Helsingin Pasilassa, Druidin ja Fraktion tiloissa järjestetty GL HF -pelitapahtuma keräsi jälleen suuren joukon suomalaisia eSports-persoonia kattonsa alle. Verkossa tapahtumaa seurasi monta sataa katsojaa, jotka nauttivat tapahtuman StarCraft 2 ja Hearthstone -turnauksista.

Tapahtuma on järjestäjiltä, Helsinki.GG:ltä kolmas. Se seuraa järjestäjien tuttua kaavaa rakentaa tapahtuma, jossa voitto ei todellakaan ole tärkein, vaan hauskanpito. Useampaa pelaajaa kuullessa monet sanoivat, että tähän turnaukseen ei lähdetty edes niinkään tavoittelemaan voittoa. Turnaukseen lähdettiin nauttimaan tunnelmasta ja rennommasta kilpailuista ystävien ja kavereiden kanssa, sillä myöhemmin luvassa on tiukempi kilpailu ja tiukemmat turnaukset.


Hearthstonessa useammat kotimaiset pelaajat valmistauvat SEULin eSM-turnaukseen, sekä Dreamhack Summer -tapahtuman pro-tason Hearthstoneen, jossa voitto on monelle välttämätön. Pelaajat olivat avoimempia, vaikka pakat pysyivätkin salassa. Tunnelma pelaajien kesken oli rento ja huomasi, kuinka kotimainen Hearthstone-skene on kuin yksi suuri perhe. Moni pelaaja sanoi, että tapahtuma on vuoden paras turnaus, sillä tiukan kilpailun voi jättää taakse.

Tällä hetkellä striimaamisella itsensä elättävä Antti ”Kufdon” Lammi kommentoi, että nyt nautitaan tapahtumasta ja hyvästä seurasta, myöhemmin tulevat ne tiukat ottelut.

Hearthstone-jengi koossa! #eUrheilu #eSportsfi #HKIGG

A photo posted by eUrheilu.com (@eurheilu) on


StarCraft 2:ssa tunnelma on rento, mutta kuitenkin tiukempi. StarCraftissä suomen kovimmat nimet, joista useampi on kerännyt nimeä ulkomaillakin ottavat voittamisen tärkeämpänä tavoitteena ja vain parhain pelaaja voittaa. Jo semi-finaaleja seurattaessa oli helppo huomata, että jokainen pelaajista todella tahtoi voittaa ja jatkaa finaaliin.

Serral on StarCraft 2 -turnauksen voittaja! #eUrheilu #esportsfi #hkigg

A photo posted by eUrheilu.com (@eurheilu) on


Tapahtumassa voiton veivät Joona ”Serral” Sotala, sekä Juho ”Ersee” Hyödynmaa. eUrheilu.com onnistui saamaan pari sanaa voittajilta heti tapahtuman jälkeen.

Joona ”Serral” Sotala, voitit tapahtuman myös viimevuonna. Miltä turnaus tuntui tällä kertaa?

”Hyvältä tuntuu. Viime vuonna Elfiä vastaan pelasin, tänä vuonna Welmua. Olin huonommassa kunnossa tällä kertaa, en ehtinyt treenaamaan tarpeeksi paljon, joten voitto tuntui huomattavasti maukkaammalta!”

Millä tavalla tapahtuma erosi viimevuodesta?

”Paremmin järjestetty, ruokapuoli loisti tänä vuonna! Yleisesti järjestelyt paremmin pelaajia suosivat, pelitilat olivat myös huomattavasti mukavemmat varsinkin alun treenimatseihin”

Yleisiä kommentteja kotimaisesta skenestä?

”Top-tasolla pelaa kolme pelaajaa ja tulevia pelaajia on ihan suhteellisen hyvin. Elfin valmennuskoulutus tulee olemaan merkittävä tekijä skenen parantumisessa paremmalle tasolle. Turnauksia on sopivasti ja kiinnostaa, miten eSM tulee viemään kotimaista kilpailua eteenpäin”

Lopuksi Serral vielä kiitteli fanejaan ja ihmisiä hänen ympärillään, jotka ovat auttaneet häntä parantumaan pelaajana. Lähiaikoina lukio-opinnot ovat vieneet merkittävästi aikaa nuorelta tähdeltä, joten perheen tuki varsinkin on tullut tarpeeseen. Seuraaviin turnauksiin fyysisesti parempaan kuntoon ja enemmän treeniä ja yleistä valmistautumista.


Hei Juho ”Ersee” Hyödynmaa, mitkä fiilikset voiton jälkeen?

”Tosi jees, fiilis! Palkintopotti oli suhteellisen pieni, mutta muita kavereita vastaan pelaaminen on täällä tärkein. Suomi-tasolla turnaus oli haastava ja tunnetut streamaajat kuten Kufdon, Wampie ja Threat tuovat turnaukseen uudenlaista jännitystä. Omasta mielestäni striimaajat tuovat huomattavasti lisäarvoa turnauksiin ja se sopii varsinkin tänne loistavasti”

Millaisia fiiliksiä turnauksesta, sekä suomalaisista turnauksista yleisesti?

”Turnaus oli todella hyvin järjestetty. Pelaajien näkökulmasta tärkeitä asioita ovat hauskuus, turnauksen sujuva eteneminen ja katsojien määrä. Kaikissa näissä Helsinki.GG onnistui erittäin mallikkaasti. Muutenkin tämä on maailmanlaajuisesti aika uniikki tapahtuma, jossa voi rennossa ilmapiirissä viettää aikaa muiden skenen ihmisten kanssa. On hauskaa että perinteisiin turnauksiin on vähän vaihtelua, mutta niitäkin löytyy. Olisi hienoa saada Suomeen lisää maailmanluokan turnauksia, sillä ne tuovat kotimaistakin skeneä hyvin esille”

Mitkä ovat ajatuksesi kotimaisesta Hearthstone-skenestä?

”Suomiskene on mennyt merkittävästi eteenpäin tämä keväänä juuri striimaamisen ansiosita. Suomessa asiat ovat yleisesti aika hyvin, turnauksia on sopivin väliajoin ympäri vuoden ja palkintorahaa löytyy suhteellisen kivasti. Huipputason takana Suomessa on paljon potentiaalia ja on erittäin tärkeää että saadaan jatkuvasti mahdollisuuksia näyttää, mihin meistä on. Muutosta on ilmassa ja skene on kovassa hypessä!”


Helsinki.GG toimitti jälleen kotimaisille faneille tapahtuman, jota tulikin odottaa. Viihde ei hiipunut paikan päällä, eikä Twitchin chatissä. Omalaatuinen tapa toimia on tapahtuman vahvuus ja vain tulevaisuus näyttää, miten tämä voi laajentua vielä suuremmaksi asiaksi koko maassa.

eUrheilu.com kiittää loistavasta tilaisuudesta nauttia menosta paikan päällä ja järjestäjiä mallikkaasta työstä, jonka he tekivät takaakseen kaikille suomalaisille parhaimman turnauksen mitä mahdollista!