Sosiaalisen median tähtiä keräävä Tubecon-tapahtuma järjestetään tällä viikolla, huomisesta lauantaihin, Helsingin Messukeskuksessa. Muun mittavan ohjelman, vieraiden, tekemisen ja viihteen ohessa tapahtumasta löytyy myös kovan tason e-urheilua.

Paikan päällä on mahdollisuus osallistua HAVUn akatamiajoukkueen, HAVU Akatemian, CS:GO-karsintoihin. Tubecon-karsintojen parhaat kootaan yhteen muiden karsintojen parhaimmiston kanssa joukkueeksi, joka tulee kilpailemaan erilaisissa liigoissa.

Kaikkein tärkeimpänä tapahtumassa kuitenkin järjestetään CS:GOn eSM-kisojen finaalit. Mestaruudesta kisaavat HAVU Gaming, SJ Gaming, Helsinki REDS ja KOVA Esports. Turnauksen voittaja palkitaan suomenmestaruustittelin lisäksi 6 000 eurolla ja paikalla syksyn Arctic Invitational -turnauksessa. Turnauksen kokonaispalkintopotti on 10 000 euroa.

Pudotuspelien aikataulu on:

Perjantai 16.8.

  • Klo 14:30 – SJ Gaming VS Helsinki REDS
  • Klo 18:00 – HAVU Gaming VS KOVA Esports

Lauantai 17.8.

  • Klo 10:30 – Pronssiottelu
  • Klo 14:00 – Mestaruusottelu

Ottelut ovat katsottavina suorana Elisa Viihteestä ja Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalta.

Finalistien joukosta KOVA Esports on se, josta voitaisiin povata turnauksen suurinta yllättäjää ja mustaa hevosta. Joukkue on noussut puolessa vuodessa Suomen CS:GO-skenen huippukaartiin ja sen onnistui peitota sekä HAVU Gaming että SJ Gaming alkukuun Assembly Summer -tapahtumassa.

Lähestyimme joukkueessa pelaavaa Lauri ”Pietola” Hietalaa ja kysyimme häneltä muutaman kysymyksen näin suomenmestaruuskisojen alla:

KOVA yllätti koko Suomen CS-skenen muutama viikko sitten voittamalla Assemblyjen CS:GO-turnauksen. Oliko voitto teillekin yllätys?

Hietala: ”Voitto tuli jonkin verran yllätyksenä. Osasimme odottaa, että pystymme haastamaan/voittamaan kaikki joukkueet.  Kun kaadoimme HAVUn, tiesin että pystymme ehdottomasti voittamaan myös SJ:n. Tuntui, että nyt on vihdoinkin meidän aika kävellä useiden tappioiden jälkeen ovista ulos voittajina.”

Teillä on Tubeconissa vastassa pitkälti samat vastustajat. Uskotteko, että vastus tulee suomenmestaruudessa kisattaessa oleamaan kovempi?

Hietala: ”Uskon, että kaikki joukkueet käyttävät kaikki parhaat kikkansa voittaaksen turnauksen. Tasoerot joukkueiden välillä ovat tällä hetkellä pienet, joten uskon parhaan turnaussuorituksen ratkaisevan voiton.”

Joukkueenne on noussut hyvin nopeasti Suomen kärkeen. Mitä seikkoja uskotte voivanne kiittää tästä?

Hietala: ”Joukkueessamme on paljon kokemusta siitä, millaista on olla lähellä olla Suomen kärkeä. Mielestäni olen itse koskettanut sitä jossain välissä useasti. Se miksi tällä joukkueella olemme päässeet Suomen kärkeen, johtuu varmasti monesta asiasta. Mielestäni muuttavin tekijä entisiin joukkueisiini verrattuna on taustajoukkomme. Se antaa itselleni lisää potkua ja uskoa tekemiseemme. Kiitos tästä koko KOVA Esportsin taustajoukoille.

Mitä pelaamiseen tulee, mielestäni olemme onnistuneet kehittymään joukkueessamme myös paljon yksilöinä. Derkeps on kehittynyt hurjasti siitä mistä lähdettiin, ja kehittyy varmasti jatkossakin. Lisäksi doton IGL-taidot ovat mielestäni huomattavasti paremmat kuin alkuvaiheissa.”

Millainen treeniaikataulu teillä on eSM-turnauksen lähestyessä? Mihin keskitytte?

Hietala: ”Olemme harjoittelleet noin kello 16-21. Pyrimme harjoituksissa käymään lävitse virheitämme ja korjaamaan ne. Lisäksi kehitämme hyviä puoliamme entistäkin paremmiksi.”

Jos nappaatte Tubeconista eSM-mestaruuden, mikä on seuraava tavoite?

Hietala: ”Pärjätä hyvin Artic invitational -turnauksessa ja ottaa päänahkoja paremmista joukkueista. Pitkällä tähtäimellä tavoitteemme on kisata ESEA MDL- liigassa sekä muissa ulkomaisissa liigoissa/turnauksissa.”

Lähteet: Tubecon, eSM Kuvalähde: Tubecon

KOVA Esportsin omistaa Eurheilu.comin omistava Esports media solutions Oy.