Euroopan haastajasarjan toinen pudotuspeliottelu pelataan sunnuntaina. Ottelussa kohtaavat Paris Saint-Germain ja Fnatic Academy.

Molempien joukkueiden runkosarja oli kaksijakoinen. Fnatic Academy aloitti kauden hienosti voittamalla juuri PSG:n, minkä jälkeen joukkue kärsi kaksi tappiota putkeen ensin Milleniumille ja tämän jälkeen puhtaalla pelillä runkosarjan voittaneelle Schalke 04:lle. Viimeisestä kahdesta pelistä Fnatic keräsi voiton ja tasapelin.

PSG:n kausi alkoi Fnatic Academyä huonommin. Joukkue kärsin ensin tappiot Fnaticille ja Schalkelle ja saavutti tasapelin Misfits Academyä vastaan. Kahdesta viimeisestä ottelusta joukkue onnistui ottamaan voitot, sekä Team Kinguinista, että Milleniumista ja eteni näin pudotuspeleihin kolmantena.

WhiteKnight toi muutoksen

Yksi Paris Saint-Germainin suunnanmuutoksen syynä oli kokoonpanoon tehty muutos , kun varamiehenä ollut Matti “WhiteKnight” Sormunen nostettiin joukkueen Top-laneriksi. 21-vuotias suomalainen oli joukkueen takuumiehenä hilaamassa joukkuetta, kohti pudotuspelejä.

Seuraavaksi WhiteKnightilla ja PSG koittavat nousta karsimaan paikasta Euroopan korkeimmalla sarjatasolle League of Legends Championships Seriesiin. WhiteKnight itse lähtee peliin luottavaisin mielin.

– Ihan hyvillä mielin lähden peliin, siitä pitäisi tulla tiukka ja jännittävä peli, PSG:ssä vakipaikan nappaamaan onnistunut suomalainen kertoo.

Sormusen aiempi ammatilaiskokemus juurtaa vuoteen 2013, kun hän pelasi ALTERNATE aTTaXissa muutaman ottelun verran. Hänen pelipaikkoinaan olivat tuolloin sekä AD-carry, että Mid.

´- Minut tunnetaan ”multirole talenttina”, eli osaan pelata kaikkia rooleja erinomaisella tasolla, WhiteKnight toteaa. Tämän vuoksi pelaaja on kotiutunut myös toplanelle erinomaisesti.

WhiteKnightin ura Paris Saint-Germainissa alkoi helmikuussa, kun joukkueen Esports-johtaja Bora “YellOwStaR” Kim houkutteli Sormusen joukkueeseen.

–  Yellowstar tunsi minut silloin, kun pelasin LCS:ssä vuonna 2013, ja otti minuun yhteyttä.

Legendaarisen jalkapalloseuran logo tuo myös pieniä paineita itsekin jalkapalloa harrastaneelle Toplanerille.

– Tuntuuhan se mahtavalta, kyllä siitä tulee vähän ylimääräistä painetta, kun kaikki uskovat PSG:n olevan huipulla.

Tulevaisuudestaan WhiteKnight ei uskalla vielä lupailla mitään. Omiin taitoihinsa pelaaja kuitenkin uskoo.

– Kunhan jatkan hyvin pelaamista, niin eiköhän se paikka joukkueessa säily.

WhiteKnightin voit nähdä pelaamassa sunnuntaina klo 17 kun Fnatic Academy ja Paris Saint-Germain kohtaavat toisensa pudotuspelikamppailussa.

 

Kuva: Flickr