Historian toinen World Electronic Sports Games (WESG) alkaa huomenna Kiinan Haikoussa. Loppuviikon ajan kestävässä MM-kisoja jäljittelevässä e-urheilutapahtumassa pelataan turnauksia neljässä eri lajissa: Counter-Strike: Global Offensivessa, Dota 2:ssa, StarCraft II:ssa ja Hearthstonessa. Counter-Strikessa ja Hearthstonessa pelataan myös naisten turnaukset.

Tapahtumassa pelataan e-urheilun suurimmista palkintopoteista. Kuudessa pelattavassa turnauksessa jaetaan palkintorahaa yhteensä neljän miljoonan dollarin edestä.

Dota 2:ssa ja Counter-Strikessa joukkueiden pelaajat edustavat vain yhtä maata, minkä vuoksi turnauksiin osallistuu perinteisiä e-urheilujoukkueita sekä ainoastaan WESG:iä varten tehtyjä maajoukkueita. Monikansallisia kokoonpanoja turnauksissa ei ole.

Suomalaispelaajia nähdään kahdessa lajissa. ENCE eSportsia edustava Joona ”Serral” Sotala tähtää korkealle StarCraftissa. Dota 2:ssa nähdään puolestaan Suomen joukkue, joka koostuu 5 Anchors No Captainin pelaajista.

StarCraft II

Joona ”Serral” Sotala Adela Sznajder / ESL

 • Palkintopotti 400 000 dollaria
 • 32 pelaajaa eri puolilta maailmaa
 • Lohkovaihe #1: kaksi parasta jatkoon kahdeksasta lohkosta (BO3-ottelut)
 • Lohkovaihe #2: kaksi parasta jatkoon neljästä lohkosta (BO5-ottelut)
 • Puolivälierät ja välierät BO5, finaali BO7

Marraskuun lopulla WESG:n Euroopan karsintaturnauksen voittanut Joona ”Serral” Sotala lähtee turnaukseen suosikkien joukossa. Sotala kohtaa ensimmäisessä lohkovaiheessa taiwanilaisen Ke ”Has” Yu Fengin, saksalaisen Tobias ”ShoWTimE” Sieberin ja ukrainalaisen Vitaliy ”Minato” Ponomarenkon.

Sotala osoitti olevansa toissa viikolla huippuvireessä, kun hän ylsi neljän parhaan joukkoon erittäin kovatasoisessa IEM Katowicen turnauksessa. Serral oli ainoa, joka pystyi laittamaan turnauksessa kampoihin eteläkorealaisille, joita oli 12 parhaan joukossa peräti 11.

Nyt korealaisia on mukana ainoastaan kolme: Park ”Dark” Ryung Woo, Cho ”Maru” Seong Ju sekä Katowicessa Serralin voittanut Kim ”Classic” Doh Woo. Turnaus ei ole osa pelin MM-kiertuetta eli WCS:ää.

 

Dota 2

 • Palkintopotti 1 500 000 dollaria
 • 32 joukkuetta eri puolilta maailmaa (joukkueita sekä maajoukkueita)
 • Lohkovaihe #1: kaksi parasta jatkoon kahdeksasta lohkosta (BO1-ottelut)
 • Lohkovaihe #2: kaksi parasta jatkoon neljästä lohkosta (BO2-ottelut)
 • Kaikki pudotuspeliottelut BO3

Suomalainen 5 Anchors No Captain pelaa turnauksessa Suomen väreissä (Team Finland). Suomalaisten alkulohkovastustajista nimekkäin on filippiiniläinen HappyFeet. Lisäksi lohkossa pelaavat kanadalainen PLAY 4 FUN ja australialainen Seventh Heaven.

Suomen kokoonpano:

Kalle ”Trixi” Saarinen

Sampsa ”nemphy” Kutvonen

Topias ”Topson” Taavitsainen

Niklas ”okcya” Koskinen

Peetu ”Peksu” Väätäinen

Turnauksen nimekkäimpiä joukkueita ovat kiinalainen EHOME ja Venäjän joukkue, jossa pelaa neljä pelaajaa Virtus.prosta. Turnauksessa nähdään myös muun muassa Kreikan joukkue, jonka pelaajisto koostuu vanhoista Ad Finemin ja mousesportsin pelaajista sekä Ruotsin joukkue, jossa pelaa Alliance-legendoja.

Turnaus ei ole osa Valven Dota Pro Circuitia.

 

Counter-Strike: Global Offensive

 • Palkintopotti 1 500 000 dollaria
 • 32 joukkuetta eri puolilta maailmaa (joukkueita sekä maajoukkueita)
 • Lohkovaihe #1: kaksi parasta jatkoon kahdeksasta lohkosta (BO1-ottelut)
 • Lohkovaihe #2: kaksi parasta jatkoon neljästä lohkosta (BO2-ottelut)
 • Kaikki pudotuspeliottelut BO3

WESG:n Counter-Strike-turnauksessa nähdään maailman parhaita joukkueita sekä mielenkiintoisia sekajoukkueita. Mukana ovat muun muassa SK Gaming ja Cloud9 Amerikasta ja Fnatic ja Space Soldiers Euroopasta. Maajoukkueista turnauksessa nähdään muun muassa Belgia ja Venäjä sekä esimerkiksi Espanjaa edustava Wololos.

Suomalaisväriä turnauksessa nähdään ainoastaan ruotsalaisessa GODSENTissä, jota Niko ”nasu” Kovanen valmentaa.

Turnauksen ympärillä on ollut paljon kuohuntaa koskien joukkueiden vetäytymisiä ja olosuhteita. Neljä joukkuetta on jo ilmoittanut vetäytyvänsä turnauksesta. Mainittavin niistä on Ukrainan joukkue, joka ei ehtinyt löytää paikkaajaa taukoa turnauksesta ottaneen Aleksandr ”s1mple” Kostylievin tilalle. Kahdeksasta alkulohkosta kahdessa on mukana vain kaksi joukkuetta.

Lisäksi CS-yhteisössä levisi viikonloppuna tieto pelaajien surkeista majoitusolosuhteista, jotka ovat sittemmin parantuneet.

 

Tapahtuman muut turnaukset

Hearthstonessa pelataan 400 000 dollarin turnaus, johon osallistuu 31 pelaajaa. Hearthstonessa pelataan naisten turnaus, johon osallistuu kahdeksan pelaajaa. Myös Counter-Strikessa järjestetään naisten turnaus, johon osallistuu kahdeksan joukkuetta, ja jonka palkintopotti on 170 000 dollaria.

Turnausten kaikki streamit löytyvät WESG:n nettisivuilta.

Lähde: LiquipediaLiquipediaLiquipediaLiquipedia Kuvalähde: Esportsobserver