Hearthstonen historian suurimmat roistot palaavat pelin uusimmassa lisäosassa. Rise of Shadowsissa Hagatha, Toggwaggle, Rafaam ja Dr. Boom yhdistävät voimansa ennustajaeukko Madame Lazulin kanssa. Teema tuo mukanaan pahan kätyreitä, sekä muistoja menneistä lisäosista.

Lisäosa pähkinänkuoressa:

  • Julkaisu: Tiistai 9.4.
  • 135 Uutta korttia
  • Kolme uutta mekaniikkaa
  • Kaksi ennakkotilausta, 50€ ja 80€, sekä halpa 10€ paketti julkaisun jälkeen

Nolo virhe päästi yksinpelin superkortit moninpeliin

Julkaisun mukana Blizzard julkaisi pelin uusimman päivityksen. Päivityksessä peliä pienennettiin mobiililla, parannettiin yhteyden katkeamisen turvaa ja lisättiin ennakkotilaukset pelin kauppaan.

Kaupan avaaminen ei sujunut kuitenkaan kommelluksitta. Päivitykseen livahtanut bugi jakoi pelaajille jostain syystä yksinpeliin kuuluvia kortteja. Ennen kuin virhe huomattiin, pelaajat pääsivät käyttämään näitä kortteja myös toisiaan vastaan kilpaladderilla ja turnauksissa.

Ongelma huomattiin tunnin sisällä tapahtuneesta, mutta se ehti aiheuttaa paljon hilpeyttä pelaajien keskuudessa. Lisäosan ennakkotilaaminen on toistaiseksi estetty kun Blizzard keskittyy ongelman korjaamiseen.

Kolme uutta mekaniikkaa ja roppakaupalla vanhojen muistelua

Ensimmäinen uusi mekaniikka on Twinspell. Kun pelaaja pelaa Twinspell loitsun saa hän kopion siitä käteensä ilman mekaniikkaa. Toisin kuin aiemmin peliin lisätyssä Echossa, kopiota ei tarvitse pelata samalla vuorolla. Loitsuihin lisätään myös Scheme-mekaniikka, joka vahvistaa korttien efektiä sen mukaan, mitä pidempään ne pitää kädessä. Ensimmäinen esimerkki on viiden manan Hagatha’s Scheme joka alkaa yhdestä vahingosta mutta tekee lopulta jopa neljä vahinkoa kaikkiin vihollisiin.

Twinspell ja Scheme mekaniikat

Viimeinen mekaniikka ovat uudet Lackey minionkortit. Lackeyt ovat yhden manan kortteja, joilla kullakin on vahva battlecry-efekti. Kortit itsessään ovat vahvimpia yhden manan kortteja, mitä pelissä on koskaan nähty. Ne on kuitenkin tasapainotettu sillä, ettei niitä voi lisätä suoraan pakkaan vaan niitä saa muista korteista satunnaisesti.

Lackey minionkortit

Uusien mekaniikkojen lisäksi lisäosan teeman mukaisesti mukaan tuodaan myös vanhoja mekaniikkoja joita ei ole nähty pitkään aikaan pelissä.

Rise of Shadows aloittaa uuden Standard-vuoden

Rise of Shadowsin myötä Hearthstonen pääpelimuoto Standard kokee muutoksia, kun kolme lisäosaa siirtyy pois sallituista korteista. Alkavan lohikäärmeen vuoden myötä mammutin vuoden lisäosat poistuvat standardista.

Kuten aina kilpavuoden vaihtuessa, myös nyt Standard pelimuodosta hyllytetään muitakin kortteja, joita pidetään turhan vahvoina. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa näihin kortteihin lukeutuu myös vain vuosi sitten julkaistuja kortteja. Yhteensä eläkkeelle siirtyy yhdeksän korttia.

Classic collectionin puolelta eläkkeelle siirtyy yhteensä kolme korttia, Naturalize, Doomguard ja Divine Favor. Loput kuusi korttia lähtevät huhtikuussa 2018 julkaistusta The Witchwood lisäosasta. Kyseessä ovat Baku ja Genn ja näihin liittyvät neljä tukikorttia.

Blizzard panostaa entistä enemmän yksinpelisisältöön

Uuden lisäosan myötä Hearthstonessa tarjotaan entistä monipuolisempaa yksinpelisisältöä. Uudet haasteet pohjautuvat huippusuosittuun Dungeon Run pelimuotoon jota pelaajat ovat päässeet kokeilmaan viimeisen kolmen lisäosan aikana. Uudistusten myötä pelaajat pääsevät ansaitsemaan uusia hahmoja, kehittämään niitä ja mittelemään jopa 75 pomoa vastaan. Kehittäjät ovat myös luvanneet, että yksinpelin tarina tulee jatkumaan läpi vuoden kaikissa lisäosissa.

Rise of Shadowsin yksinpelimuoto

Panostus ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, jatkossa yksinpelisisällöstä joutuu nimittäin maksamaan joko 20 euroa tai 2800 kultaa per lisäosa. Kussakin lisäosassa pelaajille tarjotaan kuitenkin maistiaisia ja rahaa vastaan tarjotaan palkkioksi pakkoja ja kortteja joita ei voi kerätä perinteisesti korttipakoista.

Lähde ja kuvat: Hearthstone Topdecks