Liminkalainen 19-vuotias Jarkko “spargo” Rahja on pelannut CS:GO:ta kilpailullisesti vuodesta 2017 saakka. Silloin hän osallistui kaveriporukalla pieneen laniturnaukseen ja innostui pelistä.

– Ei ole tullut mieleenkään, että mitään muuta peliä pelaisin kilpailullisesti, Rahja toteaa.

Rahja on viimeisen puolentoista vuoden ajan pelannut hREDSin riveissä AWP-pelaajana. Aloittaessaan kilpapeliuraansa hän pelasi entry fraggerina, ja uskoo, että siitä on ollut hyötyä hänen kehitykselleen.

– Uskon, että se on auttanut kun en koko aikaa ole ollut bossipelaaja, vaan nähnyt muitakin rooleja, Rahja pohtii.

Suomalaisissa CS:GO-joukkueissa on tällä viikolla tapahtunut paljon muutoksia, ja ne ovat koskettaneet myös Rahjaa. KOVA Esportsin nuori AWP-pelaaja Nikita “Derkeps” Sirmitev jää tauolle keskittyäkseen opiskeluihinsa, ja Rahja haluttiin hänen tilalleen.

– Ei ollut mikään ihan helpoin päätös, kun puolitoista vuotta pelattiin entisten tiimikavereiden kanssa. Ajattelin kuitenkin, että nyt on aika lähteä uusille peliurille, Rahja kertoo päätöksen tekemisestä.

KOVAn pelaajat ovat Rahjalle tuttuja entuudestaan, ja hän uskoo että he tulevat joukkueena pärjäämään hyvin.

– Olen aika samanlainen pelaaja kuin Derkeps ja luotan itseeni, niin kyllä varmasti tullaan pärjäämään.

Tällä hetkellä Rahja keskittyy täysin pelaamiseen, ja hän onkin laittanut opiskelun hetkeksi tauolle. Pelaajauralleen nuorella miehellä on korkeat tavoitteet.

– Oma henkilökohtainen tavoite on, että kehityn mahdollisimman hyväksi pelaajaksi. Haluan olla maailman paras pelaaja, ja sen eteen pitää tehdä töitä, Rahja toteaa.

“Spargo on menneisyydessä ollut todella ärsyttävä vastustaja meille”

KOVAn tuorein lisäys nähdään pelaamassa jo tänään Nine to Five Dawn 3 -karsintalohkossa kello 10 ruotsalaisjoukkue Lilmixiä vastaan. Joukkueen in-game leader Petteri “peku” Jaakkolan mukaan Rahja sopii joukkueen roolitukseen hyvin, ja joukkue onkin valmis taistelemaan voitosta.

– Pelaajana Jarkko on samantyylinen kuin Nikita, jonka takia roolitus sopii kuin nenä päähän. Totta kai aluksi on paljon hiottavaa, mutta pikkuhiljaa palaset saadaan loksahtelemaan paikoilleen, Jaakkola toteaa.

KOVA Esportsin joukkueenjohtaja Timo Tarvainen kertoo tiedotteessa, ettei Rahjan lisäksi muita vaihtoehtoja edes harkittu. Syy siihen on helposti nähtävissä Jaakkolan kommentista.

– Spargo on ollut menneisyydessä todella ärsyttävä vastustaja meille ja häntä vastaan on ollut vaikea pelata.

Aiemmin tänä vuonna KOVAn CS-pelaaja Lauri “Pietola” Hietala totesi, että joukkueen tavoitteena on olla maailman top30 joukossa vielä tänä vuonna. Sama tavoite Jaakkolan mukaan pysyy edelleen.

– Meillä on Jarkon kanssa kaikki avaimet syksyn aikana se toteuttaa, Jaakkola vakuuttaa.

KUVA: KOVA Esports

Esports Media Solutions Oy omistaa eurheilu.comin ja KOVA Esportsin.