Kilpapelaajan arki on usein hektistä ja kiireistä, varsinkin, jos kilpapelaamisen ohella esimerkiksi opiskelee tai työskentelee. Harjoittelu ja turnaukset vievät aikaa, ja kuten joka lajissa, myös e-urheilijan tulee pitää huolta säännöllisestä ruoka- ja liikuntarytmistä.

– Aika paljon tulee perusruokia tehtyä, kuten jotain spaghettia ja jauhelihaa tai kanaa ja riisiä, parin ruoka-aineen ruokia. Suhteellisen halpaa ja nopeaa ruokaa näin opiskelijana, kertoo kokkaustavoistaan KOVAn League of Legends -joukkueen kapteeni, Tatu “Tatuy” Jauhiainen.

Pandemia-aikana ihmiset ovat yhä enemmän alkaneet hyödyntää ruoan tilauspalveluita. Yksi arkea helpottava konsepti on Ruokaboksi: Sivuilta voit valita itsellesi mieluisimman boksin, ja saat sen maanantaina kotiin toimitettuna. Ruokaboksien raaka-aineet valikoidaan sesongin mukaan lautasmallia huomioiden.

KOVAn LoL -joukkue on ainoa suomalainen joukkue pohjoismaisessa Northern League of Legends -sarjassa, jonka kausi alkoi kesäkuun alussa. Tärkeät pelit vaativat paljon valmistautumista, ja esimerkiksi Jauhiainen itse on huomannut, että pelipäivinä ei kannata syödä raskasta ruokaa.

– Pelipäivinä keskityn siihen, että teen itse ruuan, enkä mitään kauhean raskasta ateriaa. Jos on täysi ja niin sanotusti tukkoinen olo, se vie fokusta pois pelaamisesta, Jauhiainen kuvailee.

Ruokabudjetti on laskettu alle 10 euroon per päivä

Ammattiurheilijoilla on usein tarkkaan mietitty ruokavalio, jonka suunnittelussa on mukana alan ammattilainen. KOVAn joukkueella ei vastaavaa ole, ja Jauhiaisen mukaan e-urheilussa niitä on käytössä sellaisilla joukkeilla, jotka pelaavat täysipäiväisesti ja asuvat esimerkiksi gaming house -tyyppisissä ratkaisuissa. Omaan ruokavalioonsa hän on kuitenkin kiinnittänyt huomiota sen myötä, kun pelaamisesta on tullut ammattimaisempaa.

– Sen tiedostaa, että joutuu käyttämään enemmän aikaa pelaamiseen, niin ne jäljelle jäävät tunnit haluaa käyttää hyödyllisemmin. Ei halua käyttää montaa tuntia siihen ruuanlaittoon, Jauhiainen toteaa.

– Nyt varsinkin kun ollaan alettu Ramin (Snurmi) kanssa käymään salilla, niin on alkanut tekemään terveellisempiä valintoja jotta tulisi jotain tuloksiakin, Jauhiainen naurahtaa.

Jauhiainen kertoo käyvänsä kaupassa noin joka toinen päivä, vähintään sen takia, jotta saa pienen happihyppelyn. Ruokabudjetti on laskettu melko tarkkaan, ja hän pyrkiikin siihen, että aterioihin menee noin 7-8 euroa per päivä.

– Olen pyrkinyt siihen, etten osta mitään ylimääräisiä herkkuja tai mitään juomia. Tuossa summassa on ruokatarvikkeet, joskus ehkä käyttää ylimääräiset 2 euroa johonki juomaan tai muuhun herkkuun, Jauhiainen summaa.

Uskoo, että Ruokaboksi voi helpottaa arkea

Jauhiainen uskoo, että Ruokaboksi voisi helpottaa elämää, kun ei tarvitse itse miettiä viikon ruokia tai käyttää aikaa kaupassakäyntiin. Lisäksi boksin monipuolisten raaka-aineiden ansioista ruokavalio pysyisi monipuolisempana, ja kauppareissujen vähentyessä myös heräteostokset usein häviävät. Koska Ruokaboksin ateriat ja määrät on mitoitettu tarkkaan, myös hävikin määrä pienenee.

– Kun tosiaan aloitettiin se salilla käynti, niin sen jälkeen en ole syönyt muuta kuin kanaa, riisiä ja wokkivihanneksia, Jauhiainen naurahtaa.

Tilaamalla ruokaboksin saat päivän pääateriaan raaka-aineet ja reseptit. Hävikin minimoiseksi raaka-aineet on mitoitettu asiakkaan valitseman määrän mukaan, ja voit valita kolmesta eri boksista mieluisimman: Perinteinen Ruokaboksi sopii sekasyöjille, kasvisruokien ystäville löytyy Vegeboksi ja perheellisille Muksuboksi. Arkea helpottavan Ruokaboksin voit tilata täältä.