainen pelaaja tuo neljä pakkaa, ja ottelun alussa pelaajat poistavat yhden vastustajan pakan ottelusta. Ottelussa voitetulla pakalla ei saa pelata uudestaan ja pelaaja joka voittaa ensimmäisenä kaikilla kolmella pakalla voittaa pelin.

Aikataulu

  • Lauantai 20.5. 11:00-> Swiss kierrokset 1-6
  • Sunnuntai: 21.5. 11:00-> Swiss kierros 7 Puolivälierät, välierät ja finaalit

Karsintavaiheessa jokaiselta kierrokselta selostetaan yhdestä kahteen ottelua ja neljännesvälieristä eteenpäin kaikki ottelut. Otteluita voi seurata englanninkielisellä selostuksella Hearthstonen viralliselta Twitch-kanavalta. Koska kaikki ottelut eivät lähetykseen mahdo, kannattaa seurata omien lempipelaajien edesottamuksia bracketeistä.

Janetzky edustamassa yksin Suomea

Nerdrage.pro joukkueessa pelaava Janne ”Janetzky” Aho on ainoana suomalaisena mukana kilpailemassa pudotuspeleissä. Hallitseva Suomenmestari keräsi kevätkaudella 26 pistettä, mikä riitti jaetulle 30. sijalle pudotuspelejä varten. Eurheilu.com yhytti Janetzkyn eilen ja kyseli hieman millä tunnelmilla mies lähtee viikonlopun koitokseen.

Ensimmäisenä pitää tietenkin kysyä, miltä tuntuu lähteä ensimmäistä kertaa Suomen ainoana edustajana pudotuspeleihin?

Matkustaminen ja hotelli olisi ollut kyllä kiva jakaa jonkun kanssa ihan vaan käytännön / mukavuuden kannalta. Ei se muuten omaan tekemiseen vaikuta sen kummemmin.

Sinulla on uskomaton määrä tuloksia suomalaisista laneista ja internetin avoimista turnauksista, kuinka itsevarma olet kun vastaan asettuu Euroopan kärki kevään ajalta?

Rehellisesti sanoen melko kaukana itsevarmasta, Hearthstonessa voi tunnetusti käydä mitä tahansa. Peli ja sarja kerrallaan lauantaina.

Uusinta lisäosaa on pelattu jo toista kuukautta, koetko että turnausmeta on jo ratkaistu, vai vieläkö osallistujilta löytyy yllättäviä taktiikoita?

Ungoron laajuus kyllä yllättää ihan päivittäin, esim. CN vs EU:han voitettiin Medivh / Free From Amber – Priestillä. Kaikennäköinen counter – toiminta ja targetointi onnistuu lukemattomilla eri tavoilla ja techeillä. Monessa lineupissa on erikoisia kortteja ja ideoita mitä niillä yritetään tehdä, eli turnausmeta on ainakin hyvällä mallilla monipuolisuuden suhteen. Yllättäviä matchuppeja ja tilanteita tulee varmasti eteen lauantaina.

HCT:n turnaukset ovat mielenkiintoisia siitä, että kaikki pakkalistat ovat turnauksessa pelaajien nähtävillä, miten koet että tämä vaikuttaa valmistautumiseen ja pelaamiseen?

Hitaammilla pakoilla saa melkein enemmän siitä irti että tietää jo mulliganissa mitä toiselta puolella on tulossa, nopeampi pakka haluaa aina tehdä samat temput. Techvalinnnat eivät ehkä yllätä ketään, mutta toisaalta esimerkiksi Bloodlust listassa tekee heikoista pöydistäkin uhkaavia ja saattaa pakottaa jonkun cleareja. Valmistautumisessa voi tietoisesti hyödyntää tätä, toisaalta joku pakka mikä ei koskaan toimisi avoimilla listoilla ei koskaan päädy HCT:hen asti. Peleissä tietää kaikki temput mitä toisella puolella on, ihan erilaista peliä kun ”normaali” Hearthstone. Itse tykkään kyllä avoimsta listoista, voisi käyttää useammissakin turnauksissa.

Omassa lineupissasi pelaat hieman hitaampia pakkoja, mikä sai valitsemaan juuri tämän nelikon kilpailuun?

Ei kauheasti tehnyt mieli ottaa neljää aggropakkaa ja vedellä 50/50 mirroreita turnaushengestä, toisaalta puhtaat hard-control pakat olisivat vaatineet enemmän valmistautumisaikaa, kultainen keskitie löydettiin näillä listoilla. Kaikissa listoissa on aggroa vastaan techiä / valueta hitaampia listoja vastaan, taas vähintään se kolmasosa pelaajista on naamasuunnitelmalla liikkeellä. Paladinista piti myös hävittää murlocit kanssa koska Hungry Crabit tuli odotetusti taas tosi monen pelaajan listoihin sisään. Muuten aika perusvarmat deckvalinnat mitä itse on tykännyt pilotoida eli sikäli mikäli myös omalla mukavuusalueella.

Keväälle ei saatu kilpailupaikkaa Suomeen, joten tiedossa on matka naapurimaahan kilpailua varten. Vaikuttaako Tukholmaan reissaaminen itse suoritukseen?

Suomi olisi ollut tietenkin mukavuusalueella, mutta suoritukseen Tukholma ei kyllä vaikuta. Ruotsissa on myös hyviä puolia kyllä, sillä paikallisia pelaajia ei kuitenkaan näe ihan joka kuukausi. On mukava että pääsee tapaamaan tuttuja pitkästä aikaa.

Ennen kuin päästän sinut valmistautumaan lauantain koitokseen, onko mitään terveisiä mitä haluat sanoa faneille ja tukijoille?

Tiimiä pitää aina kiittää, Nerdrage.pro:n tuella eventtejä tulee tänä kesänä useampi vielä playoffien jälkeen. Muuten voi yleisesti kiittää kaikkia kaikesta, tehdään
parhaamme taas peli ja setti kerrallaan.