Dotan maailmassa jokaista isoa julkaisijan järjestämää turnausta seuraa siirtoraja, jonka sisällä joukkueet organisoituvat uudestaan tulevaa kautta varten. Shanghain Majorin jälkeinen lukitus joukkuekokoonpanoille umpeutui sunnuntaina 27.03, ja joukkueet tulevat poikkeuksellisesti olemaan lukossa seuraavat kuusi kuukautta. Tämä kattaa sekä Filippiineillä Manilassa pidettävän seuraavan Majorin sekä kesän lopusta Seattlessa Yhdysvalloissa pidettävän The Internationalin. Tässä artikkelissa käymme läpi miltä uudistuneet joukkueet näyttävät.

 

eurooppa2

Eurooppalaiset joukkueet pysyivät enimmäkseen kasassa Shanghain Majorin jälkeen, mukaan lukien osittain suomalainen Team Liquid. Muutoksia kuitenkin tapahtui alhaisemmalla tasolla, jossa muun muassa ruotsalaisjohtoinen Mama’s Boys sekä suomalainen STARK hajosivat samalla kuin romanialainen Kaipi koki uudistuksia. Kaipin uusi kokoonpano tuo takaisin hollantilaisen streamaajan SingSingin pelaamaan hänen entisen Cloud9 joukkuetoverinsa bOne7in kanssa. Joukkuetta johtaa ranskalainen 7ckingmad. Samalla No Diggity nimen alle on kerääntynyt kokeneet tähtipelaajat Era ja qojqva sekä lupaava Heroes of Newerthistä muuttanut offlane pelaaja KheZu. Suomiväriä löytyy Trixin uudesta Team Defiance joukkueesta. Viimeisenä ”Euroopan” alla listattuna meillä on XBOCTin uusi Fantastic Five joukkue, joka pohjautuu entiseen RoX kokoonpanoon.

venäjä

Venäjänkieliset joukkueet menivät kaikki uusiksi, pois lukien ukrainalainen Na`Vi jotka tekivät pelaajavaihdoksensa kuukausi takaperin. Ensimmäisen siirron teki Team Empire kun he ennen Shanghaita ottivat yhteyttä Team Spiritin Ramzesiin ja Afterlifeen, jotka täten vaihtoivat joukkuetta heti turnauksen jälkeen. Samalla Empire vapautti Funn1kin ja XBOCTin, joista ensimmäisenä mainittu päätyi Spiritin kokoonpanoon vapaana olleen Illidanin kera. Vega myöskin vapautti 9pashaebashun ja toivat joukkueeseen Empiren riveissä pelanneen fn. Todellinen pommi tippui kuitenkin vasta pari päivää ennen lukkoa, kun Virtus.Pro tiputti DkPhobosin ja Lilin joukkueestaan sekä siirsivät Silentin vaihtopelaajaksi. Tilalle tulivat yoky, ALOHADANCE ja NoFear, kaikki Team Empiresta. DkPhobos ja Lil löysivät uuden kotinsa Polarityn riveistä, jossa myös Vegan entinen carry pelaaja nyt sijaitsee. Myös maininnan arvoinen joukkue on VANSKORin Rebels, joka kasattiin viime hetkellä sen jälkeen kun VANSKOR sai lähteä nyt jo hajonneesta Blackin Avengers kokoonpanosta.

pohjoisamerikka2

 

Pohjois-Amerikan pelaajasiirrot alkoivat Shanghai Majorin voittaneen Team Secretin ilmoitettua että w33 ja Misery eivät enää kuuluneet joukkueeseen. Tämän jälkeen Arteezy ja Universe lähtivät Evil Geniusista, jonka jälkeen Digital Chaos yritti rekrytoida Fear sekä Sumail, ennen kuin EG vastasi nappaamalla Aui_2000 ja Bulban DC’n riveistä. Kun Team Archonin Ztok jäi kiinni otteluiden häviämisestä rahasta, tämä johti hänen joukkuetoverinsa Moon vapautumiseen, joka w33n ja Miseryn kera suuntasi kohti Digital Chaosin rivejä. Ilman Moonia ja Ztokia Archonin päivät olivat luetut. Kapteeni FLUFF on kuitenkin kerännyt uuden kokonpanon joka tulee pelaamaan EverNovaS nimen alla, mukaan lukien Sumailin veli Yawar joka oli menettänyt paikkansa DCssä hieman ennen muita muutoksia. Lopuksi myös 1437 lähti DCn riveistä, mennen takaisin valmentamaan Secretin joukkuetta. 1437 valmennus yleisesti pidetään yhtenä pääsääntöisistä syistä miksi Secret voitti Shanghain Major. Secret on nyt myös pohjoisamerikkalainen joukkue, sillä 3/5 pelaajaa ovat kotoisin Yhdysvalloista ja Kanadasta.

ehome ja lgd

Kiinalaisten joukkueitten lähes täydellinen kuihtuminen Shanghain Majorissa aiheutti odotetusti isoja muutoksia kokoonpanoihin. Edes MDL voittaja EHOME ei selvinnyt yhdessä, menettäen joukkueen supertähden Ctyn Vici Gamingille sekä nuoren lupauksen Kakan NewBeelle. Tilalle tulivat Vici Gamingin iceiceice ja Fenrir, luoden yhden lupaavimmista Kiinalaisista joukkueista. Samalla LGD toivotti tervetulleeksi takaisin xiao8n, joka sivutti kapteeni rOtkn sekä nostivat Agressifin CDECstä ja Septemberin CDEC.Asta LGDhen. CDEC noukki VGn vapaaksi jättämän Superin sekä iGssä pelanneen Rabbitin ja lisäsivät LGDn entisen pelaajan Yaon luodessaan kokoonpanon joka on jakanut kannattajakuntaa. CDEC.Y vahvisti omaa kokoonpanoaan CDECn vapaaksi jättämän Xzan ja CDEC.An Victorian muodossa, luoden lupaavan nuoren joukkueen.

vici ja newbee

Vici Gaming teki ehkä häkellyttävimmät vaihdokset mitä tänä keväänä nähtiin, kun he päättivät rakentaa uuden joukkueen konkaripelaajan BurNIngin ympärille. Joukkue toi sisään tähtipelaaja Ctyn sekä BurNIngin ystävän ja kapteenin rOtkn joka oli erotettu LGDstä huonon menestyksen takia. Viimeiseksi kokoonpanoon lisättiin EHOMEn farmijoukkueista kaksi nuorta support pelaajaa, Hym ja jdh. VGn todelliseksi voimavaraksi nousee kakkosjoukkue Reborn, joka sai käyttöönsä VGn tähtipelaajan ja entisen kapteenin Fyn. Joukkueessa carry paikalla pelaa paljon ylistetty Zyf, joka nykyään kulkee nimellä END, ja keskilanessa häärää NoNo, joka tunnettiin ennen nimellä Fight Together kun hän pelasi CDEC.An riveissä. Myös entinen LGD pelaaja DDC on liittynyt joukkueeseen. Viimeiseksi NewBee ja NewBee Young vaihtoivat pelaajia keskenään, kun farmijoukkueen kasvatit 2lei ja Le lähetettiin takaisin ja NewBee toi sisään EHOMElta tulleet Kaka sekä kpii. NewBee on myöskin potentiaalisesti eräs vahvimmista kiinalaisista joukkueista.

Kaakkois-Aasian alalla ei suurempia muutoksia nähty, joskin Mineski erotti Huskar pelaajan Kukun ja vanha konkari hyhy loi ensimmäisen uuden joukkueensa sitten varusmiespalveluksensa loputtua. Myöskin Rave vahvisti rivejään tuoden takaisin kokoonpanoon Jeyon ja ninjaboogien.