Hearthstone Spring Championships käynnistyi jyrinällä kun pelin Game Director Ben Brode ja Principal Game Designer Mike Donais antoivat ensimmäiset maistiaiset seuraavasta lisäosasta Knights of the Frozen Thronesta. Elokuussa julkaistavassa lisäosassa on yli 130 korttia, uudet Death Knight hero-kortit, uusi avainsana Lifesteal ja yksinpelihaasteita joista voi voittaa kortteja ja korttipakkoja.

Uusin lisäosa pähkinänkuoressa:

  • Ilmestyy elokuun aikana
  • Noin 130 uutta korttia
  • Death Knight Hero -legendary kortit
  • Lifesteal avainsana ja painotusta deathrattleen
  • Adventure josta palkintona 3 pakkaa ja satunnainen Death Knight kortti

Lisää kortteja julkaistaan 24.7. alkaen

Kauan odotettu Death Knight vihdoin osaksi peliä

Lisäosan suurin uudistus on uusi korttityyppi, Death Knight Hero. Uudet kortit ovat legendaryja jotka muuttavat Heron uuteen Death Knight muotoon. Kortit tarjoavat pelaajalle armoria ja battlecry efektin pelattaessa, mutta niitten tärkein puoli on uusi hero power joka pysyy loppupelin.

Ensimmäisenä julkaistiin hunterin Death Knight Hero kortti Deathstalker Rexxar joka pelattaessa antaa 5 armoria ja tekee 2 damagea jokaiseen vastustajan minioniin. Deathstalkerin hero power on Build-a-Beast jossa pelaaja valitsee discover-mekaniikalla kaksi satunnaista beast-korttia ja kursii niistä kokoon uuden Zombeast kortin. Zombeastissa lasketaan molempien valittujen beastien Attack, Health ja Manacost yhteen ja sen lisäksi uudessa kortissa on molempien korttien kaikki efektit.

Minioneiden rakentaminen maksaa kaksi manaa ja ne saa käteensä, mikä on hieman hidasta, kuitenkin hyvällä tuurilla tiedossa on 2-4 manan minioneita joilla on erittäin hyvä statline mahdollisten muitten efektien lisäksi.

Uusissa korteissa painotetaan Deathrattlea ja Lifestealia

 

Ben Broden mukaan Deathrattle tulee olemaan tärkeä osa Knights of the Frozen Thronea. Mekaniikka on ollut mukana pelin alusta asti, mutta sitä painotettiin eniten pelin ensimmäisessä laajennuksessa, Curse of Naxxramas adventuressa. Erityisesti Piloted Shredder muistetaan tuolta ajalta, sillä kortti löytyi lähes jokaisesta pakasta aina Standard formaattiin asti jolloin se siirtyi osaksi Wildia. Tähän mennessä julkistetuista korteista ainoastaan Shallow Gravedigger on deathrattle minion, ja vaikuttaa melko keskinkertaiselta.

Tulevista legendaryistä paljastettiin vain Prince Keleseth joka antaa kaikille pakassa oleville minioneille +1/+1 mikäli pakassa ei ole jäljellä yhtään kahden manan korttia. Korttilla saattaa olla paikkansa nopeisiin pöytää painottaviin listoihin kuten Zoo-Warlockiin ja Aggro-Druidiin, mutta saattaa lopulta osoittautua liian hitaaksi tai epäluotettavaksi.

Uutena avainsanana peliin lisätään Lifesteal joka tarkoittaa että kaikki minionin tai spellin tekemä damage parantaa samalla pelaajaa. Käsite ei ole täysin uusi, sillä minioneista ainakin Wickerflame Burnbristle ja Mistress of Pain ovat jo sisältäneet vastaavan efektin. Spellien kohdalla Shaman Legendary Hallazeal the Ascended tarjosi puolestaan vastaavan efektin.

Uudistus on tervetullut, sillä pitkään pelaajat ovat joutuneet valitsemaan joko parantamisen tai progressiivisten pelien väliltä kullakin vuorolla. Aika näyttää riittävätkö uudet kortit hillitsemään nopeiden aggropakkojen ylivaltaa, mutta ainakin priestin tuleva AOE-spell Spirit Lash on harppaus oikeaan suuntaan.

Adventuret palaavat lisäosan myötä

Paljon suosiota keränneet adventuret, eli Hearthstonen yksinpelihaasteet palaavat Knights of the Frozen Thronen myötä peliin. Lisäosa tuo yhteensä kahdeksan yksinpelihaastetta jotka on jaettu prologiin, kahteen siipeen ja lopulliseen yhteenottoon itse Lich Kingin kanssa.

Kaikki haasteet ovat ilmaisia pelaajille, ja molempien siipien sekä Lich Kingin päihittämisestä palkitaan korttipakalla. Näiden lisäksi jokaiselle joka suorittaa prologihaasteen annetaan satunnainen Legendary Death Knight Hero-kortti.

Lähde:

Kuvat: Blizzard News