Turnauksen ensimmäinen kierros alkoi odotetusti kun LGD päihitti heikolta näyttävän Vega Squadronin 2-0 ja Alliance heti perään näytti kyntensä 2-0 voitolla Virtus.Prota vastaan. Ensimmäinen yllätys tapahtui kun Vici Gaming Reborn otti melko helpolta näyttävän 2-0 voiton MVP.Phoenixistä. Vaikka VG.R joutui pelaamaan turnauksessa joukkueen valmentajan Tong ’mikasa’ Junjien kanssa heidän mid pelaajan Wang ’NoNo ’ Xinin jouduttua jäämään kotiin viisumiongelmien takia, tämä ei näyttänyt haittaavan sillä Shanghai Majorissa neljänneksi tullut MVP.Phoenix oli vain niin pahasti ruosteessa. Viimeisenä kotikatsomon edessä Na`Vi otti 2-1 voiton OG:tä vastaan, jossa eteenkin Daniil ’Dendi’ Ishuutin näytti taas vanhalta itseltään jota ei viime kahtena vuotena ole paljoa näkynyt.

Toisen päivän aluksi Virtus.Pro lähetti Vega Squadronin ulos turnauksesta 2-1 lukemin kun taas huomattavasti ensimmäisestä päivästä parantanut OG nöyryytti MVP.Phoenixia 2-0. OG:n kantavana voimana toimi taas kerran Amer ’Miracle-’ al-Barqawi, jolla oli ollut erityisen vaikea ensimmäinen päivä turnauksesta. Hyvän alun jälkeen Alliance kompuroi pelissään LGD:tä vastaan, eteenkin joukkueen carry pelaajan Jonathan ’Loda’ Bergin pelaten heikon kolmannen pelin Chaos Knightilla. Päivän lopuksi Na`Vi taas sytytti kotiyleisön tehden selvää jälkeä Vici Gaming Rebornista käyttäen vain hivenen yli tunnin taatakseen 2-0 voition.

Tiputtuaan alempaan osaan kaaviota Vici Gaming kuitenkin suoristi kurssinsa ottamalla 2-1 voiton Virtus.Prota vastaan. Vaikka VP onnistui voittamaan ekan pelin niin venäläinen joukkue näytti täysin aseettomalta toisessa ja kolmannessa pelissä, häviten 37-8 ja 41-16 tapoin. Illan ehkä tärkeimmässä ottelussa Shanghain kaksi 7.-8. sijoittuneet Alliance ja OG ottivat yhteen, kumpikin tietäen että tappio merkitsisi melko suurella todennäköisyydellä että menettäisi suoran kutsunsa Manila Majoriin. OG päihitti Alliancen ensimmäisessä pelissä valitsemalla Slardarin draftin lopussa ja yllättäen Alliancen, mutta Alliance iski takaisin toisessa pelissä rankaisten OG:tä heidän pyrittyä taistelemaan aikaisin mutta häviten Batriderille ja Lifestealerille, joka käytti Infestin ottaakseen hallinnan Ancient Black Dragonista. Ratkaisevassa pelissä OG kuitenkin löysi paremman ratkaisin, pelaten heidän modifioitua MVP.Phoenixin tyylistä Io ja Bristleback taktiikkaa.

OG:n helpotus ei kuitenkaan kestänyt kauaa sillä he hävisivät 2-1 Vici Gaming Rebornille. OG jätti VG.R:llä kapteeni Xu ’Fy’ Linsenin vahvan sankarin Bounty Hunterin ensimmäisessä pelissä, eikä OG pystynyt reagoimaan paineeseen jota Fy loi heidän puolella karttaa. Ilman hyvää alkua OG menetti täysin hallinnan pelistä, häviten ennen kuin saivat Spectrelle tarpeeksi farmia. Toka peli tosin meni vielä vahvemmin OG:n eduksi, kun Miracle- näytti kolmannen kerran turnauksessa että hänen Ember Spirit on kerta kaikkiaan liian vahva. Viimeisessä pelissä oli niskan päällä pusku kokoonpanolla, mutta pari virhettä kostautui pahasti ja vastustajien nuori lupaus Yang ’Zyf ’ Pu Spectrellä otti pelin haltuun, lähettäen OG:n ulos neljännellä tilalla. Hieman heikko tulos saattaa kostautua OG:lle, sillä he saattavat tippua Alliancen lailla karsintoihin Manila Majoria ajatellen.

Kolmatta iltaa putkeen Na`Vi lähetti kotiyleisön matkaansa iloisin mielin, sillä kaavion yläosan finaalissa he taas kerran ottivat 2-0 voiton kiinalaisista. LGD pystyi pitämään ensimmäisen pelin elossa kohtalaisen pitkään, mutta lopulta joutui turvautumaan Divine Rapieriin Sun ’Agressif’ Zhengin Ember Spiritillä. Kun hän menetti Rapierin kääntyi peli samalla noin 8,000 kullan etulyöntiasemasta noin 20,000 kullan voitoksi Na`Ville, ja peli oli sillä selvä. Na`Vi varmisti paikkansa finaalissa Drow Rangerillä tokassa pelissä, johon LGD ei näyttänyt olevan ollenkaan valmis vastaamaan. Täten Na`Vi saavutti ensimmäisen finaaliottelun LAN:illa sitten viime vuoden kesäkuun.

Mahdollisesti jopa kaksi paikkaa Manila Majoriin tarjolla tänään

Tämän päiväiset pelit alkavat kohtapuolin kun LGD Gaming ja Vici Gaming Reborn ottavat mittaa toisistaan. Molemmat joukkueet ovat hieman nihkeän alun jälkeen näyttäneet olevansa Kiinan parhaimmistoa Shanghain pelaajavaihdosten jälkeen, kuitenkin LGD:n viime viikkoina nousten hivenen VG.R:än ohitse. Ilman NoNo:ta pelaava VG.R on kuitenkin nyt merkittävästi takajalalla, sillä LGD tulee oletettavasti rankaisemaan heidän mid ja offlaneriä enempi kuin mitä länsimaiset joukkueet ovat tässä turnauksessa. Jos LGD odotuksien mukaan voittaa pelin saattaa tämä olla tarpeeksi jotta heidän maineikas kokoonpano saattaisi jo niillä näytöillä turvaamaan paikan ensi Majoriin.

Finaalissa odottava Na`Vi on näyttänyt parhaalta itseltään vuosiin. Heidän päätös rikkoa vanha kolmikko Dendi, Alexander ’XBOCT’ Dashkevych ja Gleb ’Funn1k’ Lipatnikov on näyttänyt auttaneen ei vain tuomaan lisää nuorta voimaa joukkueeseen, vaan myös antaen Dendille tarvitsemansa inspiraation palata huipulle. Tämän viikonlopun jälkeen voimme ensimmäistä kertaa vuosiin vakavasti harkita Dendiä yhtenä maailman kymmenestä parhaasta midistä. Kuitenkin ehkä vielä vaikuttavampia joukkueessa ovat olleet Power Rangersiltä tulleet suurlupaukset Dmitry ’Ditya Ra’ Minenkov ja Akbar ’SoNNeikO’ Butaev, jotka ovat jo jonkin aikaa olleet Na`Vin kaksi johtotähteä. Kun vielä legendaarinen kapteeni Ivan ’Artstyle’ Antonov on taas kerran löytänyt itsensä sekä draftääjänä että pelaajana on tämä mahdollisesti jopa kansainvälisesti vaarallinen joukkue. Na`Vi saattaa kuitenkin tarvita voiton tänään jos haluaa varmistaa paikkansa Manila Majorissa, mutta heidän onnekseen he ovat jo näyttäneet olevansa enempi kuin valmiit kohtaamaan kumman tahansa kiinalaisen joukkueen joka finaalissa vastaan tulee.

Turnauskaavio