Eurheilu.com esittelee päivityksen muutokset, ja niiden vaikutuksen pelin metaan.

Kabal Lackey

Ensimmäinen muutoksen alla olevista korteista on paljon vihattu Kabal Lackey, joka antaa Warlockeille mahdollisuuden nostaa demoneita pakasta suoraan kentälle. Yhdistettynä Doomguardin ja Voidlordin kanssa se on luonut useita erittäin vahvoja arkkityyppejä ja nostanut hahmoluokan pelin selkeästi pelatuimmaksi.

Lackey on aiheuttanut pelaajille paljon harmaita hiuksia aina julkaisustaan lähtien, ja toivoa sopii, että kortin hidastaminen tasapainottaa sitä tarpeeksi.

Dark Pact

Ehkä tärkeämpi muutos Warlockiin on Dark Pact, jonka parannuksen määrä puolitettiin kahdeksasta neljään. Muutos tekee pakasta huomattavasti heikomman erityisesti nopeita pakkoja vastaan, sillä jatkossa ne voivat polttaa Warlock pelaajan alas ennenkuin tämä pääsee kunnolla pöydälle.

Yhdessä nämä kaksi muutosta kääntävät koko hahmoluokan päälaelleen. Todennäköistä on, että jonkinlainen Control arkkityyppi Warlockista tullaan näkemään, sillä yksin Voidlord ja Death Knight Guldan ovat tarpeeksi vahvoja kantamaan pelejä, mutta luultavasti myös muut arkkityypit, kuten Zoo ja Even nousevat pintaan.

The Caverns Below

Roguen Quest-kortti The Caverns Below ottaa jo toisen kerran osumaa, kun jatkossa palkintona pelaaja saa vain 4/4 minioneita. Edellisen kerran kortin vaatimuksia nostettiin viiteen pelattuun minioniin, sillä sitä pidettiin aivan liian vahvana. Muutos poisti pakan muutamaksi kuukaudeksi, mutta viimeisen lisäosan myötä se teki näyttävän paluun kärkeen.

Monet ammattipelaajat uskovat, että muutos tuskin poistaa pakkaa vieläkään metapelistä. Vaikka palkinto onkin hieman heikompi, pystyy pakka yhä painostamaan hitaampia listoja samalla tavalla kuin ennen.

Call to Arms

Pelin yhdeksi parhaimmista korteista nimetty Paladinin Call to Arms ottaa ansaittua osumaa päivityksessä kun sen hinta nousee neljästä manasta viiteen. Vaikka muutos vaikuttaa pieneltä, on se kriittinen, sillä jatkossa Genn Greymaneen nojaava Even Paladin ei voi enää korttia käyttää. Even Paladin oli selkeästi pelin vahvin pakka, ja tulee jatkossa tuskin näkemään paljoa peliä.

Kalliimpi Call to Arms tuskin katoaa pelistä kokonaan, sillä ainakin jo ennen päivitystä suosiota kerännyt Murloc Paladin pystyy käyttämään korttia viidellä manalla.

Spiteful Summoner

Spiteful Summoner on ehkä koko päivityksen vähiten ongelmallinen kortti. Vaikka Spiteful pakat ovat jatkuvasti pyörineet mukana turnauksissa ja ladderilla, ei niitä missään vaiheessa ole pidetty aivan kärkitason vaihtoehtoina. Kortin suurin ongelma on, että sille häviäminen tuntuu erittäin epäreilulta. Erityisesti viimeisen lisäosan jälkeen tämä on noussut puheeksi, sillä useat heikot 10-manan minionit poistettiin Standard pelimuodosta.

Muutoksen jälkeenkin Summoner tulee näkemään peliä druidissa, jossa se on kaikkein tunnetuin tällä hetkellä. Muutoksen myötä korttia ei voi pelata enää Genn listoissa, ja lisäksi tarjoaa enemmän aikaa hitaille pöydän tyhjennyksille, kuten Twisting Netherille ja Psychic Screamille vastata uhkaan.

Naga Sea Witch

Naga Sea Witch on päivityksen ainoa Wild-kortti, joka muutettiin. Aiempi 5 manan hinta tarjosi pelaajille mahdollisuuden pelata vuorolla 5 tai 6 useita Giant kortteja (8/8 minioneita joiden hinta alenee eri tavoin). Jatkossa korttia tuskin nähdään, sillä vastaavat vuorot 8 manalla eivät yksinkertaisesti ole tarpeeksi vahvoja Wild-metaan.

Lähde: Blizzard