Kööpenhaminassa järjestettävän Copenhagen Gamesin karsinnat alkavat tänään. Karsintojen 76 joukkueen joukossa ovat myös suomalaiset iGame.com ja RCTIC eSports.

Karsintoihin osallistuvat 76 joukkuetta on jaettu 19:ään neljän joukkueen lohkoon. Lohkojen kaksi parasta etenee pudotuspeleihin. Lohkot pelataan tupla eliminointi systeemillä. Pudotuspeleihin pääseistä joukkueista kahdeksan parasta etenee perjantaina alkavaan pääturnaukseen. Pudotuspelit pelataan kerrasta poikki tyylillä.

iGame.com yksi nimekkäimmistä

Suomalainen iGame.com lähtee turnaukseen yhtenä ennakkosuosikkina. Suomalaisten lohko käsittää kolme tanskalaista joukkuetta. iGame.com on selkeästi lohkonsa nimekkäin joukkue, joten mikään muu kuin jatkoon pääsy olisi joukkueelle pettymys. Lohkon tanskalaisista joukkueista tunnetuin on maaliskuussa uuden kokoonpanon julkistanut Alpha Gaming.

iGame.comin lohko

  • iGame.com
  • Dynamic 5
  • Alpha Gaming
  • CHEFROTTEN

Myös RCTIC eSportsin pitäisi päästä lohkostaan jatkoon. Kovimman vastuksen joukkueelle tuo Roguen akatemia joukkue. Lohkon kahdella muulla joukkueella ei pitäisi olla asiaa pudotuspeleihin. Toisaalta joukkueet ovat sen verran tuntemattomia, että niiden taso voi yllättää.

RCTIC eSportsin lohko

  • players
  • Rogue Academy
  • RCTIC eSports
  • Toppen 2

Pudotuspeleissä iGame.comin pitäisi edetä helpohkosti kahdeksan parhaan joukkoon. RCTICille päätahtumaan pääsy voi sen sijaan tehdä tiukkaa. Suomalaisten lisäksi tunnettuja joukkueita karsinnoissa ovat muun muassa tanskalaismenestyjä Northin akatemia joukkue, saksalainen ALTERNATE aTTaX ja suomessakin Assemblyillä käynyt ranskalainen Vexed Gaming.

Pääturnaukseen suoraan kutsuttujen joukossa ovat muun muassa BIG, Epsilon Esports ja kohua herättänyt Dreamchasers, joka koostuu GODSENTin pelaajista ja Ninjas In Pyjamasin kokoonpanosta sivuun siirretystä Jacob “Pyth” Mourujärvestä. Joukkueeseen kuuluu myös pari vuotta sitten huijaamisesta kiinni jäänyt Joel “emilio” Mako. Turnauksen kokonaispotti on 53 000 euroa, josta voittajalle lohkaistaan 30 000 euroa.

Karsinnat alkavat tänään Suomen aikaan klo 13.00. Itse päätapahtuma alkaa perjantaina. Viikonlopun aikana yhtenä kommentaattorina toimii Joona “natu” Leppänen.

 

Muokattu 13.4 klo 14:54: Kirjoitusvirheitä korjattu.