Assemblyt alkavat Messukeskuksessa 22 päivän päästä, perjantaina 3. helmikuuta. Ei enää siis pitkä aika yhteen eurheilun vuoden kohokohdista Suomessa!

Mutta nyt on pakko ihmetellä, että mitä ihmettä Assembly on oikein tehnyt elokuun jälkeen peliturnaustensa kanssa? Tällä tarkoitan nyt siis sitä, että minkä ihmeen takia taas on tapahtuman turnaukset julkistettu niin kovin myöhään.

Assemblyjen tämänkertaiset ammattilaisturnaukset paljastettiin alle kuukautta ennen itse tapahtumaa. Naurettavaa!

Vertauksen vuoksi: LanTrek paljasti omat turnauksen marras-joulukuun aikana tietoineen päivineen. LanTrek järjestetään kuukausi Assemblyjen jälkeen.

En voi käsittää minkä takia Assemblyt eivät voi olla aikaisemmin liikenteessä turnauksien tiedottamisen kanssa. Hyvissä ajoin tiedottaminen olisi parempi pelaajille, faneille ja katsojille, jotka voisivat hyvissä ajoin suunnitella tapahtumaan osallistumista tai sen seuraamista.

Assemblyjen vajaasta 2100 konepaikasta on vielä jäljellä 400. BYOC-turnauksiin osallistuvat voivat yhä siis ostaa lippunsa halutessaan, mutta saako parissa viikossa säädettyä koulua/töitä/kyytejä tapahtumaa varten? Ei välttämättä.

Ei ole väärin sanoa, että Assemblyn pitäisi pystyä paljon parempaan Suomen suurimpana eurheilu- ja LAN-tapahtumana.

Itse paikan päällä asiat ovat parantuneet vuosi vuodelta, mutta edelleen tapahtumaa edeltävä aika on erittäin turhauttavaa turnauksista kiinnostuneiden osalta.

Taustalta löytyy kovia tekijöitä, kuten CS:n vastuulleen jo viime vuonna ottanut Juho ”Ahzrak” Nieminen, jotka varmasti olisivat saaneet turnauksien speksit ja muut kohdilleen hyvissä ajoin, mutta onko heillä ollut edes tarvetta tällaiseen?

Jos on, niin ihmettelen kovasti miten Assemblyjen CS:GO-karsinta sattuu päällekkäin yhden LanTrek-karsinnan kanssa, joiden päivät kerrottiin jo marraskuussa. LanTrek järjestää yhteensä neljä karsintaa, joten ongelma ei ole missään nimessä suuri, mutta on silti herättänyt keskustelua esimerkiksi Twitterissä.

Yksi erikoisuus on myös StarCraft II:n mukana olo tapahtumassa. Viime kesänä vain 13 pelaajaa kahtena päivänä tavoittanut turnaus järjestetään jälleen BYOC-kansalle, mutta sen sijaan yhdeksän joukkuetta viime kesänä kerännyt Dota 2 ei mahtunut tällä kertaa Assemblyille.

En ole enää yllättynyt, että miksi Assemblyjen peliturnaukset onnistuvat herättämään negatiivista keskustelua joka vuosi.

Tapahtuman tulisi tehdä suuria muutoksia tiedottamiseensa ja olla aikaisemmin liikenteessä jatkossa, kuten LanTrekin pääjärjestäjä Ville Teronen jo Twitterissä ”neuvoi” Assemblyja.

Mikä mättää, Assembly?

Tämä kirjoitus on eUrheilu.comin kirjoittajan julkaisema oma kommentti, joka ei edusta eUrheilu.comin näkemystä asiasta.