Hearthstonen uusin lisäosa ilmestyi eilen maailmanlaajuisesti. Allekirjoittanut kokosi suomalaiset kärkinimet Janne ”Janetzky” Ahon ja tuoreen Dreamhack mestarin Sauli ”zumpp” Rinta-Ahon ennen julkistusta arvioimaan parhaimmiston tulevista korteista.

Dungeon Run – yksinpelimuoto

Dungeon Run on Hearthstonen uusin yksinpelimuoto, ja historian ensimmäinen johon ei tarvitse lainkaan omia kortteja. Dungeon aloitetaan valitsemalla hahmoluokka, jolle saa 10 korttia, tämän jälkeen jokaisen voiton jälkeen pakkaa pääsee parantamaan korteilla ja efecteillä, eli pakanrakennus on tärkeänä osana haastetta. Ilmestymisen myötä Dungeon Runista saa kolme ilmaista pakkaa, jonka lisäksi päivätehtäviin lisättiin mahdollisuus saada lisäpakkoja joten uudelleenpelausarvo ainakin on kohdillaan.

Dungeon Run on myös Hearthstonen ensimmäinen yksinpelimuoto jossa kilpaillaan rahapalkinnoista. Twitch yhteistyössä Blizzardin kanssa kutsuu kaikki kynnelle kykenevät mukaan kilpailemaan 30 000 dollarin palkinnosta. Kilpailun ensimmäinen vaihe kestää 10 päivää, jonka aikana pelaajat yrittävät saavuttaa voiton kaikilla yhdeksellä hahmoluokalla mahdollisimman pienellä määrällä yrityksiä. 10 parasta tulosta kutsutaan toiseen vaiheeseen jossa kilpaillaan nopeudesta yhden hahmoluokan kanssa. Lisätietoja kilpailusta voi lukea Twitchin tiedotteesta.

Legendary asekortit

Lisäosan näkyvin uudistus on asekorttien lisääminen jokaiseen hahmoluokkaan. Legendary asekortteja voi pelata vain yhtä per pakka, joten efektitkin ovat sen mukaisia. Alustavassa arviossa yksikään ase ei kuitenkaan noussut suoranaisesti ylitse muiden, ja parhaatkin aseet keräsivät raadilta vain kolme tähteä viidestä.

The Runespear 3/5

Zumpp: ”Shamaanilla on todella paljon AOE-spellejä, joten Runespear tarjoaa mahdollisuuden pelata vähemmän poistokortteja omassa pakassa ja luottaa enemmän aseeseen.”

Janetzky: ”Yhden tähden kortti, ase maksaa liikaa ja efekti on liian satunnainen”

Aluneth 3/5

Janetzky: ”Auttaa todella paljon esimerkiksi Secret Magea joka voi jatkossa pelata nopeampia kortteja kuten Kabal Lackeytä kun korttien loppumisesta ei tarvitse huolehtia.”

Zumpp: ”Kortin efekti on kuitenkin todella hidas, minkä takia kortti on vaikea pelata jos on jäljessä.”

Spellstone kortit

Spellstonet ovat uudenlainen korttityyppi jossa kortissa itsessään on vaatimus millä korttia pystyy parantamaan kesken pelin. Erityisesti Huntterin Emerald Spellstone nousi raadin suosioon, sillä siitä voi parhaimmillaan saada 4 kappaletta 3/3 beast minioneita pöydälle vain viidellä manalla.

Lesser Emerald Spellstone 4/5

Janetzky: ”Jos kortin parantaa edes kerran se on jo hyvä, ja jos sen saa parannettua tappiin asti, se suorastaan räjäyttää pankin!”

Zumpp: ”Vahva neljä tähteä.”

Recruit mekaniikka

Recruit on lisäosan tuoma uusi avainsana jolla pakasta voi hakea minioneita suoraan pöydälle. Tätä ennen ainoastaan Y’Shaarj on toiminut vastaavalla periaatteella. Recruit on varmasti lisäosan hankalimmin arvioitava lisäys ja kestää varmasti aikaa ennenkuin se löytää paikkansa suoraviivaisempien pakkojen keskuudesta.

Call to Arms 4/5

Zumpp: ”Jo perinteisessä murloc listassa vahva tapa valmistella pöytää buffivuoroja varten. Recruit myös nostaa kortit pakasta, mikä helpottaa isojen minioneiden löytämistä loppupeliin”

Janetzky: ”Recruitista ei valitettavasti saa battlecry-efektejä, minkä takia kortti ei ihan ansaitse viittä tähteä, 3 minionia neljällä manalla on kuitenkin erittäin vahva vuoro.”

Master Oakheart 4/5

Janetzky: ”Erittäin vaikea arvioida, riippuu paljolti riittääkö Recruitissa temppuja uudeksi arkkityypiksi. Vaatii paljon pakanrakentajalta, mutta voi olla erittäin rikki”

Lisäosan parhaimmisto

Yhteensä kahdeksan korttia sai raadilta täydet viisi tähteä. Nämä kortit ovat tasoltaan selkeästi kaikkia muita yläpuolella ja tulevat varmasti näkemään peliä niin kauan kun lisäosa jatkaa standardissa.

Dire Mole 5/5

Janetzky: ”Tätä on odotettu, kortti sopii aggro druidiin ja kaikkiin mahdollisiin Hunter listoihin. Ehdottomasti expansionin kärkikortteja”

Vicious Homunculus 5/5

Janetzky: ”Homunculus tuo Demon-zoon takaisin. Tämän myötä Kelesethin voi jälleen poistaa Zoo listoista ja palata buffeihin kuten Demonfireen, selvä 5 tähteä”

Kobolt Librarian 5/5

Wampie: ”Uskomaton kortti, mahtuu sekä control listoihin, että agressiivisiin listoihin. Käytännössä ilmainen heropower 1 mana 2/1 kortissa.”

Fal’Dorei Strider 5/5

Zumpp: ”Selvä 5 tähteä, selkeästi parempi kuin mitä Sherazin oli ennen Miraclessa.”

 

Leyline Manipulator 5/5

Wampie: ”Tarjoaa uudenlaisen tavan toteuttaa yhden vuoron tapon ilman Quest-kortteja”

Janetzky: ”Toimii varmasti myös agressiivisissä listoissa koska on jo itsessään hyvä minion.”

Duskbreaker 5/5

Janetzky: ”Tulee olemaan varmasti yksi expansionin suosituimmista korteista.”

Wampie: ”Antaa Dragon Priestille lisää vastauksia aggrolistoja vastaan.”

Psyhic Scream 6/5

Wampie: ”Expansionin ainoa kuuden tähden kortti, huolehtii kaikenlaiset pöydät, eikä välitä deathrattleistä”

Grumble, World Shaker 5/5

Janetzky: ”Todella paljon potentiaalia, nähtäväksi jää löytääkö peliä ennen seuraavaa lisäosaa, mutta mahdollistaa todella rikkinäisiä vuoroja.”