Hearthstonen kuudes täysimittainen lisäosa Knights of the Frozen Throne (KFT) ilmestyy aamuyöllä Eurooppaan. Kauan odotettu lisäosa tuo peliin uuden korttityypin, päivittää vanhoja mekaniikoita ja lisää mukaan myös ennenkuulumattomia efekteja kuten korttien tuhoamista.

Vuoden ensimmäinen lisäosa Journey to Un’Goro keräsi paljon kehuja pelaajilta, joten Frozen Thronella on suuret saappaat täytettävänään. Ensi silmäyksellä lisäosa painottuu ennen kaikkea hitaampiin taktiikoihin, mikä varmasti miellyttää aggropakkoihin kyllästynyttä pelaajakuntaa.

Paljon suosiota keränneet adventuret, eli Hearthstonen yksinpelihaasteet palaavat Knights of the Frozen Thronen myötä peliin. Lisäosa tuo yhteensä kahdeksan yksinpelihaastetta jotka on jaettu prologiin, kahteen siipeen ja lopulliseen yhteenottoon itse Lich Kingin kanssa. Kaikki haasteet ovat ilmaisia pelaajille, ja molempien siipien sekä Lich Kingin päihittämisestä palkitaan korttipakalla. Näiden lisäksi jokaiselle joka suorittaa prologihaasteen annetaan satunnainen Legendary Death Knight Hero-kortti.

Kilpapelaamisen osalta KTF vaikuttaa eniten kesäkauden mestaruusturnaukseen jonka pudotuspelit alkavat syyskuussa. Kesämestaruuksien myötä HCT siirtyy kolmen kuukauden tauolle, joten varsinkin ladderin puolella nähdään varmasti paljon kokeilevia pakkoja.

Uusin lisäosa pähkinänkuoressa:

  • Ilmestyy perjantaina kello 05:00 Suomen aikaa
  • 135 uutta korttia
  • Death Knight Hero -legendary kortit
  • Lifesteal avainsana
  • Adventure josta palkintona 3 pakkaa ja satunnainen Death Knight kortti

Death Knight mukaan Hearthstoneen hahmokortteina

KOTF:n myötä Hearthstone lisää maailmaansa Death Knightin. Kokonaisen hahmoluokan sijaan Death Knight nähdään erityisinä herokortteina. Kortit tarjoavat pelattaessa armoria ja vahvan battlecry efektin, mutta niitten tärkein puoli on uusi hero power joka pysyy loppupelin. Hero powerin vaihtaminen on ollut osana Hearthstonea aina ensimmäisistä korteista asti, mutta herokorttien myötä Blizzard pääsi kokeilemaan monipuolisia vaihtoehtoja kaikille hahmoille.

Erityisesti Paladinin herokortti Uther of the Ebon Blade on kerännyt huomiota, sillä ensimmäistä kertaa pelissä nähdään kortti, joka voittaa pelin huolimatta vastustajan elämäpisteistä. Voittoon toki tarvitsee pitää hengissä neljä hero powerin tekemää 2/2 minionia, mutta efekti itsessään on uniikki. Herokorteista vahvimpia on ehdottomasti Warlockin Bloodreaver Gul’dan joka pelatessa tuo kaikki pelatut demonit takaisin kuolleista ja tarjoaa vahvan hero powerin joka sekä parantaa pelaajaa että tekee damagea vastustajaan.

Lich King ja tämän lemmikki Arfus tarjoavat Death Knight spellejä kaikille hahmoluokille

Herokorttien lisäksi Death Knight teemaa laajennetaan neutraaleilla spell-korteilla sekä Frostmourne aseella. Kortteja saa neutraaleilla legendary korteilla The Lich Kingillä ja Arfuksella. Death Knight kortit tuovat World of Warcraftista tuttuja taikoja kaikkien hahmoluokkien käyttöön. Teemaan kuuluen monet kortit ovat erittäin vahvoja, mutta satuttavat myös niitä pelaavaa pelaajaa. Hyvänä esimerkkinä Army of the Dead ja Doom Pact jotka ovat erittäin vahvoja, mutta tuhoavat kortteja pelaajan pakasta. Death Knight korteista ehkä vahvin on Frostmourne, ase joka tuhoutuessaan herättää henkiin kaikki minionit jotka sillä on tapettu.

Korttien tuhoaminen osaksi pelimekaniikoita

Lisäosan yllättävin uudistus on kuitenkin mahdollisuus tuhota kortteja vastustajan pakasta. Jo Alpha-testin aikaan Blizzard poisti pelistä kaikki kortit joilla pystyi poistamaan kortteja vastustajalta. Muutoksen taustalla oli pelko siitä, että pelaajat eivät pitäisi tälläisiä efektejä hauskoina. Kehitystiimi kertoi useaan otteeseen, että vastaavia kortteja ei tultaisi näkemään pelissä, mutta KTF:n myötä niitä nähdään nyt ensimmäistä kertaa.

Vahviten uusi mekaniikka näkyy Skulking Geist kortissa joka tuhoaa vastustajalta kaikki yhden manan spell-kortit. Kortilla on huikea vaikutus Jade Druid listoihin joille yhden manan kortit kuten Jade Idol ja Earthen Scales ovat erittäin tärkeitä, mutta tämän lisäksi kortilla voi häiritä esimerkiksi Evolveen perustuvaa Shamaania tai Inner Fireä käyttäviä Priestejä.