Maaliskuu on ollut vaikea kuukausi Blizzardin huippusuositulle kilpakorttipelille. Uudistus ladderiin toi muassaan liudan ongelmia joista eurheilu.com uutisoi jo kuun alussa. Ongelmat saatiin korjattua reilu viikko ennen kuun loppua, ja Blizzard vaati kaikkia pelaajia pelaamaan vähintään 30 peliä kuukauden aikana saadakseen ladderin kärjen liikkeelle. Korjaus otettiin hyvin vastaan, mutta tänä keskiviikkona jokin meni uudestaan pieleen.

Keskiviikkopäivänä pelaajat huomasivat yhtäkkiä, että voitoista ansaitsee yhtäkkiä paljon vähemmän sijoituksia kuin aikaisemmin. Kun yleensä noin viiden voiton putki riitti sijalta 200 sijalle 100, yhtäkkiä samaan sijoitukseen vaadittiinkin 10 voittoa. Tämä tuli järkytyksenä pelaajille, jotka eivät sattuneet vielä alkuviikosta istumaan korkeimmilla sijoituksilla, sillä tuplattu määrä voittoja tarkoittaa yli kaksinkertaista määrää aikaa minkä sijoituksen hakeminen kestää. Keskiviikkopäivänä sadat pelaajat täyttivät twitterin todisteilla ongelmista, ohessa on saksalaisten huippupelaajien Casien ja MrYagutin kokemukset ongelmista.

Eniten ongelma koskee niitä pelaajia, jotka tarvitsevat korkean sijoituksen varmistaakseen paikkansa MM-kisojen ensimmäisen kauden pudotuspeleihin. Pudotuspelipaikka on itsessään 1000 dollarin arvoinen, ja tarjoaa tietenkin tien suuremmille rahoille.

Ongelmallisinta on, että vaadittava pistemäärä ei ole vielä täysin tiedossa, joten pelaajat eivät tiedä mitkä sijat ovat turvallisia. Suurin osa ennusteista odottaa ensimmäisen kauden pisterajaa 28. pisteeseen Euroopassa. Suomalaisittain tämä tarkoittaisi, että Zumpp ja Maur1 ovat varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä, kun taas esimerkiksi Helsinki REDSin Vardu ja Janetzky joutuvat kisaamaan rikkinäisellä ladderilla. Vardu tarvitsee sijoituksen 100. parhaan joukkoon, Janetzky 25. parhaan joukkoon.

Hearthstonen virallinen ranking on jaettu kuukauden mittaisiin jaksoihin ja maaliskuu on viimeinen jakso, josta voi kerätä pisteitä ensimmäisen kauden pudotuspelejä varten. Historiallisesti jokaisen kuukauden viimeiset päivät ovat olleet tärkeimpiä sijoitustaistossa, joten sadat pelaajat ovat odottivat jossain 200. sijan tienoilla kuun viimeisiä päiviä valmiina hakemaan sijoitusta 50 parhaan joukossa. Näille pelaajille muutos tarkoittaa pitkiä päiviä ja todennäköisesti historian parhaitten voittoprosenttien saavuttamista, mikäli he mielivät vaadittuihin pisteisiin.

Pudotuspelipaikkojen lisäksi

Ongelma on herättänyt paljon keskustelua Twitterissä, ohessa esimerkiksi G2 Esportsin Radu ”Rdu” Diman ja Blizzardin luottoselostaja Simon ”Sottle” Welchin kommentit aiheeseen.

Lähde: QWERTY97:n koontilanka Redditistä